Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: V převleku na karneval, s dobrými nápady na čokohrátky

Novinky, fis

Program plný her, poznávání i kreativního tvoření čeká vaše děti i tento týden. K zábavným aktivitám se navíc opět přidávají oblíbené karnevaly s tanečky, soutěžemi a tombolami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Star Show

Mezinárodní výstavy koček se můžete po celý víkend zúčastnit v hotelu Diplomat. Na programu není jen samotná výstava, ale také bohatý doprovodný program plný přednášek týkajících se péče o kočky i dalších témat. Připravena bude také zábava pro nejmenší účastníky. Vše se dozvíte zde.

Pohádková sobota

Za Popelkou a pohádkovým světem Jiřího Trnky můžete vyrazit tuto sobotu mezi 10:00 a 17:00 na Chvalský zámek. Zažijete komentované prohlídky se zajímavými úkoly, po skončení prohlídky můžete setrvat a zhlédnout některý z filmů Jiřího Trnky. Více čtěte zde.

Pěvečtí mistři našich zahrad

Botanická zahrada zve od soboty na výstavu, na níž se dozvíte, kteří ptáčci zpívají v našich zahradách a parcích. Blíže se seznámíte například se slavíkem či drozdem. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Dětský karneval

V neděli od 14:00 se děti mohou těšit na karneval v divadle Open Gate v Babicích u Říčan. Zadovádí si na hudbu i v soutěžích, uvidí klauna a mažoretky... Více se dozvíte zde.

Máslovický masopust

Průvod masek za zvuku hudby, soutěž v pojídání jitrnic a další veselí čeká účastníky sobotního máslovického masopustu. Pokud máte doma kostým, neváhejte dorazit převlečení. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Valentýnské čokohrátky

Galerie čokolády v Táboře zve v sobotu děti na sladké tvoření dobrot, kterými budou moci své rodiče potěšit na Valentýna. Kreativní dílna bude otevřená od 13:00 do 18:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Na Zbiroh celoročně

Rozlehlý zámek Zbiroh je návštěvníkům otevřen po celý rok, a tak se do jeho komnat můžete podívat i v těchto zasněžených dnech. Letošní rok navíc na zámku dětské návštěvníky čekají interaktivní prohlídky s kvízem. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

O Palečkovi

Palečkův pohádkový příběh zhlédnou v neděli diváci v Domě kultury Ostrov. Představení začne v 15:00. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Do zámeckého podzemí

Speciální prohlídky běžně nepřístupného podzemí zámku Děčín můžete využít tuto sobotu od 14:00 do 16:30. Prohlídky začnou každou půlhodinu. Více zde.

Liberecký kraj

Netradiční zimní procházka

V sobotu od 9:00 se s dětmi vydejte v Liberci na jedinečnou zimní procházku s plněním úkolů a další zábavou. Trasa bude dlouhá okolo dvou kilometrů, v cíli se zahřejete teplým čajem. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Závody psích spřežení

Jedinečnou podívanou si tento víkend užijete na závodech psích spřežení v Janovičkách u Broumova. V obou dnech budou závodníci startovat v 10:00. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Adventure Night

Divoké dobrodružství pro celou rodinu chystá na sobotu Dolní Morava. Se svými čísly vystoupí žongléři s ohněm, zhlédnete i tančící rolby, laserové efekty a mnoho dalšího. Připravte se na pestrý program pro všechny generace návštěvníků. Více najdete zde.

Vysočina

Za Karkulkou a vlkem

Komentovaná prohlídka pohádkové vesničky Podlesíčko začne v sobotu ve 14:00. Návštěvníci se dozvědí o tom, jak musela Karkulka uložit vlka znovu k zimnímu spánku. Na prohlídku je nutná předchozí rezervace. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Velké kuličkohraní

Vida science centrum Brno zve v sobotu všechny, kteří si rádi hrají, na Velké kuličkohraní. Proběhne od 11:00 do 17:00 a budete se při něm muset poprat s vymýšlením drah, kterými budou moci kuličky prosvištět. Více zjistíte zde.

Olomoucký kraj

Maškarní karneval

Oprašte nebo vyrobte masky a vyrazte se svými ratolestmi v sobotu do Pradědova dětského muzea v Bludově na maškarní. Na programu jsou hry i soutěže. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Dětský karneval

Orientální tance, soutěž o nejhezčí masku zvířete nebo květiny, průvod masek i nejrůznější hry zabaví děti v sobotu od 14:00 do 17:00 v Tlumačově. Více se o chystaném dětském karnevalu dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Karneval s pohádkovými hosty

V neděli od 15:00 v Třinci nadchne děti pestrobarevný karneval s nejrůznějšími pohádkovými hosty. Užijí si také malování na obličej, tombolu, kouzelnická čísla a mnoho dalšího. Místem konání je kulturní centrum Trisia. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám