Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zahřejte se na polévkovém festivalu, užijte si královský advent

Novinky, fis

Poslední adventní víkend nabízí víc než vánoční trhy a koncerty. Například si v Praze můžete pochutnat na polévkách, nebo si zaběhnout večerní závod. Gastronomické zážitky čekají na gurmány také v Brně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Festival polévky

Chutné zahřátí nabídne sobotní Festival polévky na Holešovické tržnici. Od 10:00 tam ochutnáte zeleninové či luštěninové polévky, i ty s masem... Na akci bude navíc k jídlu víc než polévky. Více se dočtete zde.

Christmas night run

Běžci ani v zimě nelení. V sobotu vyběhnou do pražských ulic na vánoční noční běh, který odstartuje v 19:00 na náměstí Jana Palacha. Přesné propozice závodu naleznete zde.

Smyčcové koncertování

Panochovo kvarteto odehraje v sobotu od 19:00 svůj adventní koncert ve Velkém sále Novoměstské radnice. Rozpis skladeb si můžete prohlédnout zde.

Středočeský kraj

Královský advent

Poslední adventní neděle se na Karlštejně ponese v duchu předvánoční atmosféry. V 10:00 začne historický jarmark a po 11. hodině se účastníci mohou těšit na pestrý kulturní program se šermíři, hudbou, živým betlémem i loučovým průvodem či ohnivými kejklemi. Více zde.

Zimní prohlídka na zámku

Zámek Mělník nabízí prohlídky i v zimním období, a to denně mezi 9:30 a 16:30. Návštěvníci si prohlédnou nejen jeho komnaty, ale také vinné sklepy. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Vánoční zvonkohraní

V sobotu se v Táboře můžete přijít příjemně naladit za zvuku mobilní zvonkohry. Na Žižkově náměstí se rozezní v 15:00, 16:00 a 17:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Koncert vánoční hudby

V kladrubském kostele Nanebevzetí Panny Marie si v neděli odpoledne poslechnete méně známé adventní a vánoční písně. Koncert souboru staré hudby Cavalla začne v 15:00. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Veselé vánoční hody

Klášterním kostelem Zvěstování Panny Marie v Ostrově se v sobotu od 17:00 rozezní vánoční koncert, který vás v mžiku dostane do poklidného svátečního režimu. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Setkání u mlýna

U Dolského mlýna se v sobotu mezi 9:30 a 13:30 sejdou milovníci Českého Švýcarska, aby si užili příjemnou sešlost u cukroví a čaje. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Hej mistře!

Scénické provedení známé České mše vánoční Jakuba Jana Ryby zhlédnou diváci v Městském divadle Jablonec nad Nisou v sobotu od 19:00. Originální zážitek zaručen. Více zde.

Královéhradecký kraj

Adventní trh

Broumovský klášter láká v neděli od 8:30 na adventní trh s chutnými regionálními produkty a ukázkou řemesel. Nebude chybět ani živé hudební vystoupení. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Grand Opening

Velká Morava zve v sobotu na Grand Opening, jehož menší komplikací je nepříznivá předpověď příbytku sněhu, program se tím ale výrazně nenaruší. Návštěvníci se v areálu mohou těšit na dovádění na fatbiku, lyžařském trenažéru, minikárách, při závodění na bobech... Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Vysočina

Koncert smyčcového kvarteta

Třebíčské smyčcové kvarteto Cordial String Quartet vystoupí v neděli v Zadní synagoze v Třebíči. Adventní koncert potrvá od 17:00 do 19:00.

Jihomoravský kraj

FoodPark festival

Jestli patříte mezi požitkáře, kteří si umějí užít dobré jídlo a pití, pak jste těmi pravými účastníky vánočního FoodPark festivalu v Brně. Čekají vás tam kuchařské show, vánoční fotokoutek a samozřejmě bezpočet dobrot. Více zde.

Olomoucký kraj

Pohoda u ohně

Příjemné odreagování u ohně a občerstvení, chvilku zastavení v hektických předsvátečních dnech nabídne centrum aktivit v přírodě Corazon. Návštěvníci uvidí u jesliček živá zvířátka a poslechnou si koledy. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Večer šansonů

Šansoniérka a herečka Alena Bazalová vystoupí v sobotu v Klášterní kapli v Napajedlech. Její šansonový večer začne ve 20:00. Více informací naleznete zde.

Barokní Vánoce

Zlínský zámek pořádá v sobotu od 19:00 koncert Czech Endemble Baroque, který posluchače přenese tak trochu do minulosti instrumentálními díly baroka a renesance. Bližší informace čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Rocková pařba

Největší hity zahraničních i domácích interpretů a také nejlepší písně kapely Grog si poslechnou ti, kteří dorazí v sobotu a v neděli na Rockovou pařbu s kapelou Grog. Uskuteční se v bohumínské restauraci U Studny. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám