Hlavní obsah

Hasiči bojovali o život bezdomovce

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Boj o život bezdomovce svedli v sobotu pozdě večer hasiči v Olomouci. Muž se nemohl dostat z teplovodního kanálu na Lipenské ulici, v němž začal hořet odpad. Právo o tom v pondělí informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Hasičům se muže podařilo zachránit.

Článek

Požár byl podle ní nahlášen ve 20.38 hodin. „Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že v teplovodním kanále je osoba, která se nemůže dostat ven. Z téměř rutinního výjezdu k požáru odpadu se pak stal veliký boj o lidský život,“ uvedla mluvčí.

Východ z teplovodního kanálu byl podle ní zamřížovaný a hořící odpad u něj byl nashromážděn. Muž byl uvězněn uvnitř a nemohl se dostal ven. „Hasiči se po příjezdu snažili požár zlikvidovat, rozbrušovacím nářadím odstranili mříž, ale zakouření bylo tak silné, že muž se díky němu uvnitř dusil,“ popsala dramatické okamžiky Hacsiková.

Nakonec podle ní hasiči udělali pomocí rozpínáku mezi panely, které tvořily strop mužova úkrytu, prostor, kterým vsunuli dovnitř ventilátor a pomocí přetlakové ventilace prostor odvětrávali. Stejným prostorem se do kanálu dostali i hasiči a muže zachránili.

Reklama

Výběr článků

Načítám