Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vychutnejte si festival vín nebo čokoládovou výstavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenom dobrými víny a čokoládou můžete probudit svoje chuťové buňky. Nadcházející víkend nabízí třeba také zabijačkové pochoutky. Pokud vás ještě trápí povánoční kila navíc, vydejte se raději za tancem na některý z chystaných plesů nebo na výlet do přírody — například k Brnickým ledopádům.

Foto: Profimedia.cz

Prahu ovládlo víno. Ilustrační foto

Článek
Praha

Prague Wine Week

Během celého týdne si můžete ve vybraných restauracích, vinotékách a vinných barech v Praze užívat dobré víno doslova plnými doušky. Probíhá totiž Prague Wine Week, tedy výběrový festival vín, vinařství a gastronomie. V sobotu navštivte Degustační centrum Vinograf na Senovážném náměstí, kde můžete ochutnávat za osobní účasti vinařů. Chybět nebude ani vinný brunch. Více hledejte zde.

Žofínský bál v Praze

V pátek večer bude palác Žofín hostit na Slovanském ostrově tradiční Žofínský bál. Od 20:00 se na pódiu vystřídá řada hvězd: Monika Absolonová, Dasha, Andrea Kalivodová, Kamil Střihavka nebo Bohuš Matuš. Užijte si jeden z vrcholů pražské plesové sezóny. Bližší informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Čokoládová výstava

Výstavou Čokoláda — historie a současnost s vůní a chutí si můžete zpříjemnit víkend ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy. Nechte se očarovat touto lahodnou pochutinou v sobotu i v neděli od 10:00 do 18:00. V muzeu sídlícím na zámku je otevřená také čokoládová muzejní prodejna. Více se o výstavě dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Krojový ples v Mikulčicích

Kulturní dům Mikulčice v sobotu ozdobí kroje. Ve 20:00 tu totiž začne Krojový ples, kterým vás po celou dobu bude provázet dechová hudba Podlužanka. V oblasti Slovácka na plese samozřejmě nemůže chybět košt vín Mikuleckých vinařů. Další informace hledejte zde.

Hustopečský masopust

Sobota bude v Hustopečích ve znamení zabijačkových hodů, dobrého vína, veselých masek a zábavy. Tradiční masopust začne v 10:00 v ulici na Hradbách. Průvodcem se stane známý lidový bavič Franta Uher z Lanžhota, k poslechu zahraje country kapela Noví Kaskadéři. Více zde.

Jihočeský kraj

Songfest v jižních Čechách

Festival Songfest 2014 doputuje o víkendu do jižních Čech. V pátek uvítá Kulturní dům Metropol v Českých Budějovicích Janu Koubkovou, v sobotu zazpívá a zahraje na housle Iva Bittová v Městském divadle Český Krumlov. Kompletní program si prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Přástky v Kosteleckých Horkách

Roubený statek nazývaný Dům z modrého kamene stojí v obci Kostelecké Horky asi šest kilometrů od Chocně. Přímo ve statku se v neděli od 15:00 odehraje tvůrčí dílna, ve které se naučíte přást, tkát a filcovat. V areálu děti uvidí domácí zvířata. Více zde.

Pardubický kraj

Svatební veletrh v Pardubicích

Pardubice v pátek a v sobotu ožijí už 10. ročníkem oblíbeného Svatebního veletrhu. Zúčastnit se ho můžete v pátek od 14:00 do 18:00 nebo v sobotu mezi 10:00 a 18:00. Na veletrhu proběhne mnoho prezentací, bohatý doprovodný program a nebude chybět tombola. Veškeré informace se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Pupp Bál Festival ve Varech

Již dvanáctým rokem se v karlovarském Grandhotelu Pupp koná oblíbený Pupp Bál Festival. Slavnostní sál hotelu od 20:00 uvítá mnoho osobností z různých oblastí. Chybět nebude tradiční muzikálové vystoupení - tentokrát uvidíte Kleopatru. Ochutnáte také řadu specialit. Více zde.

Koncert v Lokti

Pěvecký sbor Cubitus pořádá v sobotu koncert k deseti letům své existence. Vystoupení začne v 17:30 v Městské knihovně v Lokti a zazní při něm výběr nejoblíbenějších skladeb za uplynulou dekádu v podání současných i bývalých členů. Více informací hledejte zde.

Liberecký kraj

Vepřové hody v Jizerkách

Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, známé též jako Střevlík, pořádá v sobotu vepřové hody. Když přijedete mezi 9:00 a 15:00 do Oldřichova v Hájích, budete mít možnost ochutnat různé zabijačkové speciality a zapít je točenou svijanskou jedenáctkou. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Mistrovství ČR v Muay-Thai

Jestli vás baví bojové sporty, zajděte v sobotu od 11:00 do olomouckého Divadla na Šantovce. Uskuteční se tady Mistrovství České republiky v Muay-Thai. Více hledejte zde.

Dračí ples v Kojetíně

Dračí ples potěší nejen příznivce dračích lodí. Odehraje se v sobotu od 20:00 v kojetínské Sokolovně. O hudební doprovod se postará kapela Gibon Music Band a vystoupí také Gabriela Gunčíková. Chybět nebude ani bohatá tombola. Bližší informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Davis Cup v Ostravě

Ostrava zažije od pátku do neděle tenisový svátek. Ostravská ČEZ Aréna bude hostit první kolo Davisova poháru. Zápasy Čechů a Nizozemců můžete sledovat v pátek od 15:00, v sobotu od 14:00 a v neděli od 13:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Výstava v Klatovech

Galerie U Bílého jednorožce, sídlící na náměstí Míru v Klatovech, zve na výstavu s názvem Nepotřebuji slov, abych si rozuměla. Expozice představí umělkyni Martinu Chloupu. V sobotu v 15:00 proběhne vernisáž, v neděli můžete přijít od 10:00 do 12:00 a po polední pauze pak také mezi 13:00 a 17:00. Více si přečtěte zde.

Ústecký kraj

Turistický víkend Brtnické ledopády

Šluknovský výběžek rozproudí tradiční setkání turistů a přátel přírody. Od pátku do neděle poznáte tento kraj blíže díky denním i nočním výletům. Výchozím místem je Camp Valdek, odkud vedou různé trasy. Hlavní akcí jsou sobotní Brtnické ledopády, kdy všechny čtyři možné okruhy startují v Krásné Lípě. Podrobnosti naleznete zde.

Zámecký ples v Děčíně

Zámek Děčín bude v sobotu hostit již třetí zámecký ples. Od 20:00 se jižním a západním křídlem děčínského zámku rozezní večerní veselí. Hudební doprovod zahájí Děčínský symfonický orchestr, který vystřídají Bigband Neratovice a The Julez. Více hledejte zde.

Vysočina

Výstava v Jihlavě

Muzeum Vysočiny v Jihlavě připravilo výstavu Z muzejní kavárny i odjinud. Výstava představí čtyři výtvarníky, kteří se scházejí v prostoru Muzejní kavárny. Díla, která tvoří Jana Šimáčková, Eva Plachá, Vlaďka Škrháková a Petr Kolros, uvidíte v sobotu i v neděli od 9:00 do 12:00 a následně od 12:30 do 17:00. Více zde.

Mistrovství Evropy v biatlonu

Nové Město na Moravě bude od 27. ledna do 4. února hostit Otevřené mistrovství Evropy v biatlonu. Nejlepší evropští biatlonisté se představí ve Vysočina Areně. V sobotu budou závodit ženy i muži ve sprintech, v neděli proběhnou stíhací závody ve čtyřech kategoriích. Kompletní program si prohlédněte zde.

Zlínský kraj

Výstava na Soláni

Putováním krajinou zahajuje Zvonice na Soláni na Vsetínsku letošní kulturní sezónu. Obrazy Jaroslava Homolky můžete obdivovat v sobotu a v neděli od 9:00 do 17:00. Další informace hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám