Hlavní obsah

Vrah dvou lidí z penzionu Jizerka v Nové Vsi zemřel

Právo, Barbora Silná
TURNOV

Vrah, který v úterý ráno zastřelil v penzionu Jizerka v Nové Vsi na Jablonecku 51letou spolumajitelku penzionu a 50letého kuchaře, ve čtvrtek ráno podlehl v nemocnici zraněním, která si způsobil při pokusu o sebevraždu oběšením. Dvaapadesátiletý muž zemřel v turnovské nemocnici.

Foto: Barbora Silná, Právo

Policie neprodyšně uzavřela okolí penzionu Jizerka v Nové Vsi nad Nisou na Jablonecku

Článek

Právu to sdělila mluvčí Severočeské policejní správy v Ústí nad Labem Jarmila Hrubešová s tím, že policie celý případ po zadokumentování odloží. Policisté podle ní už také identifikovali těla obětí a ve středu provedli jejich soudní pitvu. „Ta potvrdila, že zemřeli v důsledku střelných poranění,“ dodala Hrubešová.

Co bylo spouštěcím momentem dvojnásobné vraždy policisté přesně nevědí, ale motivem mohla být žárlivost. „Pachatele jsme neměli možnost vzhledem k jeho zdravotnímu stavu vyslechnout,“ upřesnila Hrubešová.

Výslechy svědků ale napověděly, že motivem byly osobní vztahy. Jak vyplývá z informací na webových stránkách penzionu Jizerka, spolumajiteli byl 52letý Zdeněk Čechota a 51letá Věra Kratochvílová a společně ho provozovali od roku 2001.

Dcera to bude mít stále před očima

„Byl to fajn chlap a to, že nakonec zemřel, je pro něho vysvobození. Nic nehezkého by ho teď nečekalo, navíc v posledních době prodělal dva infarkty a s přítelkyní vlastnili všechno. Je mi ale líto té dcery, protože má zkažený život a bude to mít vždycky před očima,“ řekl Právu jeden ze svědků z blízkého okolí znesvářeného páru.

Policisty v úterý ráno přivolala právě dcera zavražděné ženy s tím, že se její nevlastní otec pokouší o sebevraždu. Policisté v té chvíli věděli, že muž má dva objekt v Jizerských horách – penzion Jizerka v Nové Vsi a chatu v nedaleké Horní Černé Studnici. Vypravili se proto na obě místa. „V chatě pod Černou Studnicí policisté muže objevili. Byl na živu, ale odmítal otevřít dveře. Než chatu otevřeli přivolaní hasiči, pokusil se muž o sebevraždu oběšením,“ zmínila Hrubešová. V penzionu Jizerka pak našli zastřelenou spolumajitelku a kuchaře.

Vrahovi za jeho čin hrozil až výjimečný trest. Od začátku roku je to druhá vražda v Libereckém kraji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám