Hlavní obsah

Vyšetřovatelka únosu Honzíka Rokose odchází od policie

– TÁBOR • Aktualizováno

Policistka Věra Nevrlová, která měla na starosti vyšetřování únosu Honzíka Rokose, odchází do civilu. Požádala o uvolnění ze služebního poměru. Uvedla to TV Nova. Chlapec v prosinci zemřel, z jeho vraždy je obviněna jeho matka a její druh.

Článek

"Tím se ukazuje, že asi opravdu něco podcenila nebo zkazila,“ řekl Nově otec zavražděného dítěte Roman Rokos k odchodu policistky. Žena je nyní v pracovní neschopnosti, k odchodu od policie se odmítla vyjádřit.

Tělo Jana Rokose objevila policie na zadním sedadle auta už na konci prosince. V autě byla i jeho matka Antonie Stašková a její druh.

Dítě bylo ubodáno a dvojice jeho mrtvé tělo převážela několik týdnů. Podle vyšetřování jej v areálu kravína v Českých Zlatníkách na Mostecku dvojice chtěla zakopat. Vůz objevila hlídka městské policie, která prostor hlídala kvůli častým krádežím kovů.

Po chlapci bylo od léta vyhlášeno celostátní pátrání. Hledal ho i jeho otec, kterému ho soud svěřil do péče. Matka však dítě unesla. Roman Rokos policii obvinil z nečinnosti.

:. Policista prohlíží auto, v němž dvojice ukrývala tělo chlapce. Foto: Policie ČR

Policisté se po obvinění, že únos brali na lehkou váhu, bránili, že nic nezanedbali, jen dostatečně nekomunikovali s otcem. Průběh vyšetřování zpětně prověřovali a zjistili, že chybu nikde neudělali. Sdělil to na začátku ledna jihočeský policejní šéf Radomír Heřman.

"Došel jsem k závěru, že pravděpodobně nebyla nalezena společná řeč mezi panem Rokosem a policistkou, která měla na starosti pátrání," řekl Heřman. Podle něj nikdo nemohl čekat, že biologická matka dítě zabije.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám