Hlavní obsah

V Alpách zemřel český horolezec, zřítil se ze skály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Třiadvacetiletý Čech ze skupiny horolezců zahynul ve čtvrtek při sestupu z hory Watzmann v německých Alpách. Ostatní členové výpravy jsou v pořádku. Novinkám to potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Článek

"Událost se stala včera, my jsme se to dozvěděli dnes od policie," řekla mluvčí s tím, že rodina již byla o neštěstí informována. "Teď se vyřizuje převoz těla," doplnila.

Šestičlenná česká výprava zahájila ve středu výstup východní stěnou hory Watzmann. Kvůli hrozícím lavinám se však její členové ve čtvrtek rozhodli, že se předčasně vrátí. Při sestupu po sněhovém poli se jeden z horolezců zřítil ze skály.

Výprava podle policie zahájila výstup za dobrého počasí. "Bivakovali ve stěně," řekl policejní mluvčí Fritz Braun. "Je vidět, že byli dobře vybavení," dodal.

Východní stěna Watzmannu patří mezi nejznámější a nejvyšší skalní stěny v Alpách. Zimní výstupy jsou však nyní podle Brauna velmi nebezpečné kvůli hrozícím lavinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám