Hlavní obsah

Nová kolonáda spojila lázně s centrem Lednice

Lázeňský areál v Lednici na Břeclavsku spojuje s centrem obce nová kolonáda, která od soboty slouží turistům i místním. Je zastřešená a nechybí na ní posezení.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Lednickou kolonádu chrání střecha.

Článek

Podle starosty Libora Kabáta se s kolonádou počítalo už od doby, kdy Lednice začala usilovat o status lázeňského místa. „Kdybychom měli lázně na kraji obce a neměli kolonádu, zůstávali bychom pořád nějak na půl cesty," řekl Kabát.

Díky projektu vzniklo 1680 metrů nových nebo rekonstruovaných cest. Základem je 365 metrů dlouhá zastřešená kolonáda s posezením, vodními prvky i amfiteátrem pro kulturní akce. Zbytek tvoří nově upravená Slovácká ulice vedoucí k zámku a turistická cesta k rybníkům směrem na Břeclav, kde navazuje na naučnou stezku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Kolonáda slouží turistům, ale také obyvatelům Lednice.

Lázně Lednice fungují od roku 2007 a poskytují léčebné a rehabilitační služby. Využívají účinky přírodní jodobromové minerální vody. Obec je zároveň vyhledávaným turistickým cílem, zejména díky zámku a přilehlé kulturní krajině zapsané na seznam světového dědictví UNESCO.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Lednické lázně léčí už několik let.

Dokud neexistovala kolonáda, zůstávaly lázně odříznuté od centra obce, mnozí hosté chodili po rušné hlavní silnici. Nově upravená Slovácká ulice je bezbariérová a umožňuje oddělený pohyb pěších, cyklistů a dopravních prostředků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám