Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: V dřevácích do Volar, za rekordy do olomoucké zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli chcete se svými dětmi zažít něco neobvyklého, zajeďte s nimi přes víkend do Zoo Olomouc. Budou se tam totiž lámat rekordy. Stejně tak možná padne rekord na Slavnostech dřeva ve Volarech. Zapojit se můžete tím, že na akci dorazíte v dřevácích. Dalších víkendových aktivit je nespočet, takže nevěšte hlavu, i když vás pokořování rekordů třeba příliš nebere.

Foto: Profimedia.cz

Trochu nepohodlnou dřevěnou obuv o víkendu uvítají ve Volarech. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výlet lodí na Mělník

Krásy české krajiny poznáte z lodní paluby v sobotu. Parník vypluje v 7:00 z Prahy a dojede až do Mělníka. Odtud opět vyplujete v 15:30. Zažijete proplouvání zdymadly a uvidíte památky v okolí Vltavy. Během plavby se podává občerstvení. Více zde.

Žofín patří všem generacím

Sobotní odpoledne můžete strávit ve venkovních prostorách Paláce Žofín na Slovanském ostrově. Program bude připravený pro všechny generace od 14:00 do 20:00. Vystoupí Petr Kolář, Karel Kahovec, skupina Big Papa a další. Užijete si divadelní představení, historický program, soutěže pro nejmenší a český animační tým. Uvidíte výstavu portrétů Jadrana Šetlíka. Více se dočtete zde.

Stonožky v Domě zážitků

Vědecko-zábavné centrum Atlantis Center: Dům zážitků připravilo na každý prázdninový týden speciální program. Tento týden si užijete stonožky. Zkusíte spočítat, kolik nohou má stonožka. Pokud navštívíte některou ze stálých prohlídek, budete si moci jednu maxi stonožku vlastnoručně vyrobit. O víkendu je otevřeno od 10:00 do 18:00.

Středočeský kraj

Po stezce rytíře Rubína v Semteši

V sobotu se zájemci na Kutnohorsku v Semteši projdou bosí po středověké stezce. Uvidí drcení obilí, psaní husím brkem, pletení na dutince, kostýmy a zbraně středověku, stanou se také svědky husitské bitvy.

Vychází se od Turistického centra a tříkilometrová stezka vede 500 metrů po silnici a poté po polních a lesních cestách. Bitva vypukne ve 13:00 u restaurace Na Riviéře. Více se dozvíte zde.

Oslava narozenin Hornického skanzenu

V sobotu oslaví skanzen Mayrau ve Vinařicích 20 let od založení. Připravena bude výstava historických vozidel a vernisáž výstavy 140 let dolu Mayrau a 20 let skanzenu. Od 15:00 do 22:00 si užijete koncerty a ohňostroj. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Setkání leteckých modelářů

Dvacátý ročník Jeti Model Meeting proběhne v Ivančicích-Budkovicích. V areálu klubu Czech-Heaven uvidíte modely poháněné elektřinou. Ohromí vás propracované makety letadel, jak z počátku minulého století, tak nejmodernější stroje. V pátek a v neděli bude připraveno volné létání na kolíky. V sobotu v 9:45 proběhne slavnostní zahájení, od 10:00 do 18:00 se těšte na řízené a komentované létání. Více zde.

Igráček v Brně

Nákupní centrum Královo Pole v Brně hostí do 31. srpna výstavu Poznávej s Igráčkem. V prostorách centra jsou instalovány interaktivní panely se zajímavými informacemi. Vidět je můžete mezi 9:00 a 21:00. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Bitva o Slamburk v Borovanech

Dětská středověká klání proběhnou v sobotu u rybníku Pražan v Borovanech od 10:00 do 19:00. Děti čeká celodenní program s tématem husitských válek plný rytířských her, soutěží a šermířských vystoupení. Chybět nebude tržnice, hudba, loutkové divadlo a dobývání hradu. Více najdete zde.

Slavnost dřeva ve Volarech

O víkendu uvidíte ve Volarech zapomenutá řemesla, užijete si koncerty, dřevorubeckou soutěž, divadelní představení, šermířská vystoupení, ohňostroj i soutěž o putovní dřevák. Proběhne také pokus o překonání rekordu v počtu lidí v dřevěné obuvi. Slavnosti začnou v sobotu v 9:00 a skončí v neděli ve 14:00. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Folklorní festival v Červeném Kostelci

Mezinárodní folklorní festival se koná od středy do neděle v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci. Uvidíte 600 tanečníků, tanečnic a hudebníků ze 22 folklorních souborů celého světa. V sobotním dětském okénku se představí tuzemské dětské soubory. Chybět nebudou stánky s regionálními, řemeslnými a uměleckými výrobky. Bližší informace se dočtete zde.

Keramika a sklo v Hradci Králové

Svátky keramiky a skla proběhnou v sobotu na královéhradeckém Tylově nábřeží. Od 10:00 do 18:00 uvidíte českou tvorbu hrnčířských dílen, sklářských a keramických ateliérů a také řemeslné techniky. Bude i občerstvení a hudební doprovod. Více zde.

Pardubický kraj

Cyklozávod Manitou Železné hory

Dvanáctý závod sportovního seriálu Kolo pro život se koná v sobotu v areálu bývalé ploché dráhy za gymnáziem Josefa Ressela v Chrudimi. Připraveny budou dopolední dětské závody, závod horských kol na dvou trasách nebo nenáročná cyklovyjížďka pro rodiny s dětmi. Vše doplní hry, soutěže a dětská zóna. Prezentace probíhá na ploché dráze, startuje se z Resselova náměstí. Více k trasám naleznete zde.

Dožínky pro děti v Licibořicích

Babiččin dvoreček na Chrudimsku zve v sobotu na den plný zvířátek, tvořivých úkolů a stanovišť pro děti všech věkových kategorií. Formou pohádky se od 9:00 do 18:00 dozvědí mnoho zajímavých věcí o sklizni obilí. Holky a kluci navštíví i Dědečkovu obůrku s lesními zvířaty a svezou se na poníkovi. Další informace se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Dětské odpoledne na Seebergu

V sobotu od 14:00 bude hrad Seeberg v Ostrohu patřit dětem. Potěší je pohádka v podání Pouličního divadla Viktora Braunreitera a dobové soutěže o ceny. Od Divadla Boženy Němcové ve Františkových Lázních bude k dispozici ve 13:15 doprava zdarma. Více zde.

Slavnosti princezny v Andělské Hoře

Historická akce proběhne v sobotu v Andělské Hoře u Karlových Varů. Od 11:00 uvidíte středověký jarmark s ukázkou řemesel, legendu o princezně Alvíně, průvod v historických kostýmech, šerm a tanec. Dospělé pobaví vystoupení kapel, ohňová show a ohňostroj. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Dětské odpoledne v Martinicích

Enduro Martinice na Semilsku připravilo program pro všechny věkové kategorie. Pro děti bude od 14:30 přichystaný program se soutěžemi, malováním na obličej, loutkovým divadlem a diskotékou. Uslyšíte kapely, uvidíte Moto Trial show a pochutnáte si na dobrotách. Více informací naleznete zde.

Festival Ajeto Fest v Lindavě

Mezinárodní sklářský festival se odehraje v sobotu na Českolipsku v Lindavě. Mezi 9:00 a 16:00 proběhne den otevřených dveří sklárny. Zavítáte i na sklářské tržiště či do dílen, zkusíte si jízdu na koních, v traktoru a speciálu Tatra 815. Děti nadchne pohádkový vandr a diskotéka. Proběhne řada koncertů i ohňostroj. Více zde.

Olomoucký kraj

Víkend rekordů v Zoo Olomouc

Jestli se i vy chcete přičinit o rekord, pak nesmíte o víkendu chybět v olomoucké zoo. V sobotu proběhnou soutěže o nejvyšší počet lidí v automobilu, nejdelší stonožku z pet lahví a nejvyšší počet zajíců. Nedělní výzvou bude nejvyšší počet návštěvníků v zubří bedně, had z nejvyššího počtu fotbalových míčů a nejvíce zachráněných při dopravní nehodě. Nachystaný bude i doprovodný program. Více se dočtete zde.

Dobývání hradu Drahans

Muzeum Drahanské vrchoviny v Drahanech zve v sobotu na den plný historie. Na louce před muzeem bude od 10:00 do 18:00 připraveno vojenské ležení, souboje, gotická módní přehlídka, hudba, tanec, lazebna, středověká kuchyně a řemesla. V 15:00 proběhne velká bitva o drahanský hrad. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Doubravské slavnosti

Tradiční obecní slavnosti na Karvinsku přinesou v sobotu bohatý program pro celou rodinu. Akce vypukne na náměstí v Doubravě v 15:30. Vystoupí kapely Retro Jokers a Šajtar nebo Markéta Konvičková. Děti potěší velká pirátská show a atrakce. Více zde.

Sochovy národopisné slavnosti

V sobotu si ve Lhotce pod Ondřejníkem užijete lidové tance, písně a hudbu. Slavnosti začnou v sobotu ve 13:30 u Obecního domu. Krojovaný průvod se přesune do kulturního areálu obce, kde uvidíte folklorní soubory a muziky. Večer bude připravena lidová veselice. Slavnosti zakončí nedělní mše. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Sraz historických vozidel v Domažlicích

Veteran car club Domažlice pořádá 40. ročník mezinárodní jízdy historických vozidel do roku výroby 1955. Od 10:00 bude na historickém náměstí výstava všech motocyklů a automobilů. Začátek jízdy proběhne v 11:00. V letošním roce bude zázemím srazu autokemp Babylon sedm kilometrů od města. Program najdete zde.

Oživená historie na Kašperku

Týden plný umění, řemesel a neobyčejných dovedností proběhne na Kašperku. Ve čtvrtek a v pátek uvidíte výcvik bojového koně. O víkendu vás ohromí lukostřelecké umění. Začátky představení budou vždy ve 12:00, 14:00 a 16:00. Více zde.

Ústecký kraj

Císařský den v Kadani

V sobotu vypukne v Kadani nejvýznamnější kulturní akce města. Místní si tak připomenou slavný příjezd císaře Karla IV. Historickou část města zaplní od 10:00 dobová řemesla, kejklíři, šermíři, trhovci, stylová hudba a pouliční divadlo. Děti potěší soutěže a řemeslníci. Slavnostní průvod dorazí ve 14:00. Den zakončí ohňová show a ohňostroj. Více čtěte zde.

Zámecké letní divadlo

Zámecký park v Jílovém v sobotu zpestří divadlo pro děti i dospělé. Vystoupí kejklíř, trubadúr, kouzelník i tanečnice s hadem. Přijďte mezi 14:00 a 18:00. Více zde.

Vysočina

Pelhřimovská pouť

Město Pelhřimov o víkendu ožije tradiční poutí. Zároveň zde proběhne Festival dechových hudeb a Dny záchranářů. V sobotu vás pobaví na náměstí Pelhřimovská liga v požárním útoku nebo pouťová zábava. V neděli budou připravena vystoupení dechových souborů. Více se dozvíte zde.

Balóny nad Telčí

Od čtvrtka do neděle vzlétnou nad Telč balóny. Budou startovat z náměstí Zachariáše z Hradce, zámeckého parku a od Roštejnského rybníku. Od čtvrtka do soboty také proběhne hudební festival Krajina hudby. Více naleznete zde.

Zlínský kraj

Pohádkový les ve Zlíně

Akce se koná v sobotu nedaleko Zlína ve „Výletišti“. Od 12:00 do 15:30 proběhne hravý program pro děti. Dopravu ze Zlína zajistí historický autobus. Více zde.

Floria léto v Kroměříži

Na výstavišti Floria v Kroměříži proběhne od čtvrtka do neděle letní část výstavy. Připravena bude speciální výstava Kouzelná říše květin. Okouzlí tam lilie, růže a jiřinky. Dětem se budou líbit motýli a berušky. Otevírací doba je od 9:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám