Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Rozjet se na Ladronce nebo večer na hrad

Novinky, fis

Předposlední červnový víkend láká rodiče i děti ke sportovnímu vyžití - ať už na bruslích či kolech v Praze, nebo při netradičních sportech v Písku. Jahodová sezóna láká na sladké dobroty, večerní prohlídky hradů a zámku zase za dobrodružstvím. Výběr je na vás.

Foto: Profimedia.cz

Na Ladronce se o víkendu sejdou příznivci kolečkových bruslí.

Článek
Praha

Letní rozjezd na Ladronce

Jezdíte na kole nebo kolečkových bruslích? Pak je sobotní akce na pražské Ladronce právě pro vás. Bude se sportovat, děti si užijí speciální dobrodružný program, a kdo nebude mít na čem jet, může si vše půjčit. Více čtěte zde.

Maminy Cup 2015

Sportovní maminky ocení sobotní odreagování na sportovní akci Maminy Cup, která proběhne na Žižkově. Zapojit se mohou nejen do běžecké štafety, ale také dostanou možnost si vyzkoušet relaxační a wellness zážitky. Na místě budou připraveny zábavné i sportovní aktivity také pro děti, včetně koutku s celodenním hlídáním. Více najdete zde.

Kouzelné chutě Středomoří

Přednášku a kurz vaření pro děti chystá na sobotu pražská restaurace Meze. Děti se naučí pravidla stolování i zdravé stravovací návyky, navíc zjistí, z čeho se vaří či pečou jaká jídla. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Pohádková cesta

Sobotní odpoledne se v Lysé nad Labem ponese ve znamení pohádek, soutěží a her. Zámecký park zaplní tvořivé dílny, kolotoč, středověká střelnice i divadlo. Pohádková cesta odstartuje ve 13.00. Kompletní program naleznete zde.

Jahodobraní 2015

V Benicích u Benešova bude sobota dnem plným jahodové chuti a vůně. Od 10.00 začne Jahodobraní, které nabídne živou hudbu, jahodové speciality, divadlo, malování na obličej i trička a další zábavu. Více zde.

Jihočeský kraj

Netradiční sporty v Písku

Městský sportovní areál Písek zve v neděli na Písecký festival netradičních sportů. Společně s dětmi si tam vyzkoušíte netradiční hry a sporty – například spike ball, diskgolf a jiné. Program začne už v dopoledních hodinách. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Indiánské tátohrátky

Ranč Šídlovák zve v neděli mezi 15.00 a 18.00 na Tátohrátky aneb S tátou indiánem. Čeká vás hudba, projížďky na kánoích, soutěže a mnoho dalšího. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Noční prohlídky hradu

Horní hrad zve v sobotu na noční prohlídku, která začne od 20.00. Kdo by si chtěl hrad prohlédnout ještě za plného denního světla, může přijet o hodinu dříve. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Šluknovský pěšák

V sobotu se ve Šluknově od rána začnou v Domě kultury scházet nadšení mladí šachisté, aby se utkali v turnaji Šluknovský pěšák III. Hrát budou švýcarským systémem na osm kol. Více zde.

Liberecký kraj

Den princezen a princů

Zámek Horní Libchava zve v sobotu mezi 13.00 a 18.00 na pohádkové prohlídky, při nichž návštěvníky provede princezna Zdenička. Odpoledne se navíc děti mohou těšit na pohádku, ve které si sami zahrají. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Ludvík XIV. na Potštejně

Šermíři, kejklíři, muzikanti i tanečníci vystoupí v sobotu na zámku Potštejn. Nahlédnete tam také do života krále Ludvíka XIV. Děti si užijí čokoládovou fontánu i focení s hraběnkou či služebnou. Dospělé zaujme ohňová show a večerní program. Bližší informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Parní víkend v Rosicích

Tatínky a jejich syny jistě zaujme víkendový program v Rosicích, kde se chystá výstava parních strojů, kotlů a dalších věcí spojených s párou. Více najdete zde.

Vysočina

Letecká show v Chotěboři

Jestli ještě na neděli nemáte plány, vyrazte třeba na Leteckou show do Chotěboři. Skvělou (mimo jiné akrobatickou) podívanou na obloze doplní hudební vystoupení, zábava a soutěže pro děti... Kompletní program si prohlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Večerní návštěva kláštera

Dolní Kounice zvou v sobotu ve 20.00 na večerní prohlídku kláštera Rosa Coeli. Vychutnáte si výjimečnou, možná trochu tajuplnou, atmosféru. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Den žiraf zoo

Olomouc zve děti na oslavu Světového dne žiraf. Malí návštěvníci projdou soutěžní stezku s otázkami týkajícími se žiraf, ve 14.00 také zhlédnou komentované krmení. Více zde.

Pohádkový rybník

Rybník Na Hrázi v Kojetíně v sobotu od 14.00 obsadí pohádkové bytosti. Děti si tam budou muset poradit s úkoly i nástrahami. Čeká je ale také opékání buřtů, skákací hrad či jízda na ponících. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Farmářský trh ve Fryštáku

Od pátku do soboty potrvá na náměstí Míru ve Fryštáku Dětský folklórní festival, jehož součástí bude celodenní farmářský trh. Čeká vás řada hudebních vystoupení, vaše ratolesti se zabaví v dětských koutkách. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Svět techniky v Ostravě

Interaktivní zábavu s promítáním a doprovodnými aktivitami nabízí ostravský Svět techniky, ve kterém se děti nejen baví, ale také poznávají svět kolem sebe. Můžete sem zavítat denně. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám