Hlavní obsah

Do Parku Boheminium přibyla nová zmenšenina české památky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maketu jihočeského statku Holašovice o víkendu slavnostně představili v Parku Boheminium v Mariánských Lázních. Park vystavuje pod širým nebem miniatury památek z České republiky a má jich už téměř 70. Holašovický statek je už pátou miniaturou, kterou park v tomto roce představil.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Maketu jihočeského statku Holašovice v Parku Boheminium slavnostně představili 27. září.

Článek

„První byly letos Kryry, se kterými jsme zahajovali sezónu. Další v pořadí byl na zahájení lázeňské sezóny komplex hradu a zámku Bečov, včetně řeky Teplé a skal za ním. Na Slunovrat jsme odhalili model Litomyšle. To byl jeden z nejsložitějších modelů, hlavně malířsky," popsal provozovatel parku Radek Míka.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Nová miniatura významné české památky

Pak následovala další miniatura v podobě modelu krytého mostu v Lenoře a posledním byl Holašovický statek. Park Boheminium se během 15 let od svého otevření postupně stal velmi navštěvovanou turistickou atrakcí. Podle Míky ho ročně přijde navštívit až 80 000 lidí a návštěvnost se zvyšuje. I proto se v tomto roce rozšířil o další část, nové atrakce pro poznávání i odpočinek.

„Snažíme se zlepšovat infrastrukturu parku. Potřebovali bychom novou vstupní bránu a zasíťovat pozemky, protože nejsme napojeni na vodu. Máme tady řadu problémů, které musíme řešit, ale potřebovali bychom spolupráci s městem," upřesnil Míka, který se po volbách hodlá obrátit na nové zastupitelstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám