Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na hrad za čarodějnicemi, na zámek za pohádkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povelikonoční víkend láká s několikadenním předstihem mezi čarodějnice, jejichž pálení připadá letos na středu. Kdo se nechce bát, zamíří za pohádkou - například do Tábora, Českých Budějovic, Vysokého Mýta nebo také na Plumov.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Hrad Bouzov o víkendu navštíví čarodějnice.

Článek
Praha

Pohádkový les na Barrandově

Pohádkový les bude v sobotu připravený na Praze 5. Od 10:00 do 17:00 se budou děti bát na Barrandově. Během dvoukilometrové trasy budou postupně plnit úkoly. Pohádkový les začíná na louce u dětského hřiště v ulici Lamačova a končí nedaleko ZŠ Chaplinovo náměstí. Více hledejte zde.

Den Země a 20 let Toulcova dvora

Každoroční oslava Dne Země bude letos v Toulcově dvoře slavnostnější, protože je spojena s jeho 20. narozeninami. Bohatý program vás nechá od 10:00 do 18:00 nahlédnout do života pod vodní hladinu i v půdě, osaháte si zajímavé kameny a zúčastníte se kroužkování ptáků. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Řemeslné slavnosti na zámku

Oblíbené Hrnčířské a řemeslné slavnosti proběhnou o víkendu již podvanácté na zámku Nelahozeves. Dospělí od 9:00 do 17:00 ocení více než stovku stánků výrobců keramiky a šperků, cimbálovou muziku a folklorní soubor. Děti pobaví divadélko, kejklíř, dobové hry a sokolníci. Otevřena bude naučná Včelí stezka a připraveny kostýmované prohlídky. Více informací hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Den Země na Veveří

Poznávací a tvůrčí aktivity si užijí v sobotu rodiny s dětmi na Veveří. Od 10:00 do 17:00 budou pro děti i dospělé připraveny tvořivé dílny, přednášky, možnost nákupu místních potravin, divadlo pro děti, taneční vystoupení, představení fyzikálních experimentů a koncert skupiny Žamboši. Bližší informace se dozvíte zde.

Hrátky ve Veselí nad Moravou

Neděle bude ve Veselí nad Moravou patřit zábavě. Od 14:00 bude připraveno v parku Petra Bezruče odpoledne plné her, tvůrčích dílen, hudby a zábavy. Kejklířské vystoupení Cirkusu Levitare nastoupí v 16:00, kapela DVA v 18:00. Více zde.

Jihočeský kraj

Den plný pohádek v Táboře

Děti prožijí v Táboře pohádkové odpoledne s kostýmovaným průvodem, soutěžemi, divadelními představeními a hodinou zpěvu s Jaroslavem Uhlířem. Akce proběhne od 13:00 do 17:30. Celý program si prohlédněte zde.

Pohádka na draka v Budějovicích

Studentské universitní divadlo SUD hostí v neděli v rámci akce Pohádkový SoUDek soubor oSUDÍ. Ten zahraje Pohádku na draka. V 15:00 se děti dozví, kdo vysvobodí princeznu ze spárů draka. Více informací najdete zde.

Královéhradecký kraj

Vláčky v Novém Městě nad Metují

Výstava železničních modelů, kolejišť, papírových modelů a vláčkodrah bude k vidění na zámku Nové Město nad Metují. V sobotu ji můžete zhlédnout od 9:00 do 17:00, v neděli do 16:00. Bližší informace se dočtete zde.

Stavění májky v Pileticích

Tradiční stavění májky proběhne v sobotu na Šrámkově statku v Pileticích, a to ve 14:30. V 15:00 pak vystoupí soubor Dupák. Chybět nebude občerstvení ani výrobky uměleckých řemesel. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Zahájení sezóny Musea Rosice nad Labem

Rosické Museum zahájí tento víkend 14. sezónu. Po oba dny se můžete projet historickým motorovým vlakem na trase Pardubice - Slatiňany a zpět. Okružní vlak Pardubice - Moravany - Chrudim - Pardubice pojede v sobotu, výletní vlak do Heřmanova Městce v neděli. V Rosicích budou během dne otevřeny výstavy. Více zde.

Pohádka ve Vysokém Mýtě

Pohádku o neposedném Míčku Flíčku si děti užijí v neděli v Loutkovém divadle Srdíčko. Představení se konají od 14:00 a 16:00. Kluky a holky pobaví písničky a orientální loutky. Bližší informace se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Hauenštejnské čarodějnice na hradě

Téma Filipojakubské noci se ponese sobotním programem na Horním Hradě. Na nádvoří vzplanou ohně, zahraje hudba a vystoupí divadlo. Program začne v 17:00 hrou pro děti. Do 23:00 hrad osvítí louče. Přesný časový harmonogram najdete zde.

Liberecký kraj

Charitativní běh v Liberci

Pod záštitou Nadace Olgy Havlové se koná v neděli charitativní běh kolem přehrady Starý Harcov. Mezi 14:00 a 18:00 se můžete k běhu připojit, nebo si vyzkoušet připravené atrakce — lodičky, canisterapie, volejbal nebo hry pro nejmenší. Více zde.

Olomoucký kraj

Pohádkové zámecké prohlídky

Zámek Plumlov nabízí v sobotu prohlídky s oblíbenými pohádkovými příběhy. Mezi 15:00 a 20:00 budou v zámku pobývat Šípková Růženka, vodník a čert z Princezny ze mlejna, bude otevřena alchymistická dílna Rudolfa II. Prohlídky se konají v každou celou hodinu. Více se dozvíte zde.

Čarodějnice na hradě Bouzov

Hrad bude poslední dubnový víkend patřit čarodějnicím. Ty se slétnou z blízkého okolí, ale i ze známých pohádek. Prohlídka hradní trasy bude od 11:00 do 13:00 doplněna výstupy čarodějnic. Bez nich projdete hradem od 9:00 do 10:50 a poté od 13:10 do 15:00. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava plastikových modelů

Až do konce srpna bude v budově bývalé Národní školy v Hradci nad Moravicí otevřena výstava klubu plastikových modelářů. Uvidíte více než 200 modelů, například obrněného vlaku, letadel, bojové techniky, lodí, automobilů i figurek. Přijďte o víkendu od 10:00 do 16:00. Další informace hledejte zde.

Plzeňský kraj

Výstava cukráren v Rokycanech

Přijďte se rozloučit s výstavou Historické cukrárny do Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech. Výstava mapující historii cukrářské výroby a cukráren ve vás možná probudí chuť na sladké. Do expozice zavítejte o víkendu od 8:00 do 12:00 nebo od 12:30 do 16:00. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Řípská pouť 2014

Řípská pouť pod horou Říp nabídne od pátku do neděle bohatý program. Pouť k svátku sv. Jiří se koná za obcí Rovné. Atrakce i stánky budou připraveny po celé tři dny. V programu vystoupí různí umělci včetně No Name, Petra Koláře a Leony Machálkové. V neděli se na pouť vydejte z Prahy historickým vlakem. Více zde.

Vysočina

Čarodějnická neděle

Čarodějnický slet proběhne v neděli v Třebíči. Děti se například naučí poznávat druhy bylin, ze kterých mohou uvařit lektvary. Program bude připravený od 10:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Den Země ve Starém Městě

Den Země oslavte v sobotu ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Od 13:00 do 18:00 nebudete vědět co dříve. Děti si užijí vystoupení Dády Patrasové, navštíví dětskou farmu, podojí krávu Amálku, opečou buřty, upletou housky v pekárně nebo se projedou na šlapacích traktorech. I pro dospělé bude připravený bohatý program. Jako vstupenka na akci poslouží vysloužilý elektrospotřebič. Více čtěte zde.

Pohádkový les ve Zlíně

Osmý ročník Pohádkového lesa proběhne v sobotu na Jižních Svazích ve Zlíně. Do lesa s 16 pohádkovými stanovišti mohou děti přijít od 13:00 do 16:00. Čekat je budou Asterix a Obelix, Křemílek a Vochomůrka nebo Ferda Mravenec. Od 15:00 bude hořet táborák. Další informace hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám