Hlavní obsah

Tipy na víkend: V Ostravě projděte historii obchodních domů, v Praze okoštujte čaje

Novinky, fis

Zima i plesová sezóna se pomalu chýlí ke konci, a tak máte na několik měsíců poslední možnost si je užít. Třeba i tento víkend. A tak vyrazte na bál nebo na běžky... Pokud sněhu ani tanci neholdujete, nabízejí se pro vás nejrůznější vycházky, prohlídky, degustace, výstavy a mnoho dalšího.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Vlastivědný nordic walking

Jestli se už delší dobu chystáte vyzkoušet nějakou novou sportovní disciplínu, vyrazte v sobotu na nordic walking s profesionálním instruktorem. V rámci vlastivědné vycházky se navíc dozvíte i něco o historii města a budete se kochat přírodou v Královské oboře. Více zde.

Čajomír párty

Velký sál Novoměstské radnice bude v sobotu od 14:00 hostit Čajomír párty. Degustační odpoledne nabídne účastníkům ochutnávky čajů, relaxační zónu, čajové koktejly, ale také taneční zábavu. Kompletní program naleznete zde.

Velikonoční trhy

Velikonoce se kvapem blíží. Už tuto sobotu začnou na náměstí Míru České velikonoční trhy. Potrvají do 28. března a kromě nejrůznějších rukodělných výtvorů nabídnou také uzenářské výrobky, holandské wafle, vína a další dobroty. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Poklady blešího trhu

Bleší trh v Úvalech potěší všechny, kteří mezi harampádím rádi objevují poklady. V sobotu od 8:30 do 12:00 se této činnosti budou moci věnovat v Sokolovně na náměstí Arnošta z Pardubic. Více zde.

Pečenská desítka 2016

Ani sportovci tento víkend nezůstanou zkrátka. Na desetikilometrové trase si zaběhnout Pečenskou desítku, a to v sobotu se startem v pravé poledne. Veškeré propozice závodu naleznete zde.

Jihočeský kraj

Odpolední hraní při kávě

Dobrou kávu a živé vystoupení swingové kapely si vychutnají v sobotu návštěvníci třeboňské kavárny Ardea. Tento program bude probíhat mezi 14:00 a 17:00. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Chodský bál

Domažlická dudácká muzika, mužský pěvecký sbor, pivo, víno, tanec... Zkrátka všechno, co k plesu patří, nabídne 18. Chodský bál v Domažlicích. Začne v sobotu od 20:00. Více zde.

Karlovarský kraj

Karlův běh 2016

Tento víkend se na Božím Daru uskuteční jako každý rok Karlův běh, na kterém se závodníci utkají v běhu na lyžích, a to na několika různě dlouhých trasách. Vše se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Argentinská sobota

Stejně jako děti na speciálních prohlídkách si o víkendu přijdou na zámku Děčín na své také dospělí. V sobotu je čeká Argentinská sobota plná tance, zajímavostí a atraktivní podívané na profesionální tanečníky. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Rádelský Fichtlcup

V sobotu od 11:00 v Milířích se můžete aktivně či pasivně zúčastnit závodu fichtlů. Pokud sníh, podívaná to bude ještě zajímavější. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Do srdce Taiwanu

Cestopisná přednáška zpestří nedělní podvečer v České Skalici. Začne v 17:00 v restauraci Ruchadlo Zájezd. O svém studijně-cestovatelském pobytu v Čínské Republice přijde vyprávět František Hašek. Více zde.

Pardubický kraj

Vynášení smrti

Tradiční vynášení smrti proběhne v neděli odpoledne v Pardubicích, konkrétně v tamním Přihrádku. Zároveň tímto rituálem účastníci přivítají jaro. Těšit se můžete na hudbu, tanec i masky. Více si přečtěte zde.

Vysočina

Romantika vyhlídkové plavby

Jestli jste se svojí drahou polovičkou ještě neoslavili MDŽ, překvapte ji romantickou plavbou, která se právě k příležitosti tohoto svátku uskuteční v neděli ve 13:00. Loď vyrazí z Kramolína a popluje Dalešickou přehradou. Více informací hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Doba Karlova

Česko si letos připomíná 700 let od narození otce vlasti - panovníka Karla IV. Právě o něm bude také populárně naučná konference, která se uskuteční v sobotu na Špilberku v Brně. Jestli vás tedy zajímá doba, v níž tento český král a římský císař žil, přijďte na některý z bloků. První začne už v 9:00. Do programu nahlédněte zde.

Olomoucký kraj

Výprava na Dlouhé stráně

Výstup k horní nádrži jesenické vodní elektrárny Dlouhé stráně ocení všichni, kterým už je zima dlouhá a touží začít s výletnickou sezónou. Účastníci se sejdou už v 8:30 v Olomouci u hlavního nádraží a odjedou směrem na Šumperk a Kouty nad Desnou. Návrat zpět do Olomouce je plánován okolo 20:00. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Velikonoce v muzeu

Tuto neděli ve 14:00 začnou v Muzeu regionu Valašsko Velikonoce. Potrvají tam až do 3. dubna. Sváteční expozice připomene tradice s Velikonocemi spjaté, možná tam tedy načerpáte inspiraci na letošní zdobení kraslic nebo domácí dekorace. Třeba se dozvíte i o zvycích, které jste dosud neznali. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Obchodní domy Ostravy

V neděli se zájemci v 10:00 a 14:00 vypraví Ostravou po stopách její obchodní minulosti. Dozvědí se o prvorepublikových obchodních palácích i o tom, kdy se město potýkalo s nákupní horečkou. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám