Hlavní obsah

Nissan se zaměří na elektromobily

Novinky,

Podle vyjádření představitelů automobilky Nissan se značka bude v příštích letech snažit soustředit na vývoj ekologických elektromobilů. Nissan bude nabízet automobily určené k užití ve městech, protože dojezd bude pouze 160 km.

Článek

Vůbec první elektromobil by měl vyjet na trhy Japonska a Spojených států již v roce 2010 a předpokládá se jeho další nasazení právě v těchto zemích. Zda přijde do Evropy, se zatím neví, rozhodnutí se bude odvíjet od zájmu zákazníků. Zatím to však moc nevypadá, že by Evropa po tomto typu vozidel toužila.

Důvod je jasný - vyšší cena, malý dojezd a spíše přesunutí energetické zátěže na elektrárny. Rozhodnutí se zase opírá o mnoho zcela zřejmých pozitivních předpokladů. Vývoj hybridního motoru zahrnuje jak snahu o zlepšení elektromotorů a baterií, ale také spalovacího motoru. Navíc jeho výroba také něco stojí a pokud se tyto peníze ušetří, mohou se investovat do vývoje elektromobilu.

Nissan bude nabízet automobily určené k užití ve městech. Jejich dojezd bude totiž asi 160 km při rychlosti 80 km/h. To znamená, že ráno pracovník vytáhne kabel ze zásuvky, dojede do práce, kde znovu přípojku k akumulátorům připne k síti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám