Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na knedlobraní do Příbrazi či za pohádkou na Loket

Nadcházející víkend nabídne dětem jak strašidelný, tak i kouzelně pohádkový program. Záleží tedy, který bude vašim ratolestem blíže. Za postavami z říše fantazie můžete vyrazit do Českého ráje, na Loket či do Frýdku-Místku. Strašidla a tajuplný program bude mezitím číhat například v Dětenicích nebo Brně.

Foto: Profimedia.cz

Na hradě Loket se o víkendu uskuteční pohádkové divadlo.

Článek
Praha

Popelka na zámku Ctěnice

Výstava kostýmů z pohádky Tři oříšky pro Popelku je k vidění v přízemí zámku Ctěnice od poloviny října až do začátku března příštího roku. V dalších prostorách zámku uvidíte kostýmy z jiných pohádek – například šaty Arabely, princezny Krasomily či kostým Rumburaka. Více zde.

Pohádková sobota na Chvalském zámku

Princezna Zlatovláska opět navštíví Chvalský zámek, kde čekají na děti interaktivní výstavy a nejrůznější soutěže. Devatero pohádek Karla Čapka tak ožije například v tuláckém bludišti či v loupežnicekém domečku. V sobotu se zde mohou děti bavit od 9:00 do 17:00. Více informací najdete zde.

Středočeský kraj

Postavičky z Českého ráje na výstavě

Výstava postaviček z pověstí o Českém ráji připomíná více i méně známé příběhy týkající se této úchvatné krajinné oblasti. Výstavu můžete navštívit až do 22. listopadu v galerii v Dolním Bousově. Více hledejte zde.

Strašidelné soutěžení

Kmochův ostrov Kolín láká odvážlivce v sobotu od 17:00 na strašidelný program plný úkolů a soutěž. Vítané budou i kreativní masky. Další informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Halloween v Zoo Brno

V sobotu můžete od 16:00 do 20:00 navštívit zoo v Brně v netradičním čase, kdy se kolem výběhů rozprostře tma. To je ideální čas pro netradiční a trochu strašidelné prohlídky. Těšit se můžete na komentovanou prohlídku zoo, dlabání dýní a ochutnávku dýňových specialit nebo závěrečnou ohňovou show. Více informací se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Přivítejte sv. Martina v Táboře

Tradiční Martinská slavnost se koná v sobotu v Táboře. Čeká vás zpívání podzimních písní, vítání sv. Martina a povídání o jeho legendě. Průvod městem začne v 16:00 u kašny na Žižkově náměstí a skončí v parku u kostela sv. Filipa a Jakuba, kam také přijede Martin na bílém koni. Více se dozvíte zde.

Svatomartinské knedlobraní

V sobotu od 15:30 proběhne v Příbrazi u Jindřichova Hradce Svatomartinské posvícení a knedlobraní. Těšit se můžete na šermíře, závody v pojídání knedlíků, lampiónový průvod vsí a další zajímavý program pro děti. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Výstava čertů v Dětenicích

Novou výstavu čertů a útrpného práva můžete navštívit v přízemí středověkého hotelu v Dětenicích. Uvidíte nejrůznější podoby čertů, ďáblů, ale i andělů nebo mučicí nástroje. Výstavu můžete navštívit o víkendu od 10:00 do 17:00. Více zde.

Starší děti, které mají pro strach uděláno, by pak mohli mít zájem o pravidelné listopadové řádění nestvůr, které se v Dětenicích koná každou sobotu od 10:00 do 17:00. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Lampiónový průvod ve Svitavách

V neděli od 17:00 se můžete ve Svitavách zúčastnit lampiónového průvodu, který organizuje Dům dětí a mládeže Tramtáryje. Na průvod se vydejte z Náměstí Míru. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Čertův švagr na hradě Loket

Divadelní pohádkové představení Čertův švagr vás čeká v sobotu od 17:00 do 18:30 na hradě Loket. Ve vtipné pohádce bude potrestána pýcha, hrubost a lakota. Více o hradě i ceně vstupného se dozvíte zde.

Maškarní bál v Mariánských Lázních

Ve společenském domě Casino se v sobotu od 14:00 do 17:00 koná maškarní bál pro děti všech věkových kategorií. Přijďte se pobavit a užít si ten pravý maškarní rej. Více zde.

Liberecký kraj

Bouda s lampiónem v Semilech

V sobotu se můžete v Semilech těšit na tradiční lampiónový průvod, který se koná od 17:00. Start bude na Ostrově, průvod projde centrem města a cíl bude opět na Ostrově. Připraveno je také občerstvení v místě startu a cíle. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Svatomartinské slavnosti ve Velké Bystřici

V sobotu od 14:30 přijeďte do Velké Bystřice na oslavy svátku sv. Martina. Těšit se můžete na prodej svatomartinských vín, výstavu skřítků „Podzimníčků“ v západním křídle zámku, komentovanou ochutnávku nových vín nebo vystoupení římských legionářů. Svatý Martin přicválá na koni v 17:15. Následovat bude ohňová show a slavnost ohně. Veškeré informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Divadlo ve Frýdku-Místku

Dvě klasické pohádky si mohou děti od 4 let užít v neděli odpoledne v kině Vlast ve Frýdku-Místku. Od 15:00 vás čekají pohádky Povídej paňáco…aneb, potom také O Budulínkovi a Perníkové chaloupce. Bližší informace hledejte zde.

Kouzelná školka v Ostravě

Znají vaše děti Michala, Majdu a Františka s Fanynkou z Kouzelné školky? Pokud patří mezi jejich oblíbence, vezměte je v neděli od 15:00 do Domu kultury Akord v Ostravě, kam přijede se svým představením plným triků a nápadů právě Michal Nesvatba. Více zde.

Plzeňský kraj

Filmový festival Juniorfest

Od soboty až do středy 13. listopadu můžete na zámku v Horšovském Týně navštívit tradiční Juniorfest – filmový festival pro děti a mládež. Dalšími místy konání festivalu jsou také Plzeň a Dobřany. Kromě promítání filmů vás čeká také bohatý doprovodný program. V sobotu od 13:00 se to bude v Horšovském Týně na náměstí hemžit loupežníky. Více čtěte zde.

Martinský trh v Plzni

Oslava sv. Martina spojená s trhem probíhá na Náměstí Republiky v Plzni od středy až do úterý 12. listopadu. Uvidíte tu ukázky lidových řemesel, koupit si můžete nejrůznější rukodělné výrobky a ochutnat lahodné dobroty. Bližší informace hledejte zde.

Ústecký kraj

Kriminalistická výstava ve Šluknově

Interaktivní výstava věnovaná kriminalistice s názvem „Stopa – vyřeš zločin“ probíhá na zámku ve Šluknově až do 15. prosince. Výstava se zabývá především vyšetřovacími metodami, které se v kriminalistice používají. Otevřeno je o víkendu od 9:00 do 17:00 (s půlhodinovou polední pauzou). Více zde.

Vysočina

Svatomartinský průvod v Havlíčkově Brodě

V sobotu od 17:00 se v Havlíčkově Brodě v parku Budoucnost uskuteční svatomartinský lampiónový průvod. Zahájení akce proběhne u dřevěného hradu a bude spojeno s krátkými živými obrazy ze života sv. Martina. Více zde.

Malovaní v zoo

Do Světlé nad Sázavou můžete v neděli vyrazit na zábavný pořad pro děti, ve kterém se bude zpívat, kreslit a tvořit malá zoologická zahrada. Děti se mohou do tvoření také aktivně zapojit. Představení začíná v 15:00 v divadelním sále Společenského domu. Další informace hledejte zde.

Zlínský kraj

Karneval veselých dětí

S dětmi můžete vyrazit v neděli od 15:00 do 18:00 na dětskou diskotéku a karneval. Můžete přijít v masce i bez ní. Karneval se koná v kavárně R.E.M. v hotelu Moskva ve Zlíně. Děti se mohou těšit na básničky, písničky, tanečky a další skvělou zábavu. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám