Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Probouzet medvěda nebo tvořit na Merkuriádu

Novinky, fis

První červencový víkend motivuje k pořádnému přivítání prázdnin, a to jak jinak než zábavou. Vypravte se se svojí rodinou na poutavé šermířské zápasy, na noční prohlídky hradů a zámků či za pohádkami a divadlem. Nechte děti, ať oslaví začátek dvouměsíčního volna v plné parádě.

Foto: Profimedia.cz

Merkur je stálicí mezi stavebnicemi.

Článek
Praha

Tajuplné průchody pražské

Jestli mají vaše děti pro strach uděláno, vydejte se s nimi v sobotu do průchodů Starého Města. Dozvíte se společně zajímavosti z historie Prahy a možná se budete i trochu bát. Více čtěte zde.

Pohádky na náplavce

Během prázdninových sobot chystá Bajkazyl na náplavce Rašínova nábřeží pohádkové dopoledne pro děti. Čekají je loutkové pohádky i hudební představení. Více se dozvíte zde.

Prohlídka Staroměstské radnice

Dětská prohlídka Staroměstské radnice vezme návštěvníky do minulosti, zpět do života Jana Husa. Připravena bude i dílnička. Více zde.

Středočeský kraj

Oslavy na zámku Loučeň

Už osm let procházejí návštěvníci zámku Loučeň tamními labyrinty. V sobotu oslavte jejich narozeniny - zhlédněte rytířský turnaj, bubnování a pohádky. Více se dočtete zde.

Dobývání mníšeckého zámku

To, jak během třicetileté války dobývala švédská vojska zámek v Mníšku pod Brdy, uvidíte v sobotní rekonstrukci bitvy. Program v zámeckém parku začne v 11:00, už o hodinu dříve si budete moci prohlédnout interiér zámku, komentovaný boj odstartuje v 18:00. Více zde.

Jihočeský kraj

Šermíři na hradě

Od soboty až do příštího víkendu můžete několikrát denně vidět šermířské vystoupení na nádvoří hradu Landštejn. První se odehraje vždy v 11:30. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Noční prohlídka zámku

Hrad a zámek Horšovský Týn zve během prázdninových sobot na noční prohlídky. Kastelán při nich prozradí řadu zajímavostí, zavede návštěvníky do zámecké kuchyně i skladů porcelánu a nádobí. Prohlídky začnou v 19:00, 21:00 a 23:00. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Probuzení medvěda

Jestli chcete pomoci probudit medvěda Čika ze zimního spánku, zavítejte v neděli do areálu Novako. Tam bude čekat stezka s úkoly a tajenkou. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Přespání na zámku

Z pátka na sobotu budou děti přespávat na zámku v Benešově nad Ploučnicí. Kromě unikátního zážitku je také večer čeká zábavný program. Více zde.

Hned v sobotu se pak ve večerních hodinách můžete do zámku vydat znovu, a to na noční prohlídky se strašidly. Na obě akce je nutná předchozí rezervace. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Tři dny středověku

Do drsných dob rytířů nahlédnete skrze šermířská vystoupení na hradě Bezděz. Uskuteční se od soboty až do pondělka vždy od 11:00, 12:30, 14:00 a 15:30. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Veterány v Krňovicích

Neděle ve znamení veteránů proběhne v Podorlickém skanzenu Krňovice od 10:00. Návštěvníci si prohlédnou historická auta, motorky i traktory. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Sokolníci na Kunětické hoře

Neděli se sokolníky a dravými ptáky stráví turisté na hradě Kunětická Hora. Ukázky výcviku dravců budou k vidění od 11:00, 14:00 a 16:00. Více se dozvíte zde.

Merkuriáda v muzeu

Stavebnice Merkur je věčná. Hlinecké muzeum proto láká v sobotu děti i rodiče na Merkuriádu, při které zapojí svoji kreativitu a pobaví se všichni společně. Přístupná bude od 9:00 do 12:00 a následně pak mezi 13:00 a 17:00. Více informací naleznete zde.

Vysočina

Karneval v Šiklově mlýně

Karnevalová show v sobotu pobaví návštěvníky Šiklova Mlýna. V programu, který začne v 10:00, je zahrnuté divadlo, westernová i karnevalová show, ohňostroj a dokonce také strašidelné jízdy vláčkem. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti Pernštejnského panství

Hrad Pernštejn zve v neděli a v pondělí na tradiční slavnosti s dobovou hudbou, sokolníky, pohádkami, šermíři, žongléři, historickým jarmarkem a spoustou dalšího. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Helfštýnská pouť

Od soboty do pondělí si návštěvníci hradu Helfštýn užijí pouť s řemesly, tržištěm i soutěžemi. Děti do šesti let mají vstupné zdarma. Více zde.

Zlínský kraj

Dny lidí dobré vůle

Velehrad zve v sobotu a v neděli na Dny lidí dobré vůle. Program se zaměří na ekologická i sociální témata, kromě toho ale nabídne také zábavné aktivity: ping pong, soutěže, elektrické vláčky, hlavolamy, tanec, hudbu a další. Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Prázdniny v planetáriu

Zajímavé a zároveň poučné pořady nabízí i během prázdninových víkendů Planetárium Ostrava. Vydejte se například na Pozorování slunce, Hvězdy faraonů nebo Život stromů. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám