Hlavní obsah

Nejhorší auto roku 2007 je Chrysler Sebring

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V žebříčku o nejhorší automobil roku 2007 byl smutným vítězem vyhlášen Chrysler Sebring. Anketu jsme ovšem nevyhlásili my, ale časopis Forbes, který zkoumal různé aspekty nových vozů určených pro americký trh.

Článek

Forbes hodnotil automobily nikoliv podle toho, jak se komu líbí, ale podle několika funkčních hledisek. mezi ně se například řadí poruchovost a tedy četnost návštěv servisů, svolávací akce, crash-tesy, spotřeba paliva a další.

Vybíralo se však pouze mezi vozy, které se prodávají na americkém trhu. Ale nemusíte mít obavu, že by se nás to moc netýkalo. Vždyť všechny automobily v první čtyřce se k nám dováží. Zajímavé také je, že první pětice se rekrutuje z koncernu Chrysler.

Chrysler-Dodge-Jeep

První příčku obsadil již zmiňovaný Chrysler Sebring. Na záda mu následně dýchá Dodge Nitro a bronzovou medaili získal Jeep Liberty (u nás Jeep Cherokee). Do pětky "nejlepších" se pak ještě vešel Dodge Caliber a Dodge Magnum.

Pokud se ptáte, zda se zde objevil vůbec ještě jiný vůz než americký, tak musíme ubezpečit, že ani Japonci a Korejci na tom nejsou až tak skvěle. Podle Forbesu je na osmé příčce Nissan Quest a na deváté Hyundai Entourage (ani jeden však na našich silnicích nepotkáte).

Kdo by si chtěl počíst i reakce jednotlivých automobilek na tento žebříček, může se podívat na stránky Forbesu. Popravdě řečeno, stojí to za to (pokud umíte anglicky).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám