Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na parník s vodníkem nebo si zastřílejte na prakyádě

Novinky, fis

Horký srpnový víkend nabídne program v příjemně chladných prostorách hradů a zámků, stejně tak i venku na rozpáleném slunci. Děti budou soutěžit, tančit, přemýšlet, smát se, fandit... Zkrátka je čeká i v druhé půlce prázdnin spousta intenzivní zábavy.

Foto: archiv Muzea pověstí

Pražské Muzeum pověstí zve na plavby s vodnickým průvodcem.

Článek
Praha

Na parníku s hastrmanem

Z přístaviště č. 1 u Čechova mostu v neděli v 15:00 vypluje parník, na jehož palubě bude vodník. Pasažérům ukáže během plavby krásy Prahy a řekne spoustu zajímavostí. Více zde.

Slavnosti dřeva

V sobotu od 10:00 zve Národní zemědělské muzeum na Slavnosti dřeva. Návštěvníkům budou k dispozici výtvarné dílny, čeká je zábava i poučení. Zajímá vás, jak probíhá výroba ručního papíru, dřevořezba nebo dřevosochání? To vše na akci uvidíte. Více čtěte zde.

Čtyřkolky pro malé i velké

Grayhount Park Motol zve v sobotu na zábavný rodinný program se čtyřkolkami a také na chrtí dostihy. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Rádio na Farmě Blaník

Zvířátka, závody v koulení balíků slámy, převážení hnoje, slalom, vybarvování omalovánek a mnoho dalších aktivit čeká v sobotu mezi 9:00 a 19:00 vaše ratolesti na Farmě Blaník. Užijete si den na čerstvém vzduchu, podrobnější program naleznete zde.

Rytíři na Křivoklátě

Víkend plný rytířských kratochvílí se uskuteční tento týden na Křivoklátě. V obou dnech začne program od 10:00. Kdo vydrží v sobotu až do 23:00, zažije také ohňovou show.  Vše se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Princeznovský bál na Hluboké

Tanec, soutěže a spousta další zábavy bude v sobotu mezi 10:00 a 16:00 čekat na vaše dcerky na zámku Hluboká nad Vltavou. V tomto čase se tam totiž uskuteční Princeznovský bál. Více zde.

Plzeňský kraj

Prakyáda

SDH Lučiště zve v sobotu od 14:00 na hřiště pod skálou všechny zručné střelce s prakem. Soutěžit ve střelbě budou děti i dospělí, podmínkou je vlastní prak s dřevěnou vidlicí. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Slavnosti na Lokti

V sobotu i v neděli mezi 10:00 a 18:00 oživí hrad Loket tradiční Slavnosti purkrabího Půty. Návštěvníci zhlédnou divadlo, rytířské turnaje, šerm, taneční vystoupení, umění středověkých řemeslníků, kejklíře a mnoho dalšího. Vše se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Pohádkové safari

V pátek a v sobotu nebude návštěva Zooparku Chomutov jen o zvířátkách. Tentokrát tam potkáte i nadpřirozené bytosti. První prohlídka začne v 18:00. Více hledejte zde.

Za pohádkou na zámek

Zámek Velké Březno a Sváťovo Dividlo zve děti i jejich rodiče na pohádku o neposlušných kůzlátkách. Představení se uskuteční v neděli od 14:00. Více zde.

Liberecký kraj

Šermířské rozvernosti

Po celý víkend se budou šermíři na Bezdězu potit ve svých brněních, aby pobavili hradní návštěvníky. Přijďte se na jejich vystoupení podívat některý den od 11:00, 12:30, 14:00 nebo 15:30. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Hospodaření na vsi

Jak si naši předkové poradili s úrodou, jak pracovali s dobovým nářadím a jak chutnal čerstvý chléb z jejich pecí, se dozvědí návštěvníci Podorlického skanzenu Krňovice, kde se v sobotu i v neděli od 10:00 uskuteční zábavná a zároveň poučná akce Hospodaření na vsi. Více zde.

Pardubický kraj

Oživlé prohlídky zámku

Jestliže už vaše ratolesti odrostly pohádkám a hned tak něčím se jim nezavděčíte, vezměte je na sobotní večerní oživlé prohlídky zámku Moravská Třebová. Odehrají se podle předlohy románu Muž se železnou maskou, o dobrodružství tedy nebude nouze. Prohlídky začnou od 18:00, 19:00, 20:00 a 21:00.

Pokud vaše děti naopak jsou ve věku pohádek a pestrobarevné zábavy, navštivte zámek v neděli v 16:00, kdy se na nádvoří odehraje Cirkus plný pohádek. Diváci uvidí loutky, kouzla, akrobacii, drezuru koní a spoustu dalšího. Vše se dočtete zde.

Vysočina

Noční prohlídky hradu

Sobotní noční prohlídky hradu Polenského začnou od 20:00 a 21:30. Tajuplnou atmosféru navodí oživlé legendy. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Veterány ve Valticích

Prohlídku zámku Valtice můžete v sobotu propojit s prohlídkou automobilu značky Tatra. Ty mají totiž v sobotu od 9:15 sraz právě na zámeckém nádvoří. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Víkend v kostýmech

Průvodce v historických kostýmech budou po celý tento víkend potkávat návštěvníci hradu Šternberk. Navíc si zájemci budou moci také půjčit kostým a užít si návštěvu hradu v dobovém stylu. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Zpátky do středověku

Otrokovický stadion Sparta se v sobotu od 10:00 do 22:00 vrátí zpátky v čase. Alespoň tedy návštěvníci budou mít ten dojem. Tanečnice a rytíři v plné zbroji přenesou diváky do krutého středověku. Vystoupí také střelci, kat či kejklíři. Vše se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Vědatlon II.

Víkend plný techniky a jejího interaktivního poznávání plánuje areál Dolní Vítkovice. Děti budou řešit nesnadné úkoly, za které je čekají odměny. Přijďte v 11:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám