Hlavní obsah

Motivem vraždy z Vinohrad byla zřejmě loupež

Právo, rav
PRAHA

Ve špatnou chvíli na špatném místě. Takové konstatování zaznělo z ústa šéfa pražské mordparty Josefa Lottese v souvislosti s úterní vraždou pětadvacetiletého řidiče v Praze, který pracoval pro společnost Sazka. Lottes zároveň odmítl spekulace médií, že by zastřelení mladého muže mělo něco společného s šéfem Sazky Alešem Hušákem, kterého zavražděný v minulosti občas také vozil.

Článek

„Podle mě tam převládá loupežný motiv. Osobně si myslím, že vůbec nic takového, co by souviselo s panem Hušákem, tam není. Možná tam byl nějaký pokus tomu poškozenému něco vzít,“ řekl ve čtvrtek Právu Lottes zřejmý motiv, který ale policie stále ještě prověřuje. Pachatel je na útěku.

Podle dostupných informací se mohlo jednat o peníze. „Směřuje to k čistě náhodnému přepadení, kde možná motivující roznětkou bylo to auto. Jednalo se o luxusní vůz značky Bentley v hodnotě čtyři až šest miliónů korun, které tam parkovalo,“ poznamenal.

Lottes upozornil, že vyšetřování je teprve na začátku a nebude trvat den či dva. „To je na týdny až na měsíce,“ podotkl.

Policie pachatele, který pětadvacetiletého řidiče střelil zblízka čtyřikrát do hlavy a hrudi, zatím nenašla. Šéf pražské mordparty připustil, že údajný lupič musel být velmi agresivní, když počítal s tím, že přepadeného zabije.

Pachatel se podle médií zřejmě dobře maskoval. Na hlavě měl černou pletenou čepici a viditelný černý knír, takže je prý možné, že šlo jen o kamufláž a čepice i s (nalepovacím) knírem pak skončily někde v popelnici.

Reklama

Související články

Na pražských Vinohradech zastřelili člověka

Na pražských Vinohradech v ulici U Kanálky se v úterý večer střílelo. Jeden člověk zemřel. Pachateli se podařilo uniknout, zbraň nechal na místě. Novinky...

V Praze byl zastřelen řidič Sazky

Obětí úterní vraždy na pražských Vinohradech se stal profesionální řidič, který jezdil pro loterijní společnost Sazka. Právu to řekl důvěryhodný policejní...

Výběr článků

Načítám