Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Sindibáda uvidíte v Třinci, Robin Hood navštíví Loučeň

Víkend se tentokrát ponese hlavně v duchu pohádek a strašidel. Jestli vaše ratolesti navštěvují rády říši fantazie, máte z čeho vybírat. Strašidla se usídlí třeba na zámcích Horní Libchava a Jezeří, potkáte je ale také v Praze ve Žlutých Lázních. Princové a princezny si zatančí na bále v Kamenici nad Lipou.

Foto: archiv zámku Loučeň

Na zámku Loučeň potkáte o víkendu Robina Hooda.

Článek
Praha

Aspoň na víkend poznej republiku

Další z akcí Aspoň na víkend zve v sobotu do Národního památníku na Vítkově. Od 13:00 do 17:00 se tam zaměříte na českou státnost. Bude připraveno představení prvorepublikových uniforem, výtvarná dílna pro děti, komentovaná prohlídka, stanoviště s pracovními listy a hravými úkoly. Více si přečtěte zde.

Dětské odpoledne na Letné

Dětské odpoledne pro děti a rodiče pořádá kavárna Nudný Otec. Od 14:00 do 18:00 budou pro děti připraveny hry v parku, hudební workshop a divadelní pohádka. Na Letné si holky a kluci zahrají kuličky, v kavárně v Dobrovského ulici je čeká další program. Více hledejte zde.

Strašidelný den ve Žlutých lázních

Den plný strašidel a kouzel čeká na děti v sobotu od 14:00 do 19:00. Na Podolském nábřeží si děti užijí opékání buřtů, zábavu se strašidly, strašidelnou stezku, bubákovu dílničku a strašidelnou show. Více zde.

Středočeský kraj

Podzimní prázdniny s Robinem Hoodem

Od soboty do úterý se Robin Hood spolu se svými zbojníky usadí na zámku Loučeň. Návštěvníky čeká poklad Lady Marion, sokolníci, rytířské turnaje a tajemné zámecké sklepení. Bližší informace se dozvíte zde.

Perníčkový víkend v Muzeu Včelí svět

V sobotu a v neděli si přijďte vyzkoušet zdobení perníčků do Hulic na Benešovsku. Během zdobení děti ochutnají čaj s medem z Včelího světa. Akce potrvá od 10:00 do 16:00. Více hledejte zde.

Sváteční prohlídky zámku Žleby

O víkendu to v zámecké kuchyni ožije. Součástí I. a III. prohlídkového okruhu bude roztopená a zprovozněná kuchyně. Kuchtíci v historických kostýmech ukáží od 9:00 do 16:00 každodenní život na zámku. Prohlídky začnou každých 30 minut. Více zde.

Jihomoravský kraj

Evropská výstava psů v Brně

Od čtvrtka do neděle hostí výstaviště Evropskou výstavu psů všech plemen. Největší akci svého druhu v Evropě doplní i Národní výstava psů všech plemen. Během čtyř výstavních dnů bude k vidění celkem 20 864 psů. Od 8:00 do 19:00 uvidíte nejvíce zlatých retrívrů, čivav a anglických buldoků. Více naleznete zde.

Hubertova jízda v Bučovicích

Hubertova jízda nabídne v sobotu od 13:00 jezdecký program i kostýmované prohlídky bučovického zámku. Od 10:00 do 16:00 návštěvníky pobaví také historické scénky před zámkem. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Podzimní jízda parním vlakem

Projížďka parním vlakem do stanice Kunžak — Lomy proběhne v sobotu. Parní vlak vyrazí z Jindřichova Hradce v 10:50 do stanice Kunžak – Lomy. Zde strávíte s dětmi hodinu u ohýnku, opečete si buřty nebo budete pozorovat zbrojení lokomotivy. Parní vlak vyjede zpět ve 13:00 a do Jindřichova Hradce se vrátí ve 13:50. Více čtěte zde.

Podzimní slavnosti na Nových Hradech

Každoroční Novohradské slavnosti proběhnou v sobotu od 10:30 do 16:00 na Českobudějovicku. Uvidíte šermířská, taneční, divadelní a hudební vystoupení. Pro děti budou připraveny atrakce a ukázky z výcviku loveckých dravců. Více zde.

Královéhradecký kraj

Halloween aneb piráti na zámku

Sobota na zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou bude od 10:00 do 17:00 patřit pirátům. Zažijete halloweenský jarmark, projdete strašidelnou pohádkovou cestou, uvidíte ukázky mučicích nástrojů i výrobu pirátských dekorací. Na nádvoří zámku si pochutnáte na zabijačkových hodech. Program si prohlédněte zde.

Pohádkové posvícení na Starých Hradech

Tradiční lidová slavnost proběhne v sobotu od 10:00 do 18:00 na Jičínsku. Těšit se můžete na guláš, jitrnice, jelita nebo posvícenské koláče. Gurmánský program doplní tradiční jarmark, soutěže, pohádky. Prohlédnout si můžete sklepení, půdu nebo netradiční prohlídkový okruh o životě za Františka Josefa I. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Prohlídky zámku v Litomyšli

Zámek uzavře návštěvnickou sezónu 2014 prodlouženým víkendem od soboty do úterý. V tyto dny budou mít návštěvníci možnost vidět klasické prohlídkové trasy, letos naposledy. Zámek bude přístupný od 10:00 do 16:00. Ve státní svátek budou připraveny kastelánské prohlídky v 10:00 a v 14:00. Více najdete zde.

Pohádkové prázdniny na Dolní Moravě

Podzimní prázdniny proběhnou v Relax & sport resortu v duchu pohádek a pohádkových bytostí. V sobotu, neděli a úterý bude pro děti připravena vždy jedna pohádka. Program doplní animační programy s pohádkovou tématikou a kreativní dílnička v dětském koutku. Veškeré informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Horní hrad pod palbou

Ukončení kulturní sezóny ve stylovém duchu nabídne hrad v Krásném Lese. V neděli mezi 10:00 a 17:00 vás čekají šermíři, dělostřelci, přednášky o palných zbraních a lukostřelba. Vstup na akci můžete kombinovat se sobotní Noční palbou. Více zde.

Liberecký kraj

Strašidla na zámku Horní Libchava

V sobotu uvidíte na zámku Horní Libchava spoustu strašidel. Bílá paní bude zámkem procházet od 13:00 do 21:00. Připraveny budou i pohádkovo-strašidelné prohlídky, návštěva sklepení, rej masek, pohádka, soutěž nebo dětská dílna. Více čtěte zde.

Podzim na věži zámku Lemberk

Zámek v Jablonném v Podještědí od soboty do úterý výjimečně zpřístupní středověkou věž. Otevře ji v sobotu, neděli a v úterý od 9:00 do 15:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Lov beze zbraně na zámku Velké Losiny

Nevšední ukázky sokolnictví budou na návštěvníky čekat v neděli. Mezi 14:00 a 15:00 uvidí ukázky práce s dravými ptáky, reálný lov lišky, zajíce nebo bažanta. Součástí ukázky bude humorné, poutavé, leč vědecky přesné povídání o dravých ptácích. Diváci se mohou zúčastnit soutěže o věcné ceny. Více se dozvíte zde.

Slavnosti ohně v Drahanech

V Muzeu Drahanské vrchoviny proběhne v sobotu od 10:00 do 18:00 slavnost věnovaná ohni. Dopoledne bude zažehnut v replikách pravěkých i středověkých pecí. Po poledni se bude kovat železo, tavit bronz a pálit keramika nejrůznějšími způsoby. Po západu slunce dojde k vyjmutí keramiky i železa z ohně. Více si přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Ostravský veletrh hraček

Výstaviště Černá louka zaplní od soboty do úterý hračky. Pátý ročník výstavy přenese děti do kouzelného světa her, tance, zábavy a soutěží. Připravena budou vystoupení, workshopy, divadlo, čtení a soutěž Ostravské deskohraní. Děti se tam pobaví od 10:00 do 18:00. Více naleznete zde.

Pohádka v Třinci

Prvním představením v rámci Kašpárkových pohádek je hra Divadla Scéna Zlín nazvaná Sindibád mořeplavec. Dobrodružný příběh plný humoru a písniček vycházejících z příběhů Pohádek tisíce a jedné noci uvidí děti v neděli v Kulturním centru Trisia v 15:00. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Samhain v Archeoparku Prášily

Oslava keltského nového roku proběhne na Klatovsku v sobotu. Po stopách předků se vydáte v odpoledni plném hudby, zajímavostí o životě Keltů a ukázek tradičních řemesel. Od 14:00 je připraveno vystoupení skupiny Corchen. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Oživlá strašidla na zámku Jezeří

V sobotu a v neděli se od 11:00 do 15:00 přijeďte podívat na zámek do Horního Jiřetína. V zámeckých komnatách a ve sklepení se budete bát za doprovodu strašidel, duchů a upírů. Prohlídky budou začínat v pětiminutových intervalech. Na zámku budou dva prohlídkové strašidelné okruhy – velký pro dospělé se staršími dětmi a malý pro nejmenší děti. Další informace najdete zde.

Vysočina

Princové a princezny v Pohádkové říši Fábula

Máte-li doma malou princeznu, prince či rytíře, vyrazte o víkendu do Kamenice nad Lipou. Pohádková říše chystá na sobotu slavnostní zakončení sezóny. Program je pro děti připravený od 10:00 do 17:00, odehraje se i ples. Harmonogram uvidíte zde.

Zlínský kraj

Archeoskanzen Modrá ukončuje sezónu

Skanzen nedaleko Uherského Hradiště zve v sobotu na přivírání sezóny. Od 10:00 vás čeká program doplněný zabíjačkovými pochoutkami. Děti nadchne vystoupení kouzelníka, dospělé živé hudební vystoupení. Více si přečtěte zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám