Hlavní obsah

Tipy na víkend: V Praze fanděte při otevírání ústřic, Moravou putujte mezi sklepy

Novinky, fis

Největší sportovní výzvou víkendu bude nejspíš pražský půlmaraton a také běh kolem Holého vrchu. Znalci dobrého vína i ti, kteří popíjejí „rekreačně“ si vychutnají putování mezi jihomoravskými sklípky ve Velkých Bílovicích. Zkrátka nezůstanou ani milovníci historie a pěší turisté. Zkrátka, jaro je tu, tak ho nasajte plnými doušky!

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Mistrovství ČR v otevírání ústřic

V sobotu mezi 13:00 a 15:00 se můžete na Staroměstském náměstí zúčastnit atraktivní podívané. Profesionálové se tam v rámci Velikonočních trhů utkají v otevírání 30 ústřic. Nepůjde jen o čas, ale také o kvalitu. Více čtěte zde.

Půlmaraton v Praze

Pražskými ulicemi v sobotu proběhnou tisíce lidí v rámci půlmaratonu, který odstartuje u Rudolfina na náměstí Jana Palacha v 10:00. Veškeré důležité informace, včetně těch pro závodníky, naleznete zde.

Jarní bazar

Potřebujete provětrat šatník? Respektive osvěžit? Pak se o víkendu zajděte podívat na Bazar Bar do Era světa. Najdete tam množství oblečení, doplňků i bot, které možná právě sháníte. Pokud se naopak potřebujete části své garderoby zbavit, ale vyhodit ji je škoda, zúčastněte se akce jako prodejce. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Starý pecky Oldy Burdy

Příznivci hitů z 80. a 90. let si přijdou na své na sobotním večírku s moderátorem a diskžokejem Oldou Burdou. Akce plná hudby a tance začne ve 21:00 v Kulturním klubu obce Žebrák. Více čtěte zde.

Velikonoční koncert

Povelikonoční víkend přinese v sobotu v Kulturním centru Kostel v Mělnickém Vtelnu Velikonoční koncert. Od 16:00 tam vystoupí pěvecký sbor Intermezzo. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Pro-aktivní ženy

Sportovní neděli si užijí účastnice akce Pro-Aktivní ženy v Třeboni. Program začne v 9:30 u Domu dětí a mládeže. Proběhne výlet na koloběžkách, strečink, cvičení na zpevnění celého těla i nordic walking a nordic running. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Den otevřených dveří u nádrže

Zajímají vás technické památky a stavby? Pak vás možná zaujme sobotní Den otevřených dveří na vodní nádrži Hracholusky, který potrvá od 9:00 do 14:00 a nabídne zájemcům komentované prohlídky. Více zde.

Karlovarský kraj

Horečka sobotní noci

Pořádně rozparádit se přijdou v sobotu večer účastníci akce Saturday Night Fever v Karlových Varech. V Music baru Kakadu začne ve 22:00 a protáhne se až do brzkých ranních hodin následujícího dne. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Otevření cyklopointu

Nadšení cyklisté by v neděli neměli chybět u slavnostního otevření cyklopointu v Ústí nad Labem. Uskuteční se od 14:00 a v rámci programu proběhne také přesun na Labskou stezku, kde bude nachystán zábavný program, jak jinak než s ryze cyklistickou tematikou. Více zde.

Liberecký kraj

Prohlídka CO krytu

Každou první sobotu v měsíci, takže právě tuto, se můžete zúčastnit komentovaných prohlídek CO krytu libereckého podzemí. Příznivci netradičních výprav do české historie tuto příležitost jistě uvítají. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Otevírání pevnosti

Pevnost Josefov se v nové sezóně návštěvníkům opět otevře už tuto sobotu. V 11:00 tam začne program, v němž se účastníci vydají do vojenské historie, a čeká je také posezení s tancem v restauraci Beseda. Kompletní program naleznete zde.

Pardubický kraj

Do Muzea barokních soch

Po ospalé zimě zahajuje v sobotu svůj každodenní provoz také Muzeum barokních soch v Pardubicích. Uvítat v nové sezóně ho můžete o to příjemněji, protože nabízí volný vstup, pestrý program a večer ještě koncert Doteky strun a kouzla měchu. Více hledejte zde.

Vysočina

Nominal kros půlmaraton

Běh kolem Holého vrchu neboli Nominal kros půlmaraton nadchne v sobotu všechny sportovce, kteří se nebojí terénu. Startem závodu bude v 10:30 Jíloví. Poběží se v několika kategoriích. Podrobnější informace se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Ze sklepa do sklepa

V sobotu se Velké Bílovice stanou opět centrem milovníků vína. Ze sklepa do sklepa tam budou putovat od 11:00 do 19:00, na trase toho budou mít skutečně mnoho. Celkem se totiž otevře 51 sklepů. Veškeré informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Astrovíkend v Olomouci

Jestliže se zajímáte o esoteriku, alternativní způsoby léčení, horoskopy apod., mohl by vás zaujmout esoterický festival v Olomouci. Astrovíkend bude probíhat v sobotu mezi 9:00 a 18:00, v neděli pak od 10:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Motoráčkem na Beatlemanii

Historický motoráček Hurvínek sveze milovníky kapely Beatles v sobotu do Zdounek, kde si po zážitkové jízdě užijí ještě vystoupení pěveckého sboru Smetana, dechovky Hanačka a rockové kapely Toujours. Kompilace hitů kapely Beatles účastníky jistě nadchne. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Beskydské nebe

Vítání ptačího zpěvu a hlavně výlet naučnou stezkou Beskydské nebe si vychutnají turisté v sobotu společně s ornitology. Ti přítomné zavedou do ptačího světa, který se na jaře společně s přírodou probouzí. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám