Hlavní obsah

V zámeckém parku v Blatné vám ochočené stádo daňků bude jíst z ruky

Novinky, ČTK, Lucie Poštolková

Zámecký park v Blatné okouzlí romantiky i filmaře. Ti zde natáčeli pohádku Šíleně smutná princezna. Vodní příkop okolo zámku je domovem desítek kachen, které chodí krmit celé rodiny. Pokud budete mít štěstí, potkáte v přilehlé oboře stádo ochočených daňků.

Blatenská obora láká návštěvníky stádem ochočených daňků Video: ČTK

 
Článek

Zámek Blatná na Strakonicku v jižních Čechách je nejen v prázdninových měsících vyhledávaným turistickým cílem. Vedle prohlídky zámku zavítají návštěvníci téměř vždy také do přilehlé daňčí obory.

Rozsáhlá obora s početným ochočeným daňčím stádem nabízí návštěvníkům volný přístup. Faktem ale je, že při vstupu do obory cedulka upozorňuje turisty, že krmení daňků je na vlastní nebezpečí. No, kdo by ale odolal. Pokud mají daňci dobrou náladu a vy se nebojíte, budou vám chleba jíst přímo z ruky.

Mnozí sem přicházejí s igelitkou plnou nasušeného chleba a pečiva, které schraňovali a šetřili ve své domácnosti i několik dní předem.

Noční prohlídky zámku

Na přelom září a října se připravují noční prohlídky zámku. Návštěvníci se tak budou moci podívat do dosud nepřístupných prostor. Kapacita prohlídek je omezená, proto je nutné si dopředu rezervovat místa na emailu: zamek.blatna@gmail.com nebo na tel. 383 422 934.

Zámek je otevřen každý den kromě pondělí od 10 do 16 hodin, od 20. září bude otevřen jen o víkendu. Zámecký park je přístupný každý den po celý rok. Více najdete na www.zamek-blatna.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám