Hlavní obsah

Na lipenskou stezku v korunách stromů vyrazili první návštěvníci, pochvalovali si výhled

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastický výhled na Šumavu, didaktické interaktivní zastávky, adrenalinové sekce pro děti a nejdelší suchý tobogán v České republice si v úterý užívali první návštěvníci Stezky korunami stromů v Lipně nad Vltavou. Za dobrého počasí jsou z věže vidět i vrcholky Alp.

BEZ KOMENTÁŘE: Lipno stezkaVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

První obdobná atrakce svého druhu v České republice je na kopci Kramolín a měří 675 metrů. „Podobná stezka je už pouze v Bavorsku, ale naše je širší a na rozdíl od německé má zábavnější charakter,“ upozornil Filip Pekárek, ředitel společnosti Stezka korunami stromů Lipno.

Největší pozornost kromě zastávek a vyhlídky poutal 52 metrů dlouhý suchý tobogán. O bezpečnost jezdců se postarají speciální podložky, které pomáhají upravit a případně i zredukovat rychlost.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Výhled z vrcholku

Foto: Pavel Orholz, Právo

Stezka korunami stromů je hitem letošní turistické sezóny na jihu Čech.

„Tobogán lze využít i opakovaně. Návštěvníci mohou vystoupat po točitém schodišti, aniž by museli procházet opět celou stezku,“ upřesnil Pekárek. V úterý se už dopoledne hrnuli na stezku první zvědavci. „Ten výhled je prostě úchvatný, je vidět celá lipenská přehrada i okolní lesy. Děti asi nejvíc bavil tobogán,“ pochvaloval si Karel Chrt, který na stezku vyrazil s manželkou a dvěma školáky.

Stavaři zvládli celé dílo za šedesát dnů. „Věřím, že stezka korunami stromů, kterou jsme vybudovali na Lipně za pouhých 60 dnů, přinese návštěvníkům nevšední zážitky. Celý projekt jsme se snažili šetrně zasadit do stávajícího lesa. Dávali jsme přitom velký pozor, aby nedošlo k jeho poškození. Velkou pomocí nám byla spolupráce s Lesy ČR,“ dodal Pekárek.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Stezka v korunách stromů s tobogánem u Lipna (1623 hlasů)

Foto: Pavel Orholz, Právo

Vstup do tobogánu

Atrakce je otevřená každý den od 9.30 do 19.00 hodin a doplní další aktivity na Lipně. Jak uvedl vedoucí marketingu a obchodu společnosti Lipno Servis Jiří Falout, stezka ideálně navazuje na celou řadu volnočasových možností v Lipně. „Novinkou bude v letošní sezóně například sjezd na koloběžkách z Kramolína k Lipnu. Zdatnější sportovci mohou vyrážet přímo od stezky po sjezdovce,“ zmínil Falout.

Podle něho je oblast Lipna nyní naprosto konkurence schopná podobným zahraničním vyhlášeným destinacím. „Jsou zde zastoupeny téměř všechny sporty i dostatečná nabídka služeb,“ dodal.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Stezka korunami stromů je hitem letošní turistické sezóny na jihu Čech.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Interaktivní chodník pro malé i velké na Stezce v korunách stromů u Lipna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám