Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Odemkněte 13. komnatu, užijte si pálení čarodějnic

Novinky, mšv

Víkend na přelomu dubna a května se ponese především ve znamení pálení čarodějnic. Na své si však přijdou i ti, kteří si chtějí vychutnat procházku na čerstvém vzduchu nebo vzít děti na výlet lodí.

Foto: Profimedia.cz

Víkend se ponese ve znamení pálení čarodějnic.

Článek
Praha

Pálení čarodějnic na Proseku

Na čarodějnický rej v maskách zve bobová dráha na Proseku. Pro děti budou od 15:00 hodin připraveny kreativní i sportovní hry s čarodějnickou tématikou a za splněné úkoly dostanou buřty k opékání zdarma. Více se dozvíte zde.

Procházka po Vítkově

Pokud vás a vaše ratolesti zajímá, kolik lidí by se vešlo do sochy Jana Žižky nebo proč se v bitvách používaly prapory, je procházka kolem Národního památníku na Vítkově určena právě vám. Nevšední prohlídka startuje v sobotu ve 14:00. Více zde.

Lodí na Slapy

Závěrečný dubnový víkend startují tradiční sobotní plavby lodí z Prahy na Slapskou přehradu, které trvají až do začátku září. Celodenní výlet parníkem vede skrz Vltavské kaskády a plavební komory. Nástup na Rašínově nábřeží. Více se o plavbách dočtete zde.

Středočeský kraj

Jízda parním vláčkem

O víkendu se v Kolíně zahajuje sezóna jízd parním vláčkem na Řepařské drážce. Pokud se chcete dětem postarat o nevšední zážitek, neměli byste projížďku vynechat - možná vlak přepadnou kovbojové na koních. Více se dozvíte zde.

Čarodějnický mumraj

Na zámku v Loučni začne v sobotních dopoledních hodinách Filipojakubský mumraj. Na děti čekají rytíři, spanilé dámy, turnaje, sokolnická vystoupení a tvořivé dílničky. Čarodějnický rej vyvrcholí zapálením ohně. Více zde.

Jihočeský kraj

Brána do pohádky

Českobudějovickou Stromovkou se první květnovou neděli prožene na padesát pohádkových bytostí. Pro děti je připraveno 10 stanovišť. Akce trvá od 10:00 do 15:00 hodin. Více se o ní dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Skautský den

Spolek Junák - český skaut a středisko Děvětsil Spálené Poříčí zvou k zahájení sezóny na zámku Blovice, a doprovodnou akci k výstavě Alespoň jeden dobrý skutek denně. Na děti čeká od dopoledních hodin bohatý program. Budou si moct vyzkoušet lukostřelbu, lakros či stopovačku v zámeckém parku. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Největší výstava medvídků v Česku

Celý rok probíhá ve Vánočním domě v Karlových Varech výstava plyšových medvídků. K vidění je více než 3500 kusů. Do takzvaného Méďaboxu mohou děti umístit svého již vysloužilého plyšáka, který může být opraven a obohatit sbírku. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Ptačí den v ústecké zoo

Pro milovníky ptáků je připraven v zoo v Ústí nad Labem první květnovou neděli bohatý program. Ranní pozorování, ukázky odchytu, kroužkování i mnoho dalšího. Jsou přichystány také soutěže a ptačí kvízy. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Vyrobte si raketu

Liberecká iQlandia si na víkend připravila raketový workshop. Děti budou mít příležitost sestavit si vlastní raketu a také ji odpálit. Dílna startuje v oba dny ve 14:00 hodin. Více zde.

Královéhradecký kraj

Putování ke studánkám

V neděli prvního května začne v odpoledních hodinách u Vorařské lípy v Záměli putování kolem studánky Panny Marie Bolestné, které bude končit u studánky Manky. Na každé zastávce čeká na děti malý program, například vystoupení rusalky a vodníka. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Noční prohlídka zámku

Zámek Moravská Třebová zve na noční prohlídku okruhů Středověká mučírna a Alchymistická laboratoř v sobotu na čarodějnice. Prohlídky na oba okruhy začínají ve 21:00 a 22:00 hodin. Více zde.

Vysočina

Žabí den

Vezměte své malé nezbedy na procházku po mokřadech u Hodic. V rámci akce, která se pořádá při příležitosti Mezinárodního dne ochrany žab, si budou moct všichni vyzkoušet odchyt obojživelníků a procházka bude zakončena opékáním buřtů. Vychází se v sobotu ve 14:00 hodin od školky v Hodicích. Více o akci si přečtěte zde.

Jihomoravský kraj

Čarodějáles v Brně

Areál Sport Cirkus v Brně zve rodiny s dětmi, aby si v neděli přišli zadovádět na nafukovací hřiště, skákací hrad nebo si zajezdit na koloběžkách. Jsou připraveny i soutěže a pro maminky s nejmenšími klidová zóna plná hraček. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Putování po legendách

Dorazte v neděli na prohlídku po olomouckých legendách - odkud připlula zlatá štika, kde vyvěrá pramen živé vody, nebo zjistěte, kde v Olomouci můžete narazit na vodníky. Sraz ve 13:30 hodin na Horním náměstí. Více zde.

Zlínský kraj

Zahájení sezóny v parku Razulák

V sobotu otevírá své brány dětský park Razulák ve Velkých Karlovicích. Na děti čeká například lanový park, aquazorbing či trampolíny. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Po třináctých komnatách

Celorepubliková akce českých hradů a zámků Otevřete 13. komnatu se uskuteční i na zámku Kozel. Po něm provede návštěvníky tajemná postava z minulosti. Pokud během prohlídky účastníci vyluští hádanku, obdrží klíč. Z různých hradů či zámků musí však nasbírat nejméně 7 z 10 klíčů, aby se do 13. komnaty na libovolně zvolené památce mohli dostat. Více se o akci dozvíte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám