Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na výlet v sedle nebo hledat vodníkovi nevěstu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli jste od minulého víkendu ještě nestačili uklidit masku na maškarní, už ani nemusíte. Tento víkend ji vaše ratolesti jistě opět rády využijí. Příležitostí k tomu dostanou habaděj, dokonce i ve spojení s koňmi. V neděli si pak nezapomeňte společně s rodinou připomenout svátek svatého Valentýna.

Foto: Profimedia.cz

Dopoledne s koňmi mohou děti strávit v Hejtmánkovicích. Ilustrační foto

Článek
Praha

Masopustní zoo

Pražská zoo zve v neděli návštěvníky na rej masek, masopustní tance i písně a taky na něco dobrého k snědku. Děti, které do zoo dorazí v převleku, navíc získají vstup jen za korunu. Více zde.

Magická esa

V sobotu máte šanci zažít odpoledne plné kouzel a iluzí. Průvodcem vám bude Pavel Kožíšek ve svém Divadle kouzel. Od 14:00 zhlédnete představení Magická esa. Více se dozvíte zde.

Valentýn mezi hvězdami

Muzeum voskových figurín Grévin chystá na Valentýna, vlastně po celý „předvalentýnský“ týden, pro své návštěvníky překvapení. Nejenže si prohlédnete dokonalé voskové dvojníky významných osobností historie, filmu, divadla i hudební sféry, ale také si budete moci nechat vyčíst budoucnost z tarotových karet nebo dlaně. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Robinsonáda

Myslíte, že by vaše dítě bavila stavba vesmírné stíhačky nebo lezení po stěně? Pak s ním v sobotu navštivte Halu Bios v Dobřichovicích, kde v 10:00 začne Robinsonáda. Více zde.

Za Rumcajsem do Nymburku

Jak se stal Rumcajs loupežníkem se dozvíte v sobotu od 14:30 v Divadle Nymburk. Pohádkové představení si tam diváci užijí v premiéře. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Masopust na koních

Masopustní jízda v maskách pro děti i dospělé je sobotním lákadlem ve Stájích Štětice. Koně s kostýmovanými jezdci vyjedou ve 13:00 na dvouhodinový výlet. Nebude chybět ani soutěž o nejlepší masku. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Do Plzně za loutkami

Loutkové divadlo je fenomén, bez pochyby si tedy zaslouží své vlastní muzeum. Jedno takové můžete navštívit v Plzni. Prohlédnete si mnoho postaviček na provázcích a dozvíte se spoustu informací o historii loutkového divadla. Více zde.

Karlovarský kraj

Malované mapy

Jestli máte doma rodinu výletníků, vezměte ji na výstavu pestrobarevných malovaných map v OC Fontána v Karlových Varech. K vidění jsou tam do konce února vždy mezi 10:00 a 21:00. Více zde.

Ústecký kraj

Láska je když...

Pokud toužíte Valentýna strávit nejen se svou drahou polovičkou, ale i s dětmi, navštivte třeba OC Olympia v Teplicích. Tam bude v sobotu nachystán program pro malé i velké s kreativními dílničkami, fotokoutkem a sladkostmi. Více zde.

Liberecký kraj

Valentýnské bruslení

Valentýnské bruslení ve Sport parku Liberec není určeno zdaleka jen zamilovaným párům. Naopak se počítá s rodinnou účastí, tak navlékněte své ratolesti a vyrazte s nimi v neděli mezi 15:00 a 17:00 na obří kluziště. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Dopoledne s koňmi

Čím své děti jistě nadchnete, je sobotní dopoledne u koní. Zve na něj jízdárna v Hejtmankovicích, konkrétně od 9:00 do 12:00. V areálu si děti prohlédnou také další zvířátka jako ovečky, lamy nebo králíky... Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Masopustní jarmark

Masopustní veselí nekončí, naopak je v plném proudu. Užít si ho můžete i tento víkend, a to v sobotu od 9:00 na Resselově náměstí v Chrudimi. Děti si vyrobí papírovou čepici se střapci, dospělí se zabaví při živé muzice a u dobrého jídla. Více najdete zde.

Vysočina

Pohádkový Valentýn

Aby děti o valentýnském víkendu nepřišly zkrátka, v pohádkové vesničce Podlesíčko pro ně bude nachystán speciální program. V sobotu i v neděli mohou Vodníkovi pomoci hledat nevěstu a u toho si zasoutěžit o dobroty. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Valentýn v zoo

Protože láska nefunguje jen mezi lidmi, ale týká se také říše zvířat, není od věci vyrazit v neděli třeba na procházku do zoo. Zvlášť když tam bude připravený zajímavý program. Zoo Brno plánuje komentované krmení tygrů, návštěvu několika dalších výběhů se zvířátky a také soutěž. Více zde.

Olomoucký kraj

Maškarní rej

Maškarní rej pro nejmenší se spustí v sobotu od 15:30 ve cvičebním sále na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích. Zábava bude přizpůsobena nejmenším. Užijí si dovádění na diskotéce, přehlídku masek i sladké odměny. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Muzeum v zákulisí

Zajímá vás, odkud se řídí Valašské muzeum v přírodě? Jak funguje vnitřní systém a jak vypadají prostory, které jsou návštěvníkům běžně skryty? Do konce února to vše můžete zjistit na prohlídkách Muzeum v zákulisí s podtitulem Vnitřní svět muzea. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Láska je láska

Pokud s dětmi o víkendu vyrazíte do Světa techniky v Ostravě, využijte možnosti odnést si památeční fotografii a stvrdit svoji lásku před tamním knězem. Kromě toho bude ve Světě techniky probíhat po celý víkend standardně interaktivní program pro děti různých věkových kategorií, v rámci něhož proniknou do světa vědy zábavnou formou. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám