Hlavní obsah

Dětský park Razulák ve Velkých Karlovicích zaznamenal rekordní návštěvnost

Dětský zábavní park Razulák ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku přivítal v letošní sezóně o 40 procent návštěvníků více než loni. Informoval o tom ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla, který loni areál v údolí Léskové na úpatí sjezdovky Razula otevřel. Turisty zaujala i letošní novinka v podobě fotografické stezky.

Foto: archiv Resortu Valachy

V parku Razulák se děti vyřádí na nespočtu atrakcí.

Článek

„Našli jsme řešení pro lidi, kteří chtějí trávit aktivní dovolenou v České republice. Nahrála nám i situace, která letos zavládla v turistických destinacích ve světě," uvedl Blabla.

Resort, který ve Velkých Karlovicích provozuje hotely Lanterna, Horal a Galik, již dříve zprovoznil golfové hřiště a otevřel Kulíškovu naučnou stezku pro děti v přírodě kolem rodinného hotelu Horal. „Díky všem těmto outdoorovým aktivitám jsme na tom v tržbách stejně jako v zimních měsících, ale s výrazně nižšími náklady," popsal Blabla.

Resort Valachy v zimní sezóně láká turisty kromě hotelů s relaxačními centry také do svého Ski areálu Razula. V létě a na podzim až do konce října stojí na úpatí jeho nejdelší sjezdovky dětský park. Razulák je naproti hotelu Lanterna vedle cyklostezky Bečva.

Děti mohou využít venkovní atrakce, kuličkodráhu, lanáček, obří pískoviště, skákací hrad, aquazorbing, tubing či šlapací autíčka. Park je zasvěcen karlovickým strašidýlkům, jejichž dřevěné sochy tvoří výzdobu areálu.

Foto: archiv Resortu Valachy

Kuličkodráha a další atrakce parku Razulák

Podle Blably si lidé loni do parku cestu hledali, letos se návštěvnost razantně zvýšila a pohybovala se v tisících. „Je vidět, že děti potřebují trávit čas aktivně. Otevření parku bylo správným krokem. Na příští sezónu bychom jej rádi ještě rozšířili," uvedl ředitel Resortu Valachy.

Vstupné v parku platí pouze děti, doprovod má vstup zdarma. Podle Blably si lidé oblíbili i fotostezku, která začíná na parkovišti u hotelu Lanterna, vede k rozhledně Miloňová a zpět do údolí. Obsahuje 11 zastavení, na kterých lidé najdou tipy a rady, jak dané místo zvěčnit co nejlépe a nejzajímavěji, jak pojmout kompozici, nastavit hloubku ostrosti a expoziční čas či zvolit filtr. Je určena středně pokročilým fotografům. Příští rok by měla přibýt stezka i pro začátečníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám