Hlavní obsah

Finálová dvanáctka dívek Miss ČR 2008 je kompletní

Právo, hev
PLZEŇ

Souboj nervů, přehlídka velkého poprsí, zajímavé volné disciplíny, slzy štěstí, ale i smutku. To byly hlavní znaky čtvrtečního Malého finále Miss ČR 2008, posledního předkola tradiční soutěže krásy. V Plzni ve čtvrtek naposledy bojovala dvanáctka dívek o posledních šest „vstupenek“ do závěrečného finálového klání o korunku nejkrásnější ženy ČR.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Přípitek na oslavu postupu. Každá z těchto dívek má šanci vyhrát milión korun a mnoho hodnotných cen.

Článek

O přízeň poroty se tady ucházely krásky, které neuspěly v semifinálových kolech Miss Bohemia a Miss Moravia. Vítězky těchto kol měly postup do finále zaručený automaticky. Po Malém finále je dvanáctka finalistek kompletní a odborná porota si už teď láme hlavu, komu udělí jubilejní – dvacátý titul Miss ČR 2008. Je z čeho vybírat.

„Letos jsme to měli opravdu hodně těžké, protože se do soutěže přihlásily samé krásné dívky,“ řekl Právu prezident soutěže Miloš Zapletal. Jedno je ale jisté. Dívky z Moravy tento rok totálně válcují dívky z Čech. Mezi vítězkami z Malého finále je totiž pouze jedna kráska ze západní části republiky – osmnáctiletá Sabina Horáková z Mladé Boleslavi. Tahle dívka s mírami 88-63-98 porotu zřejmě oslnila svojí volnou disciplínou – břišním tancem. Ona sama si myslí, že je výjimečná především svým sebevědomím.

Šest postupujících dívek z Malého finálefoto: Právo/Michaela Říhová

O titul královny krásy dál 15. března bude bojovat třiadvacetiletá blondýnka Romana Pavelková. Ta zase svoje míry 87-61-89 ráda ukazuje v plavkách. „Na mole se v nich dobře cítím,“ řekla Právu dívka pocházející z Černilova, které po vyhlášení svého jména ruply nervy a celá se rozklepala. „Opravdu jsem trochu nerváček. Proti trémě bojuju tak, že v zákulisí dělám samé fórky,“ řekla Romana Pavelková.

Některé volné disciplíny jsou originální

Naopak klidným dojmem po celý večer působila další čerstvá finalistka s mírami 87-65-94 – Darja Jacukevičová z Veselí nad Moravou. „Moje maminka pochází z Běloruska,“ prozradila svůj původ dvacetiletá zrzka, která naprosto oslnila svojí volnou disciplínou, během níž se na pódiu pohybovala jako robotická panenka.

Zajímavé vystoupení v rámci volné disciplíny předvedla i devatenáctiletá Kristýna Lebedová ze Zlína. Partnera jí dělal psí tanečník – border kolie Azan. Tomu se potlesk diváků natolik zalíbil, že se na pódium nečekaně přišel předvést ještě jednou, v momentě, kdy už běžel čas pro další missku. Kristýna, která se pyšní mírami 91-67-95, by ráda do finále zapracovala na svojí postavě. Od předchozího kola zhubla čtyři kila, na osmapadesát, do března, kdy se rozhodne o celkové vítězce, chce ještě tělo pořádně zpevnit.

Šestice postupujících dívek z Malého finále s Milošem Zapletalemfoto: Právo/Michaela Říhová

Do finále se ve čtvrtek v Plzni probojovala i osmnáctiletá Leona Krkošková ze Zlína. Pokaždé, když předstoupila před diváky a porotu, sklízela obrovské ovace ze sálu, především z mužských řad. Jak by ne, když více než její obličej je zřejmě zajímal její dekolt. Leona má totiž ze všech dívek bezkonkurenčně největší poprsí. „Tím jsem asi výjimečná,“ řekla se smíchem Právu dívka s mírami 90-62-90.

Kompetní dvanáctka bude vyhlášena na vánoční party

Poslední místo ve finále připadlo sedmnáctileté Kateřině Štalmachové z Brušperka. Té moderátor čtvrtečního večera Jan Čenský neřekl jinak, než divoško. Svůj temperament předvedla ve volné disciplíně, zatančila cha-chu. A když Čenský oznámil, že Kateřina, jejíž míry jsou 90-69-91, už šest měsíců nemůže najít tanečního partnera, z hlediště se okamžitě ozval mužský hlas „Já to beru!“. „S bývalým tanečním partnerem jsme se rozešli, protože jsme si nerozuměli jako kluk s holkou,“ dodala Právu Štalmachová, která se tanci věnuje už šest let.

Kompletní sestavu dvanácti krásek, z nichž jedna převezme v březnu po Kateřině Sokolové korunku Miss ČR, Miloš Zapletal představí příští pátek na Vánočním večírku s Miss ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám