Hlavní obsah

Tropické dobrodružství uprostřed Postupimi

Uprostřed braniborské Postupimi leží místo, na němž panuje dovolenková nálada po celý rok: tzv. postupimská biosféra. Obří skleník připomínající džungli s více než 20 tisíci tropickými rostlinami a spoustou exotických živočichů přitahuje pozornost návštěvníků z celého světa.

Foto: Biosphäre Potsdam

Vítejte v Biosféře Postupim

Článek

Tropy se vším všudy

Klima postupimského tropického skleníku je dovedeno k dokonalosti. Nebuďte tak překvapeni, když v něm každou hodinu začne hřmět a blýskat se. Nejprve se vydejte k vodopádům, poté po klikatých chodníčcích k motýlímu domu, odtud pak do výšin, k samotným korunám stromů dosahujícím výšky až 14 metrů.

Foto: Biosphäre Potsdam

V postupimské džungli na návštěvníky číhá mnoho překvapení

Program pro děti i dospělé

Dětem návštěvu zpestří možnost krmení místních pestrobarevných koi kaprů, ke kterému se mohou připojit vždy v sobotu a v neděli večer u kavárny Cafe Tropencamp. Dospělí se zase mohou od odborníka dozvědět něco o chovu těchto okrasných ryb.

Foto: Biosphäre Potsdam

Malí i velcí se mohou zapojit do hádanek a her

Noční džungle

Děti i dospělí se mohou vydat na průzkum postupimské džungle i za tmy. Stačí vzít baterku a vyrazit. Nejbližší takovou možnost budou mít návštěvníci už tento pátek, od 18.30 do 21.30 hodin. Zajímavá je ale pochopitelně i klasická návštěva v jakoukoli jinou denní dobu. Běžná otevírací doba končí ve 20.00. Na každém kroku vás budou provázet informační tabule se zajímavostmi a hádankami.

Foto: Fotoclub Kröger/Uwe Granzow

Noční prohlídka stojí za to

Výstava orchidejí 17. 3. až 1. 5. 2016

Od poloviny března do začátku května se zde každoročně koná výstava orchidejí. Ideální způsob, jak přivítat přicházející jaro. Pestrobarevné květy a omamná vůně orchidejí propůjčují tropické hale zcela jedinečnou atmosféru. Každou středu se navíc od samotných zahradnic můžete u kávy dozvědět vše o péči o orchideje. Setkat se s nimi lze vždy ve 14 hodin u pralesního jezírka. Kdo by měl chuť si vyrobit velikonoční dekoraci s orchidejemi, bude mít možnost 23. března na workshopech od 10, 12 nebo 14 hodin.

Foto: P. Czech

Navštivte výstavu orchidejí

Související odkazy

Další informace na: www.biosphaere-potsdam.de

Vše o dovolené v Německu naleznete na www.germany.travel

Související témata:

Výběr článků

Načítám