Hlavní obsah

Stezka v oblacích zavede turisty vysoko nad Dolní Moravu

Novinky, fis

Máte rádi rozhledny a ani na podzim neleníte vyrazit na výlet? Pak vás možná nadchne zpráva o plánovaném otevření Stezky v oblacích. Ta nabídne pohled na Kralický Sněžník, Jeseníky i Krkonoše.

Foto: archiv Dolní Moravy

Panoramatický výhled ze stezky

Článek

V sobotu 5. prosince bude Dolní Morava a především její návštěvníci oslavovat otevření zbrusu nové Stezky v oblacích. Z 55 metrů vysoké stavby, vybudované blízko chaty Slaměnka, dohlédnou výletníci za příznivého počasí na Kralický Sněžník, do údolí řeky Moravy, hřeben Jeseníků, na Suchý vrch a Krkonoše.

Foto: archiv Dolní Moravy

Obří Stezka v oblacích

K obří stavbě (1116 metrů nad mořem) se turisté dostanou od horní stanice lanovky Sněžník. Na vrchol stezky se bez problému dostanou lidé s kočárky a také na invalidním vozíku.

Kdo by toužil po troše dobrodružství, měl by prosvištět 101 metrů dlouhým tobogánem. Ani v něm tvůrci nezapomněli na výhled, proto má tubus okénka. Dále je pro milovníky nových zážitků na stezce připravena odpočinková síť, průlez speciálním rukávem a další atrakce.

Foto: archiv Dolní Moravy

Pro turisty se závratí bude výlet na Stezku v oblacích adrenalinovou záležitostí.

Stezka v oblacích je vybavena také informačními tabulemi, kde zvídaví návštěvníci naleznou informace o okolní krajině, stavbě samotné a vzhledem k názvu a umístění také o mracích jakožto meteorologickém jevu.

Reklama

Výběr článků

Načítám