Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vystoupejte na Bílou věž, pronikněte do tajů Japonska

Novinky, fis

Víkend nabídne z velké části masopustní, ale také kulturní a výletní program. Nudit se nebudou ani milovníci dobrého vína, příznivci historie či posluchači vážné hudby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Carnevale Praga 2016

Víkend s operou stráví účastníci téměř dvoutýdenního festivalu Carnevale Praga, který probíhá v Clam-Gallasově paláci. V sobotu i v neděli se tam od 20:00 uskuteční koncert barokní hudby a masopustní soirée. Kompletní program naleznete zde.

Vestecký masopust

Sobotní odreagování s hudbou a hodováním nabídne Vestecký masopust. Účastníci v maskách se sejdou ve 12:30, samotný masopust odstartuje ve 12:50. Těšit se můžete mimo jiné na vystoupení mažoretek, soutěž o nejlepší masku a také o nejrychlejšího jedlíka koblih či titul Vestecký pijan. Více zde.

Vlastivědná vycházka

Za funkcionalismem a meziválečnou architekturou, na prohlídku novorenesančních budov nebo také na večerní prohlídku Staroměstské radnice v Praze se můžete vypravit v sobotu v rámci pravidelných tematických vycházek, jež organizuje Prague City Tourism. Vše se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Obrazy a keramika

Prohlídku umělecké expozice obrazů a keramiky Jolany Soukupové v domě řemesel Arcadis na Kokořínsku můžete v sobotu spojit s výletem kolem hradu a tamní malebnou krajinou. Více o výstavě čtěte zde.

Hornický masopust

Hornické muzeum Příbram zve v sobotu na tradiční masopustní veselí a divokou přehlídku masek. Kromě další zábavy nebudou chybět ani humorné scénky v podání dobrovolných hasičů z Bohutína. Akce začne v 10:00 u Ševčinského dolu. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Japonské dny 2016

Máte rádi sushi nebo cokoliv jiného původem z Japonska? Pokud k tamní gastronomii či kultuře máte vztah, nenechte si ujít Japonské dny v Českých Budějovicích a jejich víkendový program plný cestování, módy, jídla, rostlin a dalších tematických okruhů. Více zde.

Plzeňský kraj

Chříčský masopust

Odpolední veselice na návsi, průvod maškar a večerní rej ve sladovně s tombolou a živou hudbou nabídne v sobotu tradiční chříčský masopust. Začne ve 13:00 a protáhne se do pozdních večerních hodin. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Masopustní oslavy jídla

Král masopustu, ale také ostatní masky a nepřevlečení účastníci zažijí v sobotu od 11:00 bujarý masopust na statku Bernard. Čeká je zabijačkový raut, divadlo, živá muzika i valentýnský rukodělný jarmark. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Litoměřický masopust

Zabijačka, průvod masek s chůdaři, kejklíři a kapelníky a další masopustní program láká v sobotu do Litoměřic. Do sytosti najíst, napít a pobavit se můžete přijít na Mírové náměstí. Více zde.

Liberecký kraj

Adrex Ice Run

Mistrovství České republiky v ledovém lezení na rychlost zajistí v sobotu jedinečný zážitek těm, kteří se přijdou na toto sportovní klání podívat. Uskuteční se v Liberci od 10:00. Ve večerních hodinách proběhne i ohňostroj. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Výhled z Bílé věže

Bílá věž v Hradci Králové zve vždy první sobotu v měsíci na noční prohlídku, a to od 20:00 až do půlnoci. Na svítící město můžete pohlédnout i některým z dalekohledů, které jsou na ochozu věže k dispozici. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Freeride Just Ride

Vášniví snowboardisté se v sobotu sejdou na Dolní Moravě v areálu U Slona. Proběhnou tam závody, a to pro různé úrovně sportovců. Zhlédnete také řadu triků a srdečné pozvání platí také na večerní afterparty. Více zde.

Vysočina

Zažít Vietnam

O chaotické dopravě a životním stylu ve Vietnamu přijdou do KVIC Opatov v sobotu od 17:00 vyprávět Kristýna Dvořáková a Luboš Paul. Dozvíte se více o nátuře tamních lidí a také o přírodních krásách této vzdálené země. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Noční otevřené sklepy

Putování nočními vinnými sklepy za degustací mladých vín zažijí v sobotu zájemci v Drnholci. Okoštují vzorky 14 malovinařů. Bližší informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Hasičský bál

Jestli jste se ještě nezapojili do probíhající plesové sezóny, v sobotu máte další možnost na hasičském bálu s pochováváním basy ve vzdělávacím a informačním centru Kojetín. Více zde.

Zlínský kraj

Leštínský Fašank

Spousta živé hudby, průvod masek se soutěží o tu nejlepší, hody, lidová řemesla a další zábava čeká v sobotu návštěvníky Zlína. Tak vytáhněte ze skříně kostým a hurá do průvodu. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Do galerie zdarma

Obdivovatelé umění jistě ocení víkendovou možnost bezplatné prohlídky výstavní expozice ze sbírek Národní galerie v Praze, která se koná k výročí jejího založení na zámku Fryštát v Karviné. Po oba dny se tedy mezi 10:00 a 17:00 podíváte na umělecké skvosty zdarma. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám