Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do Prahy skládat puzzle nebo do Jičína za Rumcajsem

Vedle karnevalového programu, který trvá celoročně, zabaví tento víkend vaše ratolesti také loutková představení nebo pohádkové výpravy do podzemí. Znovuotevření Techmanie v Plzni pak nadchne všechny zvídavé děti stejně jako interaktivní expozice iQlandie v Liberci. Pro ty trpělivé jsou v pražských Letňanech připravené puzzle.

Foto: Profimedia.cz

Jestli vás baví stavět puzzle, budete o víkendu ve svém živlu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Čokoládový festival

Nákupní centrum Galerie Harfa hostí o víkendu Čokoládový festival. Od pátku do neděle provoní Harfu sladké delikatesy. Mezi 10:00 a 20:00 si také prohlédnete výstavu obalů od čokolád z celého světa a dalších historických předmětů. Nebudou chybět ani zábavné aktivity pro děti. Celý program si prohlédněte zde.

Veřejné bruslení v O2 areně

Pražská O2 arena slaví 10. narozeniny. Při té příležitosti nachystala na sobotu Den otevřených dveří. Na rybnících už si teď nezabruslíte, led si ale můžete užít při veřejném bruslení. Zvědavci také mohou nahlédnout do šatny HC Slavia Praha. Akce se zúčastněte mezi 14:00 a 18:00. Více čtěte zde.

Puzzlemánie v Letňanech

Již 7. ročník Puzzlemánie proběhne v sobotu v Obchodním centru Letňany. V pěti kategoriích budou soutěžit jak děti, tak i dospělí. Mezi 12:00 a 18:00 bude připravený i doprovodný program. Veškeré informace se dočtete zde.

Středočeský kraj

Velikonoční výstava v Boleslavi

Nalaďte se již na konci března velikonočně. Muzeum Mladoboleslavska připravilo výstavu Čas postní a čas velikonoční, která bude otevřena do Velikonočního pondělí. To letos připadá na 21. dubna. Děti v expozici poznají lidové tradice a zvyky po oba víkendové dny od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Více zde.

Pohádka v Jílovém

Pohádku o Medvídku Medouškovi zahraje v sobotu v Jílovém u Prahy Divadlo 100 opic. Děti si v sále Kulturního centra užijí hravou, vtipnou a dobrodružnou pohádku. Představení začne v 15:00. Další informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Málo známé dějiny na Veveří

Hrad Veveří se snaží připomínat i méně známé části historie. Dožil zde švédský král Gustav IV. Adolf, od jehož abdikace to bude v sobotu přesně 205 let. K této příležitosti se odehraje akce Veveří – Eichhorn 1809, která nabídne pestrý program od 9:00 do 22:00. Akce představí uniformy, zbraně a výcvik armád. Postaven zde bude stanový tábor. Chybět nebudou ani folklórní vystoupení. Více zde.

Obrazy Ivy Hüttnerové ve Slavkově

Sezónu na zámku ve Slavkově u Brna zahájí několik výstav. Jednou z nich bude výstava obrazů malířky a herečky Ivy Hütnerové. Expozici navštivte o víkendu od 9:00 do 16:00. Více se o výstavě dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Loutkářská přehlídka Skupovy Strakonice

Od čtvrtka do soboty budou Strakonice patřit loutkám. Koná se zde již 49. ročník loutkářské přehlídky prezentující práci amatérských loutkářských souborů. Všechna sobotní představení budou uvedena v KZ U Mravenčí skály. Jejich rozpis si prohlédněte zde.

Zahájení sezóny na Červené Lhotě

Snad všechny děti milují Zlatovlásku. Vezměte je na místo, kde se natáčely scény této pohádky. Vodní zámek Červená Lhota zahajuje sezónu právě o tomto víkendu a těší se na vaši návštěvu mezi 9:30 a 17:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Pochod za Rumcajsem

Už 48. ročník Pochodu Českým rájem — Putování za Rumcajsem proběhne v sobotu. Začíná na Valdštějnově náměstí v Jičíně mezi 6:00 a 10:00. Pro děti jsou připraveny trasy Rumcajs, Manka, Cipísek. Dospělí si mohou vybrat z pěti délek tras nebo ze tří cyklotras. Bližší informace se dozvíte zde.

Otvírání hradu Pecka

Při příležitosti 450. výročí narození Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic a pána na Pecce bude letos připravena řada akcí. První z nich je zahájení sezóny na hradě Pecka. V 10:00 vyjde historický průvod, na hradě si účastníci užijí předvelikonoční jarmark, šermířská představení nebo veselou muziku. Od 15:30 se program přesune na náměstí. Více hledejte zde.

Maskiáda ve Špindlerově Mlýně

Špindlerův Mlýn v sobotu zaplní rej masek a zábava. Ve skiareálu Svatý Petr děti nadchnou soutěže i tombola. Hlavní program vypukne ve 13:00 v centru města. Děti nadchnou kejklíři, chůdaři a provazolezci. Připravena bude výtvarná dílna. Více zde.

Pardubický kraj

Pohádka ve Vysokém Mýtě

Pohádka O princezně z hradu Kuňka bude pro děti připravena v Loutkovém divadle Srdíčko. Veselá pohádka o princezně a čertech z hradu Kuňka nedaleko Pardubic začne v neděli ve 14:00 a v 16:00. Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Jarní výstava v Ostrově

V ostrovském klášterním kostele vystavuje umělecké sdružení Pampeklec. Výstavu plnou vůně dřeva, hlíny, barev a humoru, kde nebudou ochuzeni dospělí ani děti, můžete obdivovat o víkendu od 9:30 do 12:30 a od 13:00 do 17:30. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Dětský muzikál v Trutnově

Výpravný dětský muzikál zhlédnou malí diváci v sobotu v Turnově. Jaga Baba a tři loupežníci je muzikálová pohádka pro odvážné děti od čtyř let. Městské divadlo Turnov uvítá v 10:00 zlou čarodějnici, princeznu Krasněnku, kocoura Černoočka a o tři loupežnické bratry. Další informace naleznete zde.

Otevření liberecké iQlandie

Už v sobotu se můžete přijít pobavit a zároveň poučit do právě otevírajícího libereckého moderního a experimentálního areálu iQlandia. Chcete si na vlastní kůži vyzkoušet kosmonautský výcvik, tanec blesků nebo divokou ohnivou bouři? Pak sem o víkendech zavítejte v sobotu mezi 9:00 a 19:00 nebo v neděli od 9:00 do 17:00. Bližší informace se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Výstava Arabela v Litovli

Výstavu rekvizit a kostýmů z pohádkového seriálu o Arabele můžete navštívit do 24. dubna v Informačním centru (budova Záložny) a část v Malém sále Záložny na náměstí Přemysla Otakara v Litovli. Pokud chcete výstavu vidět v sobotu, přijďte mezi 9:00 a 13:00. Všechny informace se dočtete zde.

Zahájení sezóny v Lázních Slatinice

Přivítejte jaro v Lázních Slatinice na Olomoucku. V sobotu od 13:00 do 17:00 tady bude připravený bohatý program. Společně s dětmi si v areálu lázní užijete jízdu v cestovním kočáře, lázeňský jarmark, příjezd čtyřspřeží z Muzea historických kočárů, tradiční řemesla, pohádkové vycházky, strašidla a soutěže. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Pohádka ve Štramberku

Pohádky starého divadla uvedou v neděli Smolíčka pacholíčka. Loutkové divadlo Perníkovka předvede klasickou pohádku o Smolíčkovi a jelenovi v Kavárně-cukrárně Perníkovka od 10:00. Více hledejte zde.

Mistrovství v Mažoretkovém sportu

Mažoretkami se to bude v sobotu hemžit v hotelu Belaria v Hradci nad Moravicí. Kvalifikace skupin a sólo formací proběhne od 9:00 ve sportovní hale hotelu. Další informace si přečtete zde.

Plzeňský kraj

Zrekonstruovaná Techmanie v Plzni

Techmanie Science Center otevře v sobotu zrekonstruovanou stavbu s novými interaktivními expozicemi. Po dvou letech budou moci návštěvníci obdivovat 11 nových expozic. V sobotu tady uvítají první návštěvníky od 10:00 do 18:00. Více zde.

Ústecký kraj

Princeznovský bál v Litoměřicích

Městská kulturní zařízení v Litoměřicích připravila na neděli bál. Hostem bude i zpěvačka Heidi Janků. Akci bude provázet turnaj na koních, přebírání hrachu a další zábavné soutěže. Program začne v 15:00 Na Valech. Více informací naleznete zde.

Zámecký karneval v Duchcově

Zámecký karneval si děti užijí ve Valdštejnském sále zámku Duchcov. O zábavný program se v sobotu postará Divadlo V Pytli Petra Stolaře. Program začne na náměstí Republiky ve 14:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Pohádkové podzemí

Jihlavské historické podzemí se od čtvrtka do neděle zaplní pohádkovými postavami. Děti budou odpovídat na otázky a potkají se s princeznou, černokněžníkem, loupežníky, ježibabou, vodníkem a vílou. V sobotu proběhnou prohlídky od 10:00 do 17:00 každou celou hodinu, v neděli ve stejné časy, naposledy však v 16:00. Více zde.

Den s koňmi v Dolní Rožínce

Sobota bude dnem s koňmi na Zámeckém statku Dolní Rožínka. Na celodenním programu budou připraveny ukázky komunikace s těmito zvířaty, možnost svezení se na koni i na bryčce. Vyzkoušet si můžete také čištění koní. Bližší informace čtěte zde.

Zlínský kraj

Kamélie v Kroměříži

Maminky a dcery možná zaujme poslední možnost prohlédnout si výstavu Kamélie v kroměřížské Rotundě. Naposledy sem můžete zavítat právě tento víkend mezi 10:00 a 16:00. Připraveny navíc budou i komentované prohlídky. Konají se vždy v 11:00 a 14:00. Více naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám