Hlavní obsah

Tipy na víkend: Prahou proběhněte naboso, v Brně vás rozpálí chilli papričky

Novinky, fis

Jestli mezi vaše oblíbené aktivity patří účast na gastronomických akcích a festivalech, tenhle víkend si skutečně užijete. Vydejte se třeba za polévkami, burčákem nebo extra pikantními specialitami s chilli papričkami. Hudební nadšenci zase ocení pokračující šňůru letních festivalů.

Foto: Profimedia.cz

V pražské oboře Hvězda o víkendu nebudete potřebovat boty.

Článek
Praha

Jízda veteránů

Jestli patříte mezi příznivce historických vozidel, vypravte se v sobotu na Zbraslav. Od 9:00 tam začne výstava veteránů, ve 13:00 pak odstartuje jízda do vrchu Zbraslav-Jíloviště. Více zde.

Bosé běhání

Prague Barefoot Run zve v sobotu běžce do obory Hvězda. Tenisky si s sebou brát nemusíte, tentokrát se poběží naboso. Více čtěte zde.

Foodparade festival

Po sportu si zasloužíte odměnu v podobě delikatesního jídla. Právě o něm bude celovíkendový program festivalu Foodparade. Přinese ochutnávky i kuchařské show. Do programu nahlédněte zde.

Středočeský kraj

Festival Kefír

Mezinárodní festival Kefír zve v sobotu do obce Svatý Mikuláš. Vystoupí Monkey Business, Kašpárek v rohlíku, Lenny, dále také herci Oldřich Navrátil, Simona Babčáková a řada dalších interpretů. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Vše se dozvíte zde.

Dobřichovická Alotria

Mezi 10:00 a 20:00 proběhne na dobřichovickém zámku velkolepý festival historického šermu, tance a divadla. Účastníci na něm porovnají vystoupení zhruba 25 souborů z celého Česka.

Jihočeský kraj

Mimořádné prohlídky v Jindřichově Hradci

Jindy nepřístupné Španělské křídlo jindřichohradeckého zámku si prohlédnou víkendoví návštěvníci společně s dalšími prostory, do nichž běžně není povolen vstup. Prohlídky začnou v 11:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Radbuza fest

Náměstí T. G. M. v Dobřanech v sobotu od 13:00 rozezní Radbuza fest. Vystoupí na něm někdejší objev pěvecké soutěže Bára Zemanová, dále také Děda Mládek Illegal Band či Mňága a Žďorp. Kompletní seznam interpretů si prohlédněte zde.

Karlovarský kraj

Porcelánové slavnosti

Podzim sice zatím jen nesměle klepe na dveře, v Karlových Varech ale od pátku do neděle proběhnou Podzimní porcelánové slavnosti. Zve na ně porcelánka Thun 1794 před známý Grandhotel Pupp. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Mistrovství ve svíčkové

Umět udělat dobrou svíčkovou omáčku je nelehká disciplína. Jak se tím poperou účastníci sobotního klání v Jirkově na Chomutovku, se můžete přijít přesvědčit sami. Více zde.

Zámecké vinařství Třebívlice otevírá

Na ochutnávku speciálního vína se mohou těšit víkendoví návštěvníci Třebívlic na Litoměřicku. Tamní obnovené vinařství zve na prohlídky, které začnou v 11:00 a vždy v dvouhodinovém intervalu potrvají do 17:00. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Jizerská 20 run

Běžecká varianta známé Jizerské 50 vyzývá v sobotu k běhu na 50, 23 nebo 12 kilometrů. Nejmenší účastníci si pak mohou zaběhnout 500 nebo 1000 metrů. Vše se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Východočeský vodácký maraton

Vodáci mají tento víkend jasno. V sobotu se sejdou v loděnici TJ Sokol Týniště nad Orlicí, jejich cílem pak bude loděnice TJ KVT Pardubice, Pod Vinicí. Podle individuálních možností budou zdolávat klidnou vodu s mírným proudem i složitější podmínky. Veškeré informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Festival polévky

Kromě ostatního bohatého programu ve víkendové Plzni zažijete Festival polévky, a to v rámci Živé ulice. Účastníci nedělního festivalu ochutnají bramboračku, vývary i krémové polévky. Komentovaná degustace proběhne od 16:00 do 19:00, jak to jde kuchařům od ruky, ale můžete sledovat už od 14:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Závody ITchampions

Závody horských kol odstartují v sobotu v Dalešickém pivovaru. Zvaní jsou nejen odborníci z řad IT pracovníků, ale i ostatní. Své síly pak závodníci změří v několika věkových kategoriích a dvou závodních okruzích v okolí Únětického pivovaru. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Putování za burčákem

Máte rádi burčák? Nadcházející týdny si tedy skutečně užijete. Začít můžete už tuto sobotu putováním za burčákem po Modrých Horách. Veškeré informace o této příjemné pouti naleznete zde.

Chillibraní 2015

Festival milovníků pálivého jídla a především chilli papriček láká v sobotu do Brna. Pokud si netroufáte na účast v soutěžích, můžete alespoň ochutnat s palety pikantních specialit, nebo sledovat výkony ostřílených „chilližroutů“. Program si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Výstup na Kralický Sněžník

Trocha pohybu nikomu neuškodí. Sobota nabídne kupříkladu mezinárodní výstup na Kralický Sněžník s oficiálním zahájením v 9:00 ve Stříbrnicích. Bližší informace získáte zde.

Zlínský kraj

Festival v parku

Zámeckým parkem v Lešné se v sobotu od 16:00 rozezní šňůra multižánrových hudebních vystoupení. Účastníci budou moci zavítat i na prohlídku zámeckých komnat. Program festivalu naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Den v pivovaru

Milovníci piva si v sobotu přijdou na své v Nošovicích na akci nazvané Radegast den. Vystoupí Chinaski, Arakain s Lucií Bílou, Wohnout, Eddie Stoilow, Škwor a další interpreti. Také si prohlédnete výstavu týkající se historie pivovaru. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám