Hlavní obsah

Konferenční stolek patří i do moderního bytu

Právo, Novinky, Jana Špatzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý a poměrně nenápadný kus nábytku, bez kterého si život snad už ani nedokážeme představit. Někdy plní funkci jídelního stolu, jindy jen dekoruje.

Článek

Stojí u křesla či sedačky v obývacím pokoji. Je to skromná a přesto velice potřebná část nábytku. Je poměrně nenápadný, ale stabilní, pevný, skoro vždy stojící na čtyřech nohách.

Tvary

Oblíbené jsou jednoduché čtvercové nebo obdélníkové nižší stolky. Ale najdeme i kulaté, oválné, starožitné. Některé mají na horní desce praktickou točnu. Mohou mít polici či úložný prostor členěný svislými přepážkami na televizní program, brýle nebo dálkové ovládání. Sady dvou tří stolků s různou výškou, které se dají pod sebe vsunout, jsou praktické a výhodné pro malé interiéry.

Rozměry

Většina konferenčních stolků má rozměr 50x120x60 cm (výškaxdélkaxšířka). Oblíbené jsou čtverce vysoké 37,5x100x100 cm nebo 40x40 cm, 25x28 cm, 50x28,5 cm, ovály 140x66 cm. Dnes můžeme sehnat skoro jakýkoli rozměr, který se hodí pro náš obývací pokoj.

Materiály

Trendem v materiálech je dřevo. Nejvíce jsou v oblibě stolky s dýhovou deskou, nohy stolku z masívu, v tmavém moření buku nebo v barvě běleného dubu. Ale kombinuje se i dřevo se skleněnou deskou, s hliníkem či nerezem. Značnou popularitu mají stolky na podkosených nohách upevněných k desce kováním v průmyslovém designu.

Pro lepší manipulaci máme stolky na kolečkách z umělé hmoty či nerezu. Abychom rohy stolku při nešetrné manipulaci nepoškodili, bývají hrany dýhové desky u dřevěných konferenčních stolů zkosené a zpevněné. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám