Hlavní obsah

Vánoční trhy v Lipsku

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zmínka o vánočním tržišti v Lipsku se datuje do roku 1458, což z něj činí druhý nejstarší vánoční trh v celém Německu. Navštívit ho letos můžete až do 23. prosince a těšit se můžete na řadu originálních atrakcí.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Dirk Brzoska

Vydejte se na vánoční trhy do Lipska.

Článek

Jeden z nejkrásnějších trhů v Německu

Na pozadí historického centra města se rozprostírá vánoční svět čítající celkem na 250 stánků. Hlavní části trhu dominuje dvacetimetrový smrk a pódium, na němž se denně odehrává bohatý program. Na náměstí Augustusplatz pak pohled návštěvníků upoutá 38 metrů vysoké a bohatě zdobené ruské kolo. To ale není nic oproti výjimečnému výhledu na celé město z jeho nejvyššího bodu. Ulička Salzgässchen zase láká na svezení na historickém patrovém kolotoči.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Dirk Brzoska

Na trzích v Lipsku na vás čeká 250 stánků

Děti na prvním místě

Návštěvníci vánočních trhů v Lipsku se nemusí bát o to, že by se jejich ratolesti nudily. Na děti tu totiž čeká řada atrakcí a zážitků, jako je například pohádkový les, jenž vyrostl na náměstí Augustusplatz, výjimkou není ani možnost naučit se vyrábět tradiční výrobky.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Andreas Schmidt

Vstup do pohádkového lesa

Letem světem

Na náměstí Naschmarkt se návštěvníci tak trochu vrátí v čase, jelikož se zde nachází historické tržiště „Alt Leipzig“, kde lze nakoupit tradiční umělecké a řemeslné výrobky. Zato na Augustusplatz se necestuje časem, nýbrž za hranice Německa. Letos zde vyrostla finská vesnička provoněná typickými finskými delikatesami a hned vedle vánoční vesnička, kterou jako by sem někdo přemístil přímo z Jižního Tyrolska. Milovníky železnice naopak může zaujmout tradiční výstava modelů železnic ve Strohsackpassage.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Andreas Schmidt

Hlavní vstup na vánoční trhy v Lipsku

Vychutnejte si Vánoce všemi smysly

Chuťové buňky zažívají během adventu a Vánoc hotové orgie a nejinak je tomu na trzích v Lipsku. Čerstvé preclíky, perníky „Pulsnitzer Lebkuchen“, svařené víno podle místního receptu, meruňkový punč nebo vynikající planoucí nápoj „Feuerzangenbowle“ – to je jen stručný výčet toho, co potěší kromě chuti také čich.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Andreas Schmidt

Trhy u staré radnice

Pastvou pro oči jsou bezpochyby klasické krušnohorské ozdoby, nepřeberné množství hraček, keramiky nebo pestrobarevného koření. O hudbu pro vaše uši se zase postarají pozounisté, jejichž koncert se koná vždy od pondělí do čtvrtka v 18 hodin, v pátek v 18:30 hodin a o víkendu pak dvakrát denně ve 13 a 19 hodin na balkóně staré radnice.

Foto: Leipzig Tourismus und Marketing GmbH/Andreas Schmidt

Lipské hlavní nádraží s nákupním centrem ve vánočním kabátě

Otevírací doba trhů a obchodů během adventu

Na tržišti lze nakoupit v pátek a v sobotu od 10 do 22 hodin, od neděle do čtvrtka od 10 do 21 hodin. Poslední adventní neděli, tedy 20. prosince, lze výjimečně nakoupit i v obchodech v centru města, a to od 13 do 18 hodin. Veškeré informace o vánočních trzích obdržíte ve formě letáku s plánkem v turistické informační kanceláři na adrese Katharinenstraße 8.

Výběr článků

Načítám