Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Oslavit jejich den v zoo i na hradě

Novinky, Klára Fischleinová

Sobota patří dětem. Bez ohledu na kraj či obec. Rodičům se nabízí bezpočet možností, jak potěšit a zabavit své ratolesti. Ať už mají slabost pro skákací hrady, nebo pro zvířátka.

Foto: Archiv, Právo

Víkendový program bude pro děti připraven i na hradě Bouzov.

Článek
Praha

Zoo jen pro děti

Pražská zoologická zahrada nabízí v sobotu dětem do 15 let vstup jen za korunu. Dětský den si tu mohou užít klasicky mezi jednotlivými výběhy nebo při představení divadélka Archa.

Sobota s hafany

V sobotu připravuje od 10:00 Vyšehradský oříšek speciální program pro děti i jejich rodiče. Zatímco malí účastníci se vyřádí, ti dospělí si odpočinou. Organizátoři plánují ukázky odchytu psů, jejich výcviku i tance s nimi. Věděli jste, že existuje aromaterapie také pro čtyřnohé miláčky? O tom více v sobotu. Všechny informace hledejte zde.

Na kole bezpečně

V sobotu i v neděli bude obchodní centrum Letňany plné zábavy s poučným charakterem. Chystaná show má děti seznámit s bezpečnou jízdou na kole. Ta má přesná pravidla. Děti se tu naučí také jednání v nečekaných situacích. Program začne oba dny v 9:00 a skončí okolo 18:00.

Středočeský kraj

Letecký den

V Nymburce se v sobotu uskuteční už 23. slet letadel propojený s leteckým dnem. Pro děti budou připraveny hry a soutěže, dospělé jistě zabaví přehlídka parádních strojů, které se exhibice zúčastní. Loni se jich sešlo skoro 100 před očima více než 2500 účastníků akce. Letos mezi nimi můžete být také. Více čtěte zde.

Dětský den na farmě

Farma Blaník uvítá první červnový den rodiny s dětmi speciálním programem. Mezi 10:00 a 18:00 budou připraveny tvořivé dílny zaměřené kromě jiného na rytí skla, drátování, keramiku či práci se dřevem. Z klasického programu Farma-Parku se mohou malí návštěvníci těšit na křty zvířat, rýžování zlata, Blanický desetiboj a další aktivity na čerstvém vzduchu. Více informací hledejte zde.

Jihočeský kraj

Všechno létá, co peří má

Každého chlapce, který sní o tom, že se jednou stane pilotem, uchvátí Objevárium na českobudějovickém výstavišti. Každý si tu může vyzkoušet letecký simulátor a nahlédnout do pravidel létání. Děti, které dávají přednost zvířátkům, zaujmou barevní motýli. Ti se vznášejí vzduchem s lehkostí sobě vlastní. Více o možných aktivitách v Objeváriu čtěte zde.

Plzeňský kraj

Pravěcí velikáni

Západočeské muzeum v Kopeckého sadech v Plzni hostí putovní výstavu modelů pravěkých zvířat, jejichž velikost vzbuzuje respekt ještě dnes. V rámci expozice Giganti doby ledové je k vidění pták moa, šavlozubý tygr a nesmí samozřejmě chybět ani mamut. Návštěvníci sem mohou zavítat vždy od úterý do neděle mezi 10:00 a 18:00.

Karlovarský kraj

Hurá do světa fantazie

Sobota bude patřit dětem i v Chebu. Neposedné děti mohou soutěžit a dovádět, ty klidnější dopoledne usednou k vyprávění pohádek a odpoledne zhlédnou divadelní představení. Více informací o akci hledejte zde.

Ústecký kraj

Po zoo s oslíkem

V sobotu bude všem dětem v děčínské zoologické zahradě zcela zdarma k dispozici průvodce s oslíkem. Kromě toho se budou malí návštěvníci moci zapojit do tomboly. Červnové víkendy tu navíc patří komentovanému krmení zvířat.

Liberecký kraj

Za vším hledej koně

Sobota bude v Lomnici nad Popelkou patřit koním. Už podeváté se tu uskuteční Krajský den koně. Účastníci uvidí drezúru, ukázky barokní jízdy dámy v sedle, sportovní spřežení a spoustu dalšího. Akce začne v 9:30 v místním Tyršově parku. Bližší informace najdete zde.

Královéhradecký kraj

Krasopis, kalamáře a kaňky od inkoustu

Výstavu Škola - základ života zahájilo v pátek 10. května muzeum v Žacléři. Od té doby je přístupná veřejnosti. Děti si tu s rodiči mohou prohlédnout školní prostředí tak trochu jinak, historicky. Atmosféra staré školy nabídne všem návštěvníkům náhled do minulosti českého školství. Více informací hledejte zde.

Pardubický kraj

Super den pro nejmenší

V sobotu od 10:00 do 18:00 bude Dostihové závodiště v Pardubicích patřit jen a jen dětem. Celodenní zábavný program bude pro rodiny ideálním strávením části víkendu. Zavítá sem mimo jiné vtipná kapela Maxim Turbulenc, k nahlédnutí budou zoo koutky, k dovádění klouzačky či skákací hrady. Vše o programu naleznete zde.

Vysočina

Soutěže, hudba, zpěv

Havlíčkobrodský areál veřejných sportovišť Plovárenská chystá na sobotu speciální program pro rodiny s dětmi. Ve 14:00 předvedou při zahájení své umění mažoretky, o 15 minut později začne program, v němž nebudou chybět soutěže ani hudební kulisa. Vystoupí tu totiž kapela Lunetic. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Hra s květinami

Od první červnové soboty otevírá Městské kulturní středisko Tišnov pro veřejnost novou výstavu. Na exponáty budou moci návštěvníci tentokrát dokonce i sahat. To zvlášť ocení děti a všichni, kteří obdivují krásy přírody. Právě na ty se výstava Pojďte si hrát s kytkami soustředí. Více čtěte zde.

Mít tak o kolečko víc

Městské muzeum a galerie v Břeclavi zve od 18. května do 15. září na výstavu Merkur - dětství se šroubky. Stavebnice, dnešním dětem nepříliš dobře známá, vrátí dospělé okamžitě do dob bezstarostných her. Svým ratolestem pak mohou na vystavených modelech ukázat, jaké objekty je možné s trochou fantazie s touto variabilní stavebnicí vytvořit. Více informací hledejte zde.

Olomoucký kraj

Ohnivé prohlídky Bouzova

Od 11:00 startuje v sobotu zhruba tříhodinový program plný her a zábavy. Po hradě Bouzov bude návštěvníky provázet Ohnivec. Kdo by se bál, ať raději zůstane v hradním parku. Tam se bude soutěžit s postavami z večerníčků. Více informací čtěte zde.

Zlínský kraj

Dětský den ve Zlíně

Zábavní park Galaxie Zlín chystá na víkend program pro děti, a aby to dospělým nebylo líto, některé aktivity budou také pro ně. Malí účastníci si mohou nechat něco nakreslit na obličej, jejich rodiče jistě potěší zahradní grilování. Více o programu hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Kolotoče i nafukovací matrace

Na náměstí ČSA se v sobotu v Českém Těšíně uskuteční nabitý dětský den. Vystoupí dívčí kapela 5 Angeles, děti se povozí na kolotočích a zahopsají si na nafukovacích matracích. Nejmenší zabaví pohádka. Akce začíná od 14:00 a celý program naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám