Hlavní obsah

Nejdou vám sporty? Máte novou příležitost - gauching

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Ve středu 23. ledna 2008 se v prostorách K.U. Baru uskutečnilo první Mistrovství České republiky ve zbrusu nové a zábavné sportovní disciplíně, Gauchingu. Patronát nad celým mistrovstvím převzal moderátor Leoš Mareš, který tento nový sport i jeho talentované mistry, členy Gauching Gangu, nedávno objevil při surfování na internetu.

Článek

Příležitost změřit si síly v neokoukaném a zajímavém sportu si nenechali ujít ani známé tváře Agáta Hanychová, Renáta Langmannová, Lucie Váchová, Roman Lasota, David Spilka, Soňa Pavelková a Jan Rezek.

Gauching Gang tvoří 3 kluci a jedna slečna, kteří ujíždějí na saltech, přemetech a skocích na staré pohovce svých rodičů. Všichni gaucherové mají průpravu ze sportovní gymnastiky, a tak zvládají akrobatické vychytávky na gauči bez problémů.

Své sportovní výkony si tito aktivní teenageři natáčí na video a umisťují na stránky supergesto.com. Supergesto je také typickým symbolem celé skupiny, kroužek ze dvou prstů a vztyčené zbývající tři prsty. Tímto gestem gaucheři zakončují každý povedený akrobatický kousek.

Hezcí lidé a krásný hlasy

Zahanbit se však nenechaly ani známé tváře. Mistrovství se kromě týmu Supergesto zúčastnily také dva VIP týmy. Tým „Hezkých lidí“ ve složení Renáta Langmannová, Lucie Váchová a Agáta Hanychová koučovaný kapitánem fotbalové Sparty Janem Rezkem předvedl opravdu zajímavé gauchové kreace.

Leoše Mareše gauching velmi oslovil. Foto: 3p3

Pozadu v kreativitě i sportovních výkonech nezůstaly ani „Krásný hlasy“ v čele s kapitánem Leošem Marešem. Soňa Pavelková, David Spilka a Roman Lasota prokázali, že ovládají nejen svůj hlas, ale i gauching. Největší sportovní podporou týmu byl David Spilka, který mohl při gauchingu zhodnotit své zkušenosti z capoeiry.

Fanánkovi se nápad mistrovství líbil

Oba dva VIP týmy si bez jakéhokoliv tréninku sestavily opravdu originální choreografie, které pobavily všechny přihlížející. „Nový adrenalinový sport Gauching jsem nedávno objevil při surfování na internetu. Pak jsem objevil jejich webovou stránku a jejich videa mě dostala. Gauching v pojetí Sama, Denise, Terky a Míry je opravdu výjimečný, a tak mě napadlo uspořádat v tomto novém sportu Mistrovství. Tuto myšlenku podpořil i Lou Fanánek Hagen v Esu.

Nad mistrovstvím v gauchingu Leoš Mareš převzal patronát, moderoval ho a nakonec si vyzkoušel, co unesou jeho záda obtížená Romanem Lasotou, když na ně skočí David Spilka. Soňa Pavelková raději jen přihlížela.foto: Právo/Michaela Feuereislová

Najít protivníky gaucherům v českém šoubyznysovém rybníčku prý nebylo náročné. Vždyť s „gaučingem“ má zkušenosti každý. Tady vidíte v akci tým Hezkých lidí – zleva Agáta Hanychová, Lucie Váchová, Jan Rezek a Renata Langmannová.foto: Právo/Michaela Feuereislová

Najít jejich protivníky v českém showbusinessu nebylo tak náročné. S gauchingem má zkušenosti snad každý a užít si ho netradičně bylo pro všechny velkou výzvou. Myslím, že skvělou atmosféru si užili nejen gauchující týmy, ale i přihlížející“, dodal po skončení 1. Mistrovství v Gauchingu Leoš Mareš.

Tým Supergesto za předvedené triky zaslouženě získal mistrovský titul. Odměnou gaucherům byla kromě nadšených ovací publika také netradiční cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám