Hlavní obsah

Nejstrašidelnější český hrad zve o víkendu na noční prohlídky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je nejvýše položeným královským hradem v Čechách, někdy se říká, že i nejstrašidelnějším. Tento týden se za poklady a tajemstvími hradu Kašperk odvážlivci vypraví v pozdnějších hodinách, než je běžné.

Foto: archiv hradu Kašperk

Noční Kašperk

Článek

Hrad Kašperk, vybudovaný v roce 1356 Karlem IV., měl mimo jiné střežit naleziště zlata a významnou obchodní trasu nazvanou Zlatá stezka. Po několika stoletích byl v roce 1616 opuštěný hrad na kopci Žďánov odkoupen městem Kašperské Hory, jemuž náleží dodnes.

Střípky skutečné historie i strašidelných legend odhalí speciální noční prohlídky, kterých se můžete zúčastnit od čtvrtka do soboty v časech od 21:00 do 23:30, v půlhodinových intervalech. Předchozí rezervace vstupenek je nutná, podrobnosti naleznete zde. Během prázdnin proběhnou ještě v termínu od 20. do 22. srpna.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Hrad Kašperk

„Navštěvníci nočních prohlídek hradu Kašperk se mohou těšit na velice nevšedního průvodce — záhadologa a dobrodruha Mstislava Mřenku. Ten je svým osobitým způsobem zasvětí do práce skutečného dobrodruha, který se nebojí vstoupit do tajemné hradní zříceniny ani po setmění. Zavede všechny odvážné na místa, kde ožívají dávné legendy, pověsti a tajuplné příběhy,” prozradil Novinkám hlavní průvodce hradu Filip Petlička.

Doplnil, že během léta pro turisty opět chystají také oblíbené letní divadelní představení v podání spolku Kašpar. Uskuteční se od 2. do 9. srpna. Dále také Svatováclavský víkend, během něhož tamní ochotnický spolek, složený převážně z hradních zaměstnanců, uvede své nastudování nejstaršího dochovaného českého dramatu Mastičkář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám