Hlavní obsah

Na návštěvě u Krále. Zavítejte do zimních lesů Šumavy a tiše pozorujte zvěř

Novinky, fis

V Národním parku Šumava můžete tiše nahlédnout do života zvěře. Ani v lednu park a jeho zvířecí obyvatelé nespí, a tak je možné je na chvíli navštívit a sledovat v přirozeném zimním cyklu.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Pokud se ani v zimě nedokážete vzdát výletů do přírody a zimní sporty vám nic neříkají, vydejte se třeba do NP Šumava, kde se ocitnete v přímém kontaktu s přirozeným cyklem života zvěře v nejchladnějším období roku.

Pozorování jelenů bude od soboty možné nejen v Návštěvnickém centru Kvilda, ale také v přezimovací obůrce Beranky u Srní. Na sociální síti o tom informovali zástupci NP Šumava. Zdůraznili, že se zájemci na exkurzi musí předem objednat. Lákadlem je šance spatřit Krále, kterým je aktuálně silný šestnácterák.

Účast při pozorování jelenů má svá pravidla. Turisté se musejí chovat co nejtišeji a dbát pokynů průvodce. Teplá terénní obuv a oblečení je samozřejmostí, přestože pozorovací srub je lehce vytápěn. Exkurze trvá okolo dvou hodin.

Dále se v lednu do NP Šumava můžete vypravit na sněžnice za historií tamní krajiny, případně také za vlky. Druhá trasa míří k vlčímu výběhu. Oba výlety je možné absolvovat pěšky v případě nedostatečné sněhové pokrývky. Další tipy na lednové aktivity v NP Šumava naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám