Hlavní obsah

Spearsovou nečekaně propustili z psychiatrie

– LOS ANGELES

Americká popová zpěvačka Britney Spearsová nečekaně opustila nemocnici v Los Angeles, kde byla hospitalizována na psychiatrickém oddělení. Podle internetových stránek magazínu People její propuštění umožnil představitel soudu, který neshledal důvody pro její další pobyt v nemocnici.

Článek

S tím však nesouhlasí rodiče Spearsové, kteří se obávají, že tím vystavil život šestadvacetileté bývalé hvězdy ohrožení.

Spearsová byla hospitalizována před týdnem, a to již podruhé tento rok. Podle listu Los Angeles Times zařízení opustila ve středu před polednem místního času klidně v doprovodu svých tělesných strážců a odjela nejprve do jednoho ze svých domů a poté do hotelu v Beverly Hills.

Cestou do hotelu její mercedes ale obklíčil houf paparazziů, kteří se snažili ulovit snímk skandální umělkyně, a volný průjezd jí zajistila až přivolaná policie.

Rodiče s propuštěním nesouhlasí

S propuštěním nesouhlasí její rodiče. "Byli jsme velmi zklamáni, když jsme se dnes ráno dozvěděli, že navzdory doporučení ošetřujících lékařů byla naše dcera Britney propuštěna z nemocnice, která se o ni může nejlépe postarat a udržet ji v bezpečí," uvedli v prohlášení Jamie a Lynne Spearsovi.

Z toho, v jakém stavu se jejich dcera nachází, obviňují zpěvaččina manažera Sama Lutfiho, jenž jí podle jejich názoru podával drogy a snažil se nad ní získat úplnou kontrolu.

"Velmi se obáváme o bezpečí a zranitelnost naší dcery a jsme přesvědčeni, že její život je v ohrožení," stojí dále v prohlášení rodičů Spearsové. Tu soud minulý pátek dočasně svěřil do opatrovnictví jejího otce a zakázal jí kontakt s jejími dvěma malými syny, o jejichž péči se soudí s bývalým manželem Kevinem Federlinem.

Není svéprávná, aby se starala o svůj majetek

Správu jejího majetku svěřil dočasně rovněž jejímu otci a advokátovi. Soudce tak učinil poté, co dospěl k závěru, že Spearsová není svéprávná na to, aby se o sebe a svůj majetek starala sama.

O víkendu soud rozhodl také o prodloužení její hospitalizace v losangeleské nemocnici o dalších 14 dní. Podle nejmenovaného zdroje společenského magazínu People ale jiný soudní činitel tento verdikt zrušil, neboť neshledal právní důvody pro její další držení ve zdravotnickém zařízení.

Život někdejší popové hvězdy, která patřila v letech 2000 až 2005 k nejlépe placeným zpěvákům na světě, provází od rozvodu s Federlinem loni na jaře řada skandálů. V posledních týdnech se objevily spekulace, podle nichž bývalý idol teenagerů trpí maniodepresivní psychózou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám