Hlavní obsah

Na táborských pivních slavnostech se představí 120 pivovarů

Pivní gurmáni si přijdou na své od středy 12. února v Táboře. Proběhnou tu totiž Reprezentační slavnosti piva a minerální vody. Festival začne už o dva dny dříve, počáteční program bude ale určen výhradně zvaným odborníkům. Veřejnost si pak akci užije až do soboty 15. února.

Foto: Profimedia.cz

Na táborských pivních slavnostech ochutnají milovníci zlatavého moku produkty desítek pivovarů. Ilustrační foto

Článek

Už 24. ročníku velkého pivního festivalu se letos zúčastní 120 pivovarů, a to zdaleka ne jen z České republiky. „Hlásí se nám například pivovary z Ruska, Polska, Německa, Belgie, Nizozemí, Irska, Rakouska, Skotska, Ukrajiny, Arménie, Japonska a tradičně ze Slovenska,“ vyjmenoval hlavní organizátor akce Alois Srb.

Degustační soutěže s názvem Zlatá pivní pečeť pořadatelé rozdělili do 24 kategorií. Absolutní vítěz bez rozdílu kategorií pak obdrží titul Extra Zlatá pivní pečeť. Degustátorskou porotu tvoří pozvaní hosté a znalci z pivovarnického či potravinářského průmyslu. Členy budou také zástupci odborných vysokých nebo středních škol.

Táborské slavnosti začnou v pondělí 10. února, ale v prvních dvou dnech budou probíhat jen akce pro pozvané odborníky. Prostory hotelu Palcát, kde se festival koná, se účastníkům z řad veřejnosti otevře ve středu.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Kromě degustací piva připravili organizátoři také soutěž minerálních vod. V ní se představí 20 druhů těchto nealkoholických nápojů. Velké akce tohoto typu se pořádají například také v německém Norimberku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám