Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: S jedničkami zdarma do zoo, za strašidly do sklípku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se věnujte pohádkovým, strašidelným, sportovním nebo třeba karnevalovým aktivitám, a to napříč celým Českem. Nápaditý kostým se vám bude hodit například v Brně, Českých Budějovicích, Karviné nebo Velkých Karlovicích. Vysvědčení poseté jedničkami ocení olomoucká, ústecká i děčínská zoo. S hrstmi plnými odvahy se pak můžete zajet podívat na sbírku strašidel do Jáchymova.

Foto: Archiv Zoo Ústí nad Labem

Jedničkáři by si o víkendu při cestě do ústecké zoo neměli zapomenout vysvědčení.

Článek
Praha

Večerní prohlídka Mořského světa

Nechte se okouzlit speciální noční prohlídkou expozice Mořský svět. Přijďte v pátek do areálu Výstaviště v pražských Holešovicích. Prohlídka největšího mořského akvária v ČR začíná přesně ve 20:00. Přijďte včas. Více informací čtěte zde.

PragoFFest

Festival fantastiky, sci-fi a her proběhne od čtvrtka do neděle v Modré škole v Praze-Hájích. Pátý ročník nabídne několik desítek konzolí, počítačů, stolů deskových a karetních her a několik set pořadů. Fanoušci fantasy si přijdou na své a v jednotlivých místnostech si budou moci zkusit různé hry. Kompletní program naleznete zde.

Středočeský kraj

Výstava v Kutné Hoře

Putovní interaktivní výstava IQpobyt navštíví Kutnou Horu. V sobotu a v neděli přijďte od 10:00 do 17:00 do Spolkového domu v Lierově ulici a do Vily U Varhanáře v Barborské. Děti i dospělí si vyzkoušejí na 55 hrách, kvízech a hlavolamech svoji šikovnost i znalosti. Více zde.

Jihomoravský kraj

Karneval v Brně

Děti si užijí krásnou neděli v Kabinetu múz v Sukově ulici v Brně. Od 11:00 si na dětském karnevalu s divadlem Koráb zatančí, zazpívají i zasoutěží. Ke karnevalu patří i přehlídka masek, z nichž bude vybrána ta nejlepší. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Kostýmované prohlídky v Táboře

Na sobotu připravilo Husitské muzeum speciální kostýmovanou prohlídku Staré radnice. Ve 13:00 se zájemci za doprovodu průvodkyně podívají do impozantního gotického sálu a vydají se na dobrodružnou cestu podzemím. Bližší informace naleznete zde.

Karneval v Budějovicích

Hudební představení chystá Kulturní dům Slávie v Českých Budějovicích. Děti se tu sejdou v 15:00. Zazpívá jim pak Inka Rybářová. Kromě hudby a tance proběhnou také soutěže. Více zde.

Královéhradecký kraj

Výstava kočárků ve Vrchlabí

Krkonošské muzeum Správy KRNAP připravilo výstavu Kočárky paní Věry. Vrchlabská rodačka Věra Čížková vystavuje svoji kolekci kočárků z 19. a první poloviny 20. století v klášteře v Husově ulici. Přijďte se v sobotu a v neděli od 8:00 do 17:00 podívat, s čím si hráli a v čem jezdili naši předkové. Další informace hledejte zde.

Pohádka v Hradci Králové

Rodinné centrum Budulínek připravilo na neděli pohádku Kouzelný hrnec. Představení zahraje Divadlo Harmonika z Prahy. Děti v 15:00 uvaří v kouzelném hrnci dobro, které zvítězí nad lží a nenávistí. Součástí programu bude také hudba a malování. Více zde.

Pardubický kraj

Výstava o lidové zábavě v Poličce

V sobotu začíná první výstava letošního roku v Poličce. Věnovat se bude zábavě našich předků v období od masopustu do Velikonoc. Výstava bude zahájena v sobotu ve 14:00 v Centru Bohuslava Martinů v Tylově ulici. V neděli ji můžete navštívit od 9:00 do 12:00 a od 12:30 do 16:00. Bližší informace hledejte zde.

Karlovarský kraj

Výstava strašidel v Jáchymově

Kočovná výstava Muzea strašidel Plzeň tentokrát zavítá do Jáchymova. Návštěvníky tady postraší v prostorách bývalého radničního sklípku na náměstí Republiky. Výstava bude o víkendu otevřená od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Návrat časem v libereckém iQparku

Celý únor bude v libereckém iQ parku ve znamení návratu do historie. V sobotu a v neděli od 16:00 začne Science show plná barev, ohňů a výbuchů. Děti si zkusí řadu experimentů. V neděli od 14:00 je připravený program Hurá do laboratoře aneb Pokustónovy záhadné experimenty, kde si vyrobíte sto let starou fotografii pomocí kyanotypie. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

S vysvědčením do zoo Olomouc

Děti, které budou mít na vysvědčení samé jedničky, budou mít vstup do olomoucké zoo zdarma. Akce platí od čtvrtka až do neděle. Pro uplatnění vstupného zdarma stačí u pokladny zoo předložit pololetní vysvědčení se samými jedničkami. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

V maskách na brusle

Víkend můžete se svými ratolestmi zahájit už v pátek na speciálním maškarním. To se totiž bude odehrávat na zimním stadionu v Karviné od 15:30 do 17:30. Bližší informace naleznete zde.

Lední medvědi v Ostravě

Jestli máte rádi lední medvědy, vyrazte se na mě podívat do ostravského Avion Shopping Parku. Užijete si tady zimní atmosféru pěkně v teple a zjistíte o těchto šelmách mnoho zajímavých informací. Přijďte mezi 10:00 a 21:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Jízda na koních v Kozolupech

Den otevřených dveří a nábor nových jezdců pořádá v neděli Jezdecká škola Kozolupy u Plzně. Přijďte mezi 15:00 a 17:30 na zábavné odpoledne, kde si prohlédnete stáje, projedete se na koni nebo na poníkovi, uvidíte parkur i podkováře v akci. Více se o akci dozvíte zde.

Ústecký kraj

S vyznamenáním do ústecké zoo

Od pátku do neděle budou mít děti, které přinesou vysvědčení s vyznamenáním, vstup do zoo v Ústí nad Labem zdarma. O víkendu bude pro dětské návštěvníky navíc od 9:00 do 16:00 připravená soutěžní stezka. Ti, kteří úspěšně splní úkoly, čeká odměna. Více zde.

Drátenická dílna v Litoměřicích

Poslední drátenická dílna bude připravena v Oblastním muzeu v Litoměřicích v sobotu. Pod vedením lektorek si zájemci zkusí výrobu šperku, drátěného zvířátka, těžítka nebo stromku štěstí. Dílna bude otevřena na Mírovém náměstí od 10:00 do 12:00 a poté od 13:00 do 15:00. Další informace hledejte zde.

Jedničkáři do zoo bez placení

Děčínská zoologická zahrada se opět rozhodla odměnit šikovné školáky, kteří mají pololetní vysvědčení plné jedniček. Od pátku až do neděle budou mít vstup do areálu zoo i expozice Rajské ostrovy zdarma. Stačí donést ukázat své aktuální vysvědčení. Zavítat sem můžete od 8:00 do 16:00, Rajské ostrovy je možné navštívit mezi 9:00 a 18:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Zámecký karneval v Třebíči

Přehlídka masek se odehraje v sobotu v expozici Cesty časem na třebíčském zámku. Vítány budou všechny princezny, rytíři, dvořané, bílé paní i šašci. V programu na vás čeká promenáda v maskách, audience u hraběnky z Valdštejna, dobové společenské hry, stezka odvahy, lekce tance a zámecký bál. Více zde.

Zlínský kraj

Desáté narozeniny Ski areálu Razula

Retro oslava se koná v sobotu k příležitosti 10. narozenin Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Program bude opravdu pestrý: výstava pohlednic, běh na sněžnicích, soutěž v synchronizovaných jízdách na lyžích i párty na sněhu. Návštěvníci v historickém kostýmu získají padesátiprocentní slevu na skipas.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám