Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na židličkodovávění nebo maškarní lyžovačku

Novinky, fis

Některé rodiny si zrovna užívají jarní prázdniny, takže jim všední a víkendové dny splývají, jiné už se konce týdne nemohou dočkat. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, nepřehlédněte zajímavý program, který tento víkend přinese.

Foto: Profimedia.cz

Pomalovat židle budou moci děti v muzeu v Polici nad Metují. Ilustrační foto

Článek
Praha

Postav nejlepší model

Máte doma malého umělce? Nechte ho, ať o víkendu popustí uzdu své fantazii v Metropoli Zličín. Kromě kreativního budování lego světa si tam se stavebnicí užije také rytířské dobrodružství. Více se dozvíte zde.

Výuka tradičních řemesel

S přípravou na Velikonoce můžete začít už tuto sobotu. Vezměte své ratolesti do Národopisného muzea Národního muzea na program Výuka tradičních řemesel. Naučí se tam zdobit kraslice včelím voskem a stužkami. Dílna bude otevřená mezi 10:00 a 17:00. Více se dočtete zde.

Toulky minulostí

Pokud se vám zachtělo věnovat se o víkendu vzdělávacímu programu, vydejte se v sobotu či v neděli mezi 9:00 a 18:00 na Staroměstskou radnici a projděte si její prohlídkový okruh. Uvidíte sály, věž i podzemní prostory. Více zde.

Středočeský kraj

Obleč si svou panenku

Labyrint Kladno zve v sobotu všechny holčičky, které milují módu a panenky na workshop, kde se těmto dvěma oblibám budou moci nerušeně věnovat. Pro své panenky si mezi 14:00 a 17:00 totiž vyrobí úplně nové oblečky. Předchozí rezervace je nutná. Více najdete zde.

Průzkumnický víkend

Víkendy pro malé badatele pořádá History Park v Ledčicích. Dozvíte se při nich o archeologických nálezech i technikách, leccos si také sami vyzkoušíte. Zúčastnit se můžete vždy od 9:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Život předků

O životě našich předků, o tradicích, zvycích i řemeslech vypráví výstava Život našich předků v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích. Dozvíte se mimo jiné i to, jak si dříve lidé krátili po večerech dlouhou chvíli a v čem jim v domácnosti pomáhaly děti. Více zde.

Plzeňský kraj

Otestování sportovního talentu

Váháte, k jakému sportu má váš potomek nejlepší dispozice? V jejich odhalení zájemcům v neděli pomůže SportAnalytik v TJ Lokomotiva Plzeň. Děti přijdou na to, co jim jde a co je baví či nikoliv. Veškeré informace o průběhu testování sportovního talentu naleznete zde.

Karlovarský kraj

Loutkové divadélko

Art Centrum Galerie 4 v Chebu zve v sobotu na výtvarnou dílnu s názvem Loutkové divadélko. Děti si tam vytvoří vlastní papírové loutky i kulisy, pomáhat jim v tom bude profesionální lektor. Zúčastnit se můžete mezi 10:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Dětské prohlídky zámku

Po celý víkend budou v děčínském zámku probíhat speciální prohlídky pro nejmenší návštěvníky. Dětský program nabídne dětem zajímavou aktivitu během jarních prázdnin. Více zde.

Liberecký kraj

Speciální otevírací doba v iQlandii

Prodlouženou otevírací dobu má až do soboty (včetně) liberecká iQlandia, a to kvůli jarním prázdninám. Se svými malými vědátory ji můžete navštívit mezi 9:00 a 19:00, iQpark od 10:00 do 19:00. Více se o programu dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Židličkodovádění

Jestli jste právě nedávno podepisovali svému malému rošťákovi v žákovské poznámku za čmárání na lavici nebo židle, vezměte ho v neděli od 14:00 do Muzea papírových modelů v Polici nad Metují. Tam se této činnosti bude moci věnovat beztrestně. Na programu bude zkrášlení školních židlí barvami a obrázky. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Herní turnaj

Napínavý turnaj ve stolní hře Quoridor naláká hráče v sobotu od 13:30 do pardubického OC Grand. Herní zónu najdete ve 2. patře centra. Více informací hledejte zde.

Vysočina

Sobota v pohádkové vesničce

Podlesíčko opět zve na víkendové pohádkové dobrodružství. Tentokrát bude na děti čekat v sobotu od 14:00 na téma „březen za kamna vlezem“. Jako vždy děti uvítá čarodějnice Kanimůra. Předchozí rezervace vstupenek je nutná. Více zde.

Jihomoravský kraj

Pohádková industriální sobota

Technické muzeum v Brně v sobotu ovládnou děti. Právě jim bude přizpůsoben mezi 10:00 a 17:00 program. Pohádková industriální sobota nabídne divadlo, čtení pohádek, stanoviště pro plnění úkolů a další zábavu. Vše o akci se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Vynášení Smrtky

Průvod, který bude mít za úkol vynášení Smrtky, projde v neděli v 15:00 od MFC Hlinsko přes DS Drachtinka a Tylovo náměstí na Betlém. Po upálení Smrtky bude následovat veselé vítání jara. Nenechte si ho ujít. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Maškarní lyžovačka

Lyžování v převlecích na Horalu čeká v neděli na všechny, kteří chtějí plnými doušky vychutnat poslední dny zimy. Děti, které dorazí v kostýmech, budou navíc lyžovat zdarma. Chybět nebudou ani soutěže. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Zimní zámecké prohlídky

Do konce března nabízí o víkendech zámek Fryštát zimní prohlídky. Návštěvníci si v rámci nich mohou vybrat jeden ze dvou prohlídkových okruhů. Na jejich trasy se podívejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám