Hlavní obsah

Tipy na víkend: Praha zve za obří motoristickou show, Telč na filmový maratón

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední jarní víkend přináší řadu atraktivních událostí. Jednou z nich je již tradiční Muzejní noc, další například Legendy - nevídaná motoristická show. Výletníky ovšem jistě přiláká také množství hudebních, filmových či pivních festivalů.

Foto: Profimedia.cz

V obležení automobilů budou tento víkend v pražských Bohnicích účastníci akce Legendy. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pražská muzejní noc

Už jedenáctým rokem si v sobotu obdivovatelé muzeí budou v Praze moci vybrat z 39 institucí s 68 objekty. Vstupy zdarma doplní doprovodný program a svezete se speciálními autobusy. Muzea budou otevřena od 19:00 do jedné hodiny ranní. Veškeré informace o akci najdete zde.

Muzejní party

Velkolepá muzejní party se v sobotu od 19:00 chystá v expozici voskových figurín Grévin v centru Prahy. Vystoupí například finalisté pěvecké soutěže SuperStar Alžběta Kolečkářová a Michal Šeps. Návštěvníci si vyzkoušejí i UV tetování. V rámci události bude platit akce 1+1 vstupenka zdarma. Více se dozvíte zde.

Motoristický ráj v Praze

Legendy, největší motoristická slavnost tohoto roku na území ČR, naláká všechny nejen automobilové nadšence do parku Psychiatrické léčebny v Bohnicích. Představí se tam závodní týmy, účastníci si prohlédnou řadu veteránů i motocyklů. Společně s nablýskanými stroji dorazí také osobnosti českého a zahraničního motosportu. Vše se o této velkolepé akci dozvíte zde.

Festival minipivovarů na Hradě

Pivo na Hrad je název akce, která přinese 100 druhů piv na jedno místo. V pátek a v sobotu ochutnáte speciality z 50 minipivovarů. Na Střelecké cestě Královské zahrady Pražského hradu si piva vychutnáte v pátek od 14:00 do 20:00 a v sobotu od 10:00 do 20:00. Bližší informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Dobový letecký den v Boleslavi

Jubilejní desátý dobový letecký den Historical Airshow nabídne v sobotu od 14:30 do 17:30 ukázky stařičkých letadel, automobilů a historické techniky. U příležitosti výročí 100 let od vypuknutí 1. světové války uvidíte letecké i pozemní ukázky bojů tohoto období. Zájemci nahlédnou do připravovaného leteckého muzea. Více najdete zde.

Den Kozla ve Velkých Popovicích

Prostory pivovaru budou v sobotu hostit 22. tradiční pivní slavnosti. Od 10:00 se tu bude slavit 140 let od založení Velkopopovického pivovaru. Ochutnáte nefiltrovaný ležák i tradiční česká jídla. Zahrají kapely Divokej Bill, Sto zvířat i Děda Mládek Illegal Band. Pojede historický vlak s parní lokomotivou a nahlédnete také pod ruce nejrůznějším řemeslníkům. Kompletní program akce si prohlédněte zde.

Mezinárodní festival dechové hudby

Již 51. ročník festivalu Kmochův Kolín rozezní Kolín od čtvrtka do neděle nejen dechovou hudbou. Probíhá na několika scénách zaměřených na různé cílové skupiny. Děti potěší třeba vystoupení Kašpárka v rohlíku nebo sobotní průvod městem všech orchestrů. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Čarovné tóny Macochy v Blansku

Další ročník hudebního festivalu se světelnou animací v jeskyních moravského krasu probíhá od čtvrtka do neděle. V Kateřinské jeskyni vystoupí v sobotu Jaroslav Svěcený a Ladislav Horák a v neděli uslyšíte Spirituál kvintet. Více zde.

Prohlídka parku v Rájci nad Svitavou

Komentovaná prohlídka zámeckého parku bude o víkendu připravena v Rájci-Jestřebí. Parkem provede v 10:00 a v 14:00 vedoucí zahrady a parku. Prohlídka potrvá hodinu a začne před pokladnou zámku. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Městská slavnost Dotkni se Písku

Dvaadvacátý ročník slavností potrvá celý víkend a ponese se v duchu názvu Kruté i krásné dvacáté století. Bohatý program si užijete na několika scénách na Velkém, Havlíčkově a Alšově náměstí a v Palackého sadech. Uvidíte historickou tržnici, pohádkové šapitó, hudební a taneční vystoupení, extrémní sporty, večerní ohňovou show a ohňostroj. Více čtěte zde.

Festival Léto nad Lužnicí

Festival potrvá do 29. června. V sobotu si v Táboře užijete Oživené náměstí a Kejklíře pod hvězdami. V Plané nad Lužnicí pobaví návštěvníky Vodnický den. V neděli se koná spanilá jízda Lužnická šlapka s cílem v Sezimově Ústí. Více zde.

Královéhradecký kraj

Pivofest v Trutnově

Už 11. ročníkem pivních slavností ožije v sobotu Krakonošovo náměstí. Od 12:00 do 23:00 ochutnáte pivo z více než desítky pivovarů. Uslyšíte mnoho hudebních vystoupení včetně legendárního Olympicu. Program doplní sraz automobilových veteránů a podvečerní start horkovzdušného balónu. Vše se o akci dozvíte zde.

Oživlá historie Rychnova nad Kněžnou

Originální kostýmované prohlídky rychnovského Kolowratského zámku přinesou jedinečnou příležitost potkat oživlé postavy z dávné minulosti, které v Rychnově žily. Tyto neobyčejné prohlídky se uskuteční v 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 a 19:00. Kromě nich se koná Rychnovské dřevořezání. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Festival Smetanova Litomyšl

Druhý nejstarší hudební festival v Česku proběhne od 13. června do 6. července a přinese více než 30 pořadů na zámku Litomyšl. Nabídne opery, koncerty, písňové večery, balet a promenádní koncerty. Zahajovací koncert bude připraven v pátek, v sobotu můžete slyšet Figarovu svatbu, v neděli Příhody lišky Bystroušky. Více zde.

Festival Folkové Chvojení

Pátý ročník festivalu se rozezní přírodním amfiteátrem arboreta Vysoké Chvojno v pátek a v sobotu. V pátek program začne v 17:00 a nabídne třeba Pepu Štrosse, Pavlínu Jíšovou nebo Žalmana. V sobotu od 11:00 uslyšíte Nezmary, Wabiho Daňka, Spirituál kvintet a Hradišťan. Program naleznete zde.

Karlovarský kraj

Festival Chebské dvorky

Galerie 4 pořádá 12. ročník uměleckého festivalu pod širým nebem. V historickém centru Chebu budou do soboty připraveny tvůrčí dílny, filmové projekce, prezentace designové tvorby, koncerty, divadla, interaktivní představení. Výstavy jsou přístupné od 10:00 do 17:30. Další informace najdete zde.

Noční prohlídka hradu a zámku Horní hrad

Další naučeně zábavnou prohlídku zažijete v Krásném Lese v sobotu. Ve 21:00 vás ohromí historické mystifikace, přecházející místy až v otevřené lži, souboje předvede dvorní garda a šermíři, vše doplní ohnivé divadlo. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Sklářské slavnosti v Novém Boru

Desátým ročníkem Sklářských slavností ožije město skla. Po celý víkend budou na náměstí Míru připravena různá kulturní vystoupení, módní show a výstava. V sobotu od 10:00 navštivte sklářský trh. Více se dozvíte zde.

Liberecký jarmark a Krajské slavnosti

Liberecký jarmark se letos koná společně s Krajskými slavnostmi v sobotu od 9:00 do 22:00. Bohatý program bude připraven před radnicí, v okolí Nákupního centra Plaza, u Oblastní galerie Lázně a v parku Severočeského muzea. Navštivte také tradiční dobový jarmark. Více informací hledejte zde.

Olomoucký kraj

Svátky města Olomouce

Akce nabídne o víkendu bohatý kulturní program na olomouckém Horním i Dolním náměstí. Uvidíte dobová vystoupení, žongléry, šermíře, divadelní představení a průvod městem. V sobotu budou oslavy pokračovat řemeslným a farmářským trhem. Do soboty se také v ulicích města vždy po setmění rozzáří světelná umělecká díla. Více zde.

Hanácké Benátky v Litovli

Náměstí Přemysla Otakara ožije podvanácté v sobotu spoustou hudby a zábavy. Mezi desátou ranní a večerní vystoupí Marie Rottrová, Aneta Langerová, Desmod, Fast Food Orchestra nebo Koblížci. Nově budou připraveny lety vrtulníkem nebo oslava Výročí železnice. Veškeré informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Jazz open Ostrava

V pátek bude na Slezskoostravském hradě znít jazzová muzika. Od 19:00 do půlnoci vystoupí v Hradní ulici Roman Pokorný, Boris Band Combination společně s Rudy Horvat Group a Vojtěch Dyk & B Side Band. Do programu nahlédněte zde.

Lašské hry na Hukvaldech

Štafetu v pořádání Lašských her převzala od Příboru obec Hukvaldy. V sobotu od 15:00 budou v amfiteátru hukvaldské obory mezi sebou soutěžit šestičlenná družstva sestavená z představitelů Štramberka, Kopřivnice, Hukvald a Příbora. Dění bude doplněno kulturním programem. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Historický víkend v Plzni

Centrum ožije o víkendu šermířskými souboji, dobovou hudbou, strašidly a pohádkovými bytostmi. Historický víkend aneb Strašidla a mumraje plzeňské proběhne na několika scénách v centru či na nádvoří Pivovarského muzea. V pátek projde městem jeden průvod, v sobotu dokonce dva. Program doplní dobové tržiště. Více najdete zde.

Festival Skupova Plzeň

Již 30. ročník festivalu profesionálních divadel nabídne od neděle do čtvrtka 19. června špičkové inscenace loutkových a alternativních divadel. Hned v neděli si můžete vybrat ze čtyř představení. Bližší informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Cestovatelský den na zámku

Na zámku Červený Hrádek u Jirkova strávíte sobotní odpoledne věnované hudbě a besedám o cestování a ochutnáte cizokrajné speciality. Od 14:00 do 22:00 vystoupí rusínský soubor Skejušan, Švihadlo a Shayna Steele Quartet z New Yorku. Více zde.

Hudební festival nejen v České Kamenici

Další ročník Mezinárodního hudebního festivalu proběhne od pátku do neděle. V těchto dnech navštíví města Česká Kamenice, Varnsdorf, Děčín, Rumburk, Krásná Lípa, Bad Schandau, Pirna, Arnoltice u Děčína a Růžová. Vystoupí zde mnoho bandů a dechových orchestrů. Podrobnější informace se dočtete zde.

Vysočina

Festival Arts v Telči

Festival filmů o umění se v Telči koná již desátým rokem. Od čtvrtka do soboty se festivalové soutěže zúčastní filmy, televizní pořady, seriály, cykly a videoprogramy všech žánrů. Doprovodný program nabídne workshopy, projekce artových filmů, besedy, výstavy a klubové večery. Program si prohlédněte zde.

Den otevřených dveří ve Věžnici

Den otevřených dveří ve větrných elektrárnách je již tradicí. V sobotu můžete obdivovat Věžnici na Havlíčkobrodsku. Na návštěvníky čekají mezi 10:00 a 17:00 soutěže o ceny, děti se mohou těšit na skákací hrad a malování na obličej. Více zde.

Zlínský kraj

Bílokarpatské slavnosti v Uherském Brodě

Slavnosti proběhnou ve třech programových blocích. V pátek to bude Noc patriotů, v sobotu tradiční Uherskobrodský jarmark a v neděli se představí v komponovaném pořadu obce a mikroregiony Uherskobrodska, Valašska a Strážnicka. Více informací naleznete zde.

Víkend otevřených zahrad v Kroměříži

Sobotní komentované prohlídky budou v Květné zahradě na téma Památková obnova zahrady v 11:00, 13:00 a 15:00, zábavná procházka pro rodiny s dětmi od 14:00 do 17:00. V neděli projdete Květnou zahradu s tématem Památková obnova zahrady a archeologický průzkum v 11:00, 13:00 a 15:00 a Podzámeckou zahradu na téma Zajímavé dřeviny ve stejné časy. Více hledejte zde.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám