Hlavní obsah

Tipy na víkend: Navštivte festival vína v Pardubicích i kokořínský filmový maratón

Kudyznudy.cz, Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny labužníky, kteří si s oblibou pochutnávají na rybích specialitách, potěší tento víkend rybí hody a slavnosti. Hudebním fandům opět brnknou na strunu letní festivaly, milovníkům kinematografie padne jistě do noty mnohahodinové promítání filmů na Kokořínsku a v Litoměřicích.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Hrad Kokořín bude o víkendu v obležení filmových fanoušků.

Článek
Praha

Opera Barocca v plném proudu

Již tradiční barokní slavnost probíhá až do 8. září v Clam-Gallasově paláci v Praze. Festival v sobě snoubí kombinaci barokní hudby, tanců a zpěvu. V sobotu se můžete těšit na Loveckou sonátu, v neděli se bude hrát Když bohové tančí. Začátky představení jsou vždy ve 20:15. Kompletní program zde.

Komentovaná prohlídka Bílkovy vily

Jestli se zajímáte o architekturu, možná vás bude lákat komentovaná prohlídka pražské vily českého architekta, sochaře a grafika Františka Bílka, která se uskuteční v sobotu ve 14:00. Prohlídku je nutné si předem objednat, počet míst je omezený. Více informací naleznete zde.

Kinobus v Kunraticích

Kinobus se tento víkend přesune do pražských Kunratic, kde v pátek večer promítne film Probudím se včera, v sobotu Tady hlídám já a v neděli pobaví diváky snímkem Šmejdi. Promítání začne vždy ve 21:30. Celý program si prohlédněte zde.

Středočeský kraj

Noir film na Kokoříně

Zdánlivě nekonečnou přehlídku filmů připravili od středy až do neděle organizátoři akce Noir film Kokořín 2013. Kromě celodenního promítání na různých místech Kokořínska zabaví návštěvníky také doprovodný program, v rámci něhož vystoupí v pátek muzikálová hvězda Ondřej Ruml a v sobotu smyčcové kvarteto 4Seasons. Zahrát ale přijede i řada dalších interpretů. Filmový program a veškeré informace k události naleznete zde.

Hudební festival na zřícenině

Na zřícenině hradu Zvířetice u Bakova nad Jizerou se od pátku do soboty můžete zúčastnit multikulturního festivalu. Jsou připraveny dvě hudebně divadelní scény plné zábavy a muziky ve stylu ska, etno atd. Páteční program začíná ve 20:00, sobotní už od 15:00. Více hledejte zde.

Netopýři na Točníku

V pátek večer se můžete vypravit za netradičním rozptýlením na hrad Točník. Od 19:00 do 23:00 vás tu čeká vyprávění o životě těchto nočních tvorů — vážné i s trochou nadsázky. Součástí budou také fotografie a filmové projekce. Více zde.

Jihomoravský kraj

Grand Prix v Brně

Všechny fanoušky motorek a velkých motorkářských závodů zveme na víkend do Brna na Mistrovství světa silničních motocyklů. Čeští fanoušci se mohou těšit nejen na Karla Abrháma, ale na spoustu zahraničních hvězd v čele s legendárním Valentinem Rossi. Časový harmonogram akce čtěte zde.

Trnkobraní ve Vizovicích

Od pátku do soboty se v areálu likérky Rudolfa Jelínka koná tradiční trnkobraní. Kromě hudební produkce, kde vystoupí kapely Kryštof, UDG, Chinaski nebo No Name, pobaví velké i malé účastníky soutěž v pojídání švestkových knedlíků, kinokavárna a kulinářský nebo dětský koutek. Kompletní přehled aktivit najdete zde.

Jihočeský kraj

Rybářské slavnosti v Třeboni

Pokud vás zajímá rybaření nebo alespoň rádi ryby pojídáte, navštivte o víkendu v Třeboni rybářské slavnosti. Program bude probíhat od pátečního večera až do nedělního poledne na Louce u Zlaté stoky a na Sádkách společnosti Rybářství Třeboň. Čeká vás kulturní a gastronomický program, blíže si ho prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Barokní hudba na Kuksu

Přestože je hospitál Kuks v rekonstrukci, o kulturní program své návštěvníky nepřipraví ani letos. Právě totiž probíhá festival barokní hudby, divadla a tance Theatrum Kuks, který potrvá až do neděle. Program akce naleznete zde.

Hip hop kemp v Hradci Králové

Na letišti v Hradci Králové se od čtvrtka do soboty koná jeden z největších hiphopových festivalů nejen u nás, ale i v Evropě. Kromě hudby vás čeká také nabitý doprovodný program — mistrovství ČR ve freestyle motokrosu, zápasy v čokoládě, rajčatová bitva nebo adrenalin zóna. Seznam interpretů i doprovodných aktivit si prohlédněte zde.

Pardubický kraj

Festival vína v Pardubicích

Na sklenku dobrého vína vás zve pardubický festival vína, který se uskuteční od pátku (12:00 až 20:00) do soboty (10:00 až 18:00) na zdejším zámku. Součástí akce bude páteční vinařská noc plná vína a hudby. Začne ve 20:00 na Perštýnském náměstí. Více o události hledejte zde.

Karlovarský kraj

Folkový festival v Kynšperku

Hudební festival Folková Ohře proběhne od pátku do neděle v Kynšperku nad Ohří. Během hudebního programu vystoupí Banjo band Ivana Mládka, Pavel Dobeš, Spiritual Kvintet, Poutníci a mnozí další. Doprovodný program slibuje jízdy na kánoích, raftech či divadlo pro děti. Více informací čtěte zde.

Liberecký kraj

České hrady roztančí Bezděz

Léto se pomalu blíží ke konci a s ním i série populárních festivalů. Předposledním místem konání festivalu České hrady bude královský hrad Bezděz. V pátek a v sobotu to v podhradí ožije hudebními koncerty a skvělou zábavou. Páteční program zahájí v 19:00 Mňága a Žďorp, sobotní program začne těsně před polednem. Časový harmonogram akce najdete zde.

Řemesla ožijí v Sobotce

Sobotecký jarmark a festival řemesel se odehraje od pátku do soboty na náměstí i na dalších místech Sobotky v Českém ráji. O hudební zábavu se tu postarají skupiny Sto zvířat, Roxette revival nebo Sagvan Tofi a Děti ráje. Dále se můžete těšit na divadlo pro děti, folklórní představení a pouliční divadlo. Více zde.

Olomoucký kraj

Hefaiston na Helfštýně

O víkendu se hrad Helfštýn promění v kovářskou dílnu mistrů kovářů, kteří se sem sjedou i ze zahraničí. Těšit se můžete na ukázky kovářského řemesla, výstavu vyrobených exponátů pod širým nebem nebo kovářské soutěže. Program začíná v sobotu ráno v 9:00. Více čtěte zde.

Hurá za císařem

Svezte se v sobotu parním vlakem Hurvínek po Slezském semmeringu a navštivte Lipovou Lázni, kam zavítá i samotný císař Josef II. Historický vlak bude jezdit od 11:30 na trase Ostružná – Lipová Lázně, poslední odjede zpět do Ostružné ve 13:54. V Lipové Lázni vás navíc ve 13:30 čeká krojovaný průvod v čele s císařem, který se vydá ke zdejší studánce pojmenované právě po něm. Více o akci najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Rock fest v Ostravě

Rockový festival pod širým nebem na Slezskoostravském hradě vás čeká v sobotu od 11:30 do 23:00. Na dvou hudebních scénách si užijete pestrou přehlídku hudebních žánrů, kterou zakončí ve 22:00 koncert skupiny legendární Arakain. Celý program najdete zde.

Plzeňský kraj

Pivní slavnosti v Chodové Plané

Tradiční slavnosti piva se v pivovaru Chodovar uskuteční v sobotu od dopoledne do pozdních nočních hodin. Od 10:00 do 14:00 vás čekají netradiční prohlídky pivovaru, od 13:00 si užijete koncerty a soutěže. Už v pátek večer se od 20:15 můžete zúčastnit divadelního představení Viktorka na Řípu, které je jakýmsi předskokanem sobotního dění. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Filmový festival v Litoměřicích

Od pátku do neděle můžete v Litoměřicích shlédnout snímky na téma „film a posedlost“, které se běžně do kina nedostanou. V pátek bude festival slavnostně zahájen filmem Woodyho Allena Jasmíniny slzy v kině Máj v 17:30. Promítat se bude i v Knihově K. H. Máchy a Letním kině. Program najdete zde.

Páteční večer se Shakespearem

Romantické zahájení víkendu si dopřejí ti, kteří navštíví v pátek večer na zámeckých jižních terasách v Děčíně představení Romeo a Julie. Od 20:00 ho odehrají pod širým nebem umělci Činoherního studia Ústí nad Labem. Bližší informace hledejte zde.

Vysočina

Rybí hody v Žirovnici

V sobotu v 10:00 začnou na sádkách v Žirovnici rybí hody. Ochutnáte nejrůznější pokrmy z kapra, sumce, lína a dalších ryb. Pro zpestření vás od 14:00 čeká koncert skupiny Havrani. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Liptálské slavnosti

Folklórní slavnosti v Liptále můžete navštívit od čtvrtka až do pondělí 26. srpna, tedy celý víkend. Kromě českých souborů uvidíte folklór z Gruzie, Lotyšska, Mexika, Rakouska nebo Turecka. Součástí programu budou ukázky lidových řemesel a sobotní ohňostroj od 23:00. Více zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám