Hlavní obsah

Amerika řeší nahého Barta Simpsona v celovečerním snímku

Novinky, Stanislav Dvořák

Nebývalou pozornost médií na sebe strhla informace o tom, že v celovečerním filmu podle seriálu Simpsonovi si Bart sundá trenýrky. Servery Newsweek.com, Movies.ign.com či Rottentomatoes.com rozebírají otázku nahého Barta v přístupném kresleném filmu.

Článek

Ve snímku The Simpsons Movie se Bart rozhodne, že bude jezdit nahý na skateboardu po městě. Většinu času ho zakrývají keře a ploty, ale v jeden okamžik ukáže desetiletý Bart celému světu své intimní partie. Může to být "první hollywoodský film, který něco takového ukáže a unikne označení nepřístupný," uvažuje Movies.ign.com.

Český divák asi těžko pochopí, proč se dnes vůbec někdo zabývá nahotou a navíc ještě v kresleném filmu, ale pro americkou veřejnost je postava ukázaná zepředu nahá (tzv. full frontal nudity) evidentně tématem. Na internetu dokonce existuje seznam všech nahých nebo nahotě se blížících scén z tohoto seriálu [seznam zde].

Autor Simpsonových Matt Groening odmítá fámu, že film má být o tom, jak Bart ztratí nevinnost. Film prý bude mít ekologický rozměr. "Jak asi každý předvídá, Homer opět způsobí pořádnou spoušť, jen jsme to trochu posunuli, tentokrát může zničit nejen Springfield, ale celou Zemi," říká Groening.

Simpsonovi v kinech v červenci

Celovečerní Simpsonovi z dílny Fox Movies se mají dostat do amerických kin v červenci 2007. Režisérem filmu je David Silverman, pracuje na něm samozřejmě i Matt Groening a stará známá parta (Dan Castellaneta, Julie Kavnerová, Nancy Cartwrightová, Yeardley Smithová, Hank Azaria). 

Kultovní seriál se vysílá od roku 1989. Stal se tak populárním, že je pro mnoho cizinců symbolem Ameriky a hlavním zdrojem informací o mentalitě Američanů. V anketě britské BBC byl např. Homer zvolen za největšího Američana historie. 

V Simpsonových se také objevilo obrovské množství slavných herců a hudebníků a většina z nich to pokládá za čest. Za všechny jmenujme třeba Dannyho de Vita, Meryl Streepovou, Steva Martina či moderátora Larryho Kinga. Z hudebníků to byli Sting, Aerosmith, Tom Jones, George Harrison, Michael Jackson, Barry White, Cypress Hill, U2 a spousta dalších.

Reklama

Související témata:

Související články

Tvůrci uvažují o obnovení seriálu Futurama

Společnost 20th Century Fox vážně uvažuje o obnovení kresleného TV seriálu Futurama, který získal tři ceny Emmy a v popularitě se ve světě řadí hned...

Výběr článků

Načítám