Hlavní obsah

Tipy na víkend: V Novosedlech obejděte sklepy, na Staromáku ochutnejte koktejly

Novinky, fis

Metropole zve nejen na drinky namíchané na koktejlovém festivalu v centru, ale také na túru po pivnicích. Za hudbou tento víkend můžete vyrazit mimo jiné na Kokořín, zámek Nové Hrady nebo k dolu Michal. Dobré jídlo a pití nabídnou Malčany či Novosely.

Foto: Novinky

Staroměstské náměstí

Článek
Praha

Pro koktejl na Staromák

V neděli večer začne na Staroměstském náměstí ve 20:00 Mattoni koktejl festival. Zhlédnete finále Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů, okoštujete chutné drinky a uslyšíte známé české umělce. Více informací naleznete zde.

Duhový festival

Až z Indie přicestoval do Prahy a dalších koutů světa festival Holi open air. Vedle řady umělců, jejichž vystoupení zhlédnete, se v sobotu připravte na smršť pestrých barev a kultur. Vystoupí DJ Michael Burian, DJka Lucca, duo Matamar a další. Více se o akci dozvíte zde.

Pivní Tour 2015

Procházka mezi pražskými pivovary a pivnicemi pokračuje. Její druhá etapa začne v sobotu ve 14:00. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Jazz na Kokoříně

V sobotu v 19:30 vystoupí na Kokoříně Laco Deczi a další interpreti. Jazzový koncert na nádvoří hradu potěší všechny, kteří si umějí netradiční hudební zážitek vychutnat plnými doušky. Více čtěte zde.

Koblihobraní a koláčobraní

Neděle se v Malčanech ponese v duchu koblih a koláčů. Šikovné hospodyně se utkají o nejlepší výtvor v těchto dvou kategoriích. Akce začne dopoledne, vyhlášení výsledků soutěže proběhne v 15:00. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Truck show Lužnice

Kamionoví nadšenci se mohou těšit na sobotu na Truck show Lužnice. Přinese spanilé jízdy, soutěže, hudbu a další program. Více o programu naleznete zde.

Plzeňský kraj

Dny Jeruzaléma

Už jen do soboty se můžete v Plzni zúčastnit Dnů Jeruzaléma. V sobotu od 15:00 do 15:30 navštivte třeba přehlídku Móda Jeruzaléma, na níž zhlédnete kolekce čtyř módních designérek. Podívat se můžete také na výstavu volného umění a designu (ID)ENTITA. Vše se o programu dočtete zde.

Karlovarský kraj

Hamelika třikrát jinak

Závod na vrch Hamelika v Mariánských Lázních odstartuje v sobotu mezi 9:15 a 10:45 ve sportovním areálu Snowhill. Účastníci budou muset mimo jiné zdolat i 120 schodů. Více zde.

Ústecký kraj

Sokolský turistický sraz

V sobotu v 9:00 vyrazí výletníci lodí z Děčína do německého Bad Schandau. Zpět dorazí okolo 19:00. Během dne si pak účastníci vyberou z několika možných tras podle délky a náročnosti. Vše se o této túře dozvíte zde.

Liberecký kraj

Noční prohlídky Zákup

Romantický zámek Zákupy zve v sobotu na noční prohlídky. Návštěvníci se během nich přemístí v čase do dob, kdy byl zámek ještě obydlený. Speciální prohlídky začnou v 18:00. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Nábřeží řemeslníků

Jestli se nebojíte otestovat svoji zručnost a láká vás vyzkoušet si některé z tradičních řemesel, jako je kování na kovadlině, drátování, pletení košů, paličkování a další, zajděte v sobotu od 10:00 na Tylovo nábřeží v Hradci Králové. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Večer na zámku

Vystoupení na zámku Nové Hrady u Litomyšle potěší všechny příznivce vážné hudby. Představení Jean-Phillipe Rameau: Pygmalion se uskuteční v neděli ve 21:00. Více zde.

Ve stejném čase zazní na druhém zámeckém nádvoří v české premiéře také vokální symfonie Umučení Krista. Více se dočtete zde.

Vysočina

Pacovský okruh 2015

Na výstavu motocyklů, okružní jízdy i na veteran rallye se mohou v sobotu těšit návštěvníci zámku Pacov. Na konci dne zhlédnou ohňovou show a těsně před půlnoci ohňostroj. Více zde.

Jihomoravský kraj

Den otevřených sklepů

Jihomoravské Novosedly zvou v sobotu na Den otevřených sklepů. Milovníci dobrého vína budou mít možnost ochutnat zdarma několik vzorků vína v každém sklepě, výběr bude z přibližně 90 vzorků vín v 15 sklepech. Akce začne v 10:00 a bude pokračovat až do večerních hodin. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Olomoucký půlmaraton

Velkolepý běžecký závod se uskuteční v sobotu v Olomouci. Sportovci poběží v několika kategoriích, včetně jednotlivců a štafet. Vše se o olomouckém půlmaratonu dozvíte zde.

Zlínský kraj

Svatojánský večer 2015

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm chystá na sobotu od 21:00 Svatojánský večer. Těšte se na hudbu, poezii i slunovratové zvyky. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

MichalFest 2015

Na dole Michal se v sobotu uskuteční multižánrový hudební festival. Vystoupí na něm například Rybičky 48, The Dust, Michal Horák a další. Do programu nahlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám