Hlavní obsah

Filmoví Simpsonovi měli předpremiéru ve Springfieldu

Právo, pur
SPRIGFIELD

Žlutým kobercem před kinem a velkým transparentem na hlavní ulici, ozdobeném oblíbenými koblihami taťky Homera, vítal v sobotu Springfield v americkém státě Vermont návštěvníky napjatě očekávané předpremiéry celovečerního animovaného filmu Simpsonovi. Americkou premiéru bude mít snímek 27. července.

Článek

"Jak by řekl Homer - Woo-hoo!" řekl tvůrce filmu Matt Groening před nadšenými fanoušky nejdéle vysílaného animovaného seriálu v USA. Běží už 18 let v nejprestižnějším televizním čase, s premiérovými díly vždy v neděli večer.

Příběhy se odehrávají ve fiktivním Springfieldu, neboť - jak usoudil Groening - jde o jedno z nejběžnějších místopisných jmen v USA.

Účastníci internetového hlasování, uspořádaného před dvěma týdny společností 20th Century Fox, však rozhodli, že nejvíce "simpsonovský" je Springfield vermontský. Vyhrál před 13 dalšími uchazeči, kteří se do soutěže přihlásili, a favorizovanému stejnojmennému městu ve státě Illinois to nandal s náskokem 733 hlasů.

Nadšení ve Springfieldu

Vítejte v domově Simpsonových! znělo včera ulicemi "toho pravého" Springfieldu, který automaticky získal právo na uvedení světové předpremiéry hraného filmu.

Obyvatelé státu na severovýchodě USA se dmuli pýchou. Po ulicích Springfieldu se pohybovali nadšenci v převlecích za hlavní hrdiny a ochotně pózovali zájemcům. Prodávaly se speciální koblihy, pizza či zmrzlina se "simpsonovskou" příchutí, a pochopitelně Duffovo pivo.

Protože devítitisícový Springgfield má jen malé kino pro 200 diváků, předpremiéra se uskutečnila čtyřikrát. Přednost měli pochopitelně ti, kteří Simpsonovy dobře znají - sousedé z městečka. "Myslím si, že šlo o více, než by Elvis a Beatles dali dohromady," zářil ředitel Vermontské filmové komise Brock Rutter.

Někteří kritici jsou názoru, že vermontský Springfield má k seriálové předloze přece jen daleko. Jiní to rázně odmítají a mimo jiné argumentují tím, že doslova za humny městečka je jaderná elektrárna podobná té, v níž pracuje Homer

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám