Hlavní obsah

Tipy na víkend: Fanděte na mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu

Novinky, fis

Nadcházející víkend přináší poklidný i bujarý program. Za první kategorii jmenujme například festival Ezotera v Praze, gospelový koncert na zámku Valeč nebo rozsvícení zámku Světlá. Pořádně živo bude naopak v otevřených vinných sklepech v Dolních Nechorách, na oslavě českých piv a polských klobás nebo také na mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu.

Foto: Profimedia.cz

Ingredience na přípravu bramborového salátu

Článek
Praha

Vánoční trhy na Hradě

V sobotu začnou na Pražském hradě vůbec první vánoční trhy. Nikdy předtím jim tato místa otevřená nebyla. Trhovce s dobrotami k snědku i dekoračními předměty najdete na náměstí U svatého Jiří a ve Stájovém dvoře. Více naleznete zde.

Festival Ezotera

Víkendový festival Ezotera přinese účastníkům hluboké zamyšlení, čas na rozjímání a v neposlední řadě různé relaxační i léčivé techniky. Z pestrého programu si každý poskládá přednášky podle svého okruhu zájmu. Do kompletního harmonogramu nahlédněte zde.

Duchovno indiánů

Na duchovní tradice indiánů v Andách se zaměří sobotní program v Náprstkově muzeu. Kromě přednášky zhlédnou návštěvníci také fotografie týkající se duchovního života potomků Inků - posvátná místa, obětní a jiné rituály... Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Mistrovský bramborový salát

Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu, vepřových hodů, výběru vánočních stromků a dalšího programu se můžete zúčastnit na Staročeském jarmarku v Mratíně. Začne v sobotu v 9:00. Více hledejte zde.

Zámecký advent

Od soboty si návštěvníci vychutnají prohlídku zámku Loučeň ve zcela jiné atmosféře - adventní. Zahřejete se lahodným punčem a budete moci oči nechat na kouzelné výzdobě i kostýmech průvodců. O víkendech můžete adventní prohlídky na Loučni navštívit mezi 10:00 a 17:00. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

LezeTop Cup

LezeTop Cup & Písecký Pavouk jsou lezecké závody, které se budou po celý víkend odehrávat v Písku. Zúčastní se jich dospělí i dětští závodníci, stejně jako více i méně pokročilí. Více zde.

Plzeňský kraj

Rozsvícení stromu

Velký vánoční strom se v neděli rozsvítí na plzeňském náměstí Republiky, a to v 18:00. V rámci slavnostní akce vystoupí dětský pěvecký sbor, jazzový orchestr a další interpreti. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Gospelový koncert

Jestli máte advent a vánoční svátky neodmyslitelně spjaté s hudbou, zavítejte na adventní gospelový koncert na zámku Valeč. Odehraje se v sobotu od 15:00 v romantických prostorách zámku. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Kouzlo Vánoc

Toužíte-li doma vyčarovat dokonalou vánoční výzdobu, inspirací vám může být třeba výstava Kouzlo Vánoc v Libochovicích. Od soboty bude do 13. prosince přístupná denně mezi 8:00 a 17:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Jarmark a tvoření

Ve Frýdlantu vás v neděli zabaví adventní jarmark spojený s výtvarnými dílnami a kulturním programem. V 17:00 si pak nenechte ujít rozsvícení vánočního stromu. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Česká piva a polské klobásy

Piva ze 13 různých pivovarů a 13 druhů klobás si vychutnají účastníci akce Sláva českého piva a polských klobás. K zakousnutí budou také nakládané okurky, papričky či zelný salát. Více zde.

Pardubický kraj

Regionální historie pivovarnictví

Pivovarnictví v Pardubickém kraji a na Poličsku je výstava mapující historii vaření piva. Pokud ho rádi pijete, jistě vás zaujme také příběh jeho vzniku právě v tomto regionu. Expozice bude přístupná od sobotní vernisáže, která proběhne od 14:00 v Městském muzeu. Více čtěte zde.

Vysočina

Stromek splněných přání

Slavnostní rozsvícení zámku Světlá bude v sobotu spojené s charitativní akcí Stromek splněných přání za účelem pomoci dětem v dětských domovech. V rámci akce, která začne v 15:00, budete moci navštívit vánoční jarmark na nádvoří zámku, prohlédnout si komnaty, zhlédnout hudebně-taneční vystoupení, divadlo a nakonec v 18:15 také rozsvícení stromku i celého zámku doprovázené ohňostrojem. Více zde.

Jihomoravský kraj

K Nechorám do sklepa

Máte-li v oblibě mladé víno, vydejte se v sobotu na výlet do Dolních Nechor, kde vinaři otevřou na 20 sklepů. Ochutnávky, nejen mladých, vín zpestří hudba a soutěže. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Adventní varieté

Dřevohostice zvou v neděli mezi 15:00 a 17:00 na kulturní program do tamní sokolovny. Návštěvníci se pobaví u dogdancingu, divadelní improvizace a dalších vystoupení. Více zde.

Zlínský kraj

Zlín design market

Komnaty zlínského zámku zaplní o víkendu móda a design. Zlín design market tam bude v sobotu probíhat od 10:00 do 20:00 a v neděli pak od 10:00 do 17:00. Přinese workshopy, módní přehlídku, kvalitní občerstvení a mnoho dalšího. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Ondřejská pouť

V neděli osídlí hrad Hukvaldy tradiční Ondřejská pouť. Svátek pak Ondřejové oslaví o den později, tedy v pondělí. Návštěvníci se na nedělní pouti mohou těšit na medovinu, vařonku a další pochoutky. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám