Hlavní obsah

Ledečský hrad přenese turisty do poválečné éry

Do poválečných let poloviny minulého století přenese návštěvníky nová část expozice hradu v Ledči nad Sázavou. Třípokojový byt vzbudí dojem, že odsud obyvatelé právě odešli. Tomu dopomůže autentický dobový nábytek i doplňky.

Foto: Archiv hradu Ledeč nad Sázavou

Hrad Ledeč nad Sázavou pro návštěvníky také letos chystá novinku.

Článek

Předloni se turisté v Ledči nad Sázavou mohli poprvé vydat na procházku po lávkách do prostor hradní půdy. V roce 2013 se v prostorách hradu přestěhovalo zdejší muzeum, díky čemuž se uvolnil klenutý salónek ukazující život šlechty. V tom proběhla rekonstrukce stropní fresky z 19. století. I letos turisty na ledečském hradě čeká novinka.

Na stole budou ležet noviny, zdi bude lemovat starožitný nábytek, který ozdobí různé retro doplňky. Přibližně takhle by měl vypadat třípokojový byt nad muzeem v prvním patře hradu Ledeč nad Sázavou. Návštěvníci se tady budou moci přenést do éry konce 40. let minulého století už v dubnu, tedy od začátku nové sezóny. Vystavený nábytek pochází z ledečských domácností.

Na hrad můžete od dubna do října zavítat denně kromě pondělka vždy mezi 9:00 a 12:00 nebo po polední pauze od 13:00 do 16:00. Muzejní prohlídky začínají vždy v celou hodinu, poslední vychází v 15:00. Lákadlem je také návštěva 32 metrů vysoké věže zajišťující výhled na malebné okolí hradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám