Hlavní obsah

Tipy na víkend: Okoštujte víno s odborníkem, inspirujte se na svatebním veletrhu

Novinky, fis

Umělecká kulturní vystoupení, módní trendy, ale také výlety, sport a historii přináší předposlední říjnový víkend. Výzvou pro běžce je půlmaraton vedoucí Moravským krasem, nevěsty zaujme svatební veletrh v Českém Krumlově a milovníky vína zase řízená degustace v Tlumačově.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Novoměstský krajáč

České výrobky od zručných řemeslníků si prohlédnete, koupíte či ochutnáte v sobotu na Novoměstské radnici. Program obohatí kreativní dílny a originální prezentace různých tuzemských regionů. Akce potrvá od 10:00 do 18:00. Více se dozvíte zde.

Bazar Bar

Máte chuť na podzim trochu zpestřit svůj šatník? Módní úlovky na vás budou čekat v sobotu mezi 13:00 až 18:00 v Era světě, kde se uskuteční akce Bazar Bar. Návštěvnice se mohou těšit na rozmanitou nabídku oblečení, doplňků, bot i kosmetiky. Doprovodný program navíc nabídne služby vizážistů či kadeřníků. Více se dočtete zde.

Teniskology

Hudbu, tanec, sport, módu i speciální disciplíny, jako je balet na kole, nabídne sobotní akce Teniskology. Zúčastnit se jí můžete od 10:00 do 21:00 ve Vinohradském Pavilonu. Více zde.

Středočeský kraj

Putování šternberskou historií

Výlet vlakem romantickou podzimní krajinou a kostýmované prohlídky hradu Šternberk zažijí zájemci tuto sobotu. Posázavský Pacifik vyjede z Benešova u Prahy v 10:00. Více informací naleznete zde.

Cesta kolem světa v Kladně

Obchodní dům Central Kladno láká v neděli od 15:00 na cestovací program. Zaměří se na Itálii, a to skrze degustace, zajímavosti, soutěže i tematický fotokoutek. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Svatební veletrh

Hotel Růže v Českém Krumlově chystá na sobotu Svatební den, akci, na níž se budoucí nevěsty dozvědí vše, co by během příprav svatby měly vědět. Program ještě více zpříjemní ochutnávka vín a soutěž o romantický pobyt pro dva. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Nové sochy

U Pomníku bitvy u Domažlic na návrší Balsov se v neděli od 15:00 uskuteční vernisáž nových soch, které ozdobí zdejší sochařskou stezku. Díla vznikla na letošním sochařském sympoziu Tusta sculpta. Více zde.

Karlovarský kraj

Hrad pod palbou

Horní hrad se v sobotu večer ocitne pod palbou historických zbraní a vy můžete být u toho. O napínavé souboje se postarají šermíři, zážitkem bude také vystoupení čaroděje a ohnivé divadlo. Bojový program bude pokračovat v neděli mezi 10:00 a 17:00. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Terezínská půda

Do jedinečných půdních prostor jednoho z obytných domů bývalého válečného ghetta Terezín se můžete podívat v neděli v rámci komentovaných prohlídek od 11:00 a 14:00. Více hledejte zde.

Slavnosti Ohře

Sobota od 13:00 do 18:00 bude v Litoměřicích patřit oslavování řeky Ohře. Akce se odehraje ve Veslařském klubu na Střeleckém ostrově. Návštěvníci si poslechnou živou hudbu, podívají se na veslařskou exhibici či putovní výstavu o Ohři a ochutnají vína z litoměřického hradu. Kompletní program naleznete zde.

Liberecký kraj

Slavnosti moravského vína

Ochutnávka regionálních produktů, vína z několika malých moravských vinařství a živá hudba — to všechno si užijí účastníci sobotních Slavností moravského vína v Jablonci nad Nisou. Akce proběhne mezi 14:00 a 18:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Slavnost stromů

Vysazení nového dubu se můžete zúčastnit v rámci Slavnosti stromů v České Skalici v zahradě Vily Čerych, a to v sobotu od 14:00. Následující program se bude točit kolem knížek a básní. Na odměnu se mohou těšit ti, kteří přijdou oblečení v přírodních barvách, jaké jsou vidět na stromech. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Bubeníci v Mýtě

Bubenický festival rozproudí v sobotu od 13:00 Vysoké Mýto. Účastníky čekají workshopy, koncerty a další aktivity. Více o interpretech i programu se dozvíte zde.

Vysočina

Zmizelý svět horníků

Zaniklý svět středověkého hornictví ukazuje od září do listopadu Muzeum Vysočiny v Jihlavě. Návštěvníci si prohlédnou archeologické nálezy a dozvědí se více o práci středověkých horníků a zpracování stříbrných rud. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Půlmaraton Moravským krasem

Běžecký závod malebnou krajinou Moravského krasu si užijí účastníci sobotního půlmaratonu. Ten odstartuje v 10:00 z náměstí Republiky v Blansku. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Lošovské vinobraní

Sobotní večer zpříjemní od 20:00 vinobraní v Kulturním domě Lošov. Ochutnáte nejen vína, ale také burčák a sýry. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Degustace s odborníkem

Vinnou ochutnávku s odborníkem na slovo vzatým si užijí v soboru od 16:00 návštěvníci restaurace Schodky v Tlumačově. Degustace nabídne 12 vzorků vín i zajímavé vyprávění šlechtitele Zdeňka Habrovanského. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Poruba — komentovaná prohlídka

Nová a stará Ostrava, dramatické okamžiky města a mnoho dalšího budou tématem nedělní komentované prohlídky, která začne v 10:00 a 14:00 na ostravské Hlavní třídě. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám